Storczyki TULIPANA998

Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

No to teraz pokaże jak szaleja mi storczyki... :
Obrazek Obrazek
Przedłuża pęd kawiatowy , ma jeszcze z ostatniego oczka rozgałęzienie w bok , gdzie opadłu 2 paczki i teraz da 3 nowe malusieńkie :D , a do tego drugi pęd jest coraz większy... Obrazek ;:183
Temu rozwija sie coraz więcej kwiatów na pędzie , ma równiez rozgałęzienie z ostaniego oczka i tam tez kolejno otwieraja się kwiaty :D i jeden przekwita... Obrazek Obrazek I jego 2 pęd ma juz większe pączki : Obrazek
Ten na jednym pedzie przedłuzył pęd i miał 2 pąki z czego 1 się rozwinoł :? :) :
Obrazek I na 2 pędzie puszcza z ostatniego oczka :D :
Obrazek do tego wszystkiego puścił nowego liścia Obrazek
Fioletowy nie dał się sfocić... :evil: , puszcza 2 odnogi z pędu :D i cos tam między liśćmi , pewnie ten stożek... :)
Biały z wielkimi kwiatami ma taki pędzik :D Obrazek To cudo
Obrazek
odpoczywa i ma juz krótko ściętego pęda.. i nie wiem czy go całkiem nie ściąć.. , ale puszcza nowego listka :
Obrazek
A ten miał 4 pąki i 2 kwiaty a teraz ma 3 kwiaty i 3 puste miejsca po pąkch.. , ale chyba bedzie przedłużał pęda... :D :
Obrazek
Tylko cambria jakaś uparta.. , ona potrzebuje duzo światła , żeby zakwitnąć... ? ja słyszałem że powinna byc w ciemnym miejscu , nawet bardzo... , bo ma ten czarny nalot na liściach od nadmiru światła i go nie potrzebuje dużo... . Niektórym kwitna po 3 razy do roku a mi od lipca oprócz liści nie rusza.. , nierobiłem jej zdjęcia bo jej nie lubie i bym ja najchętniej zamienił na falka , chociaz jak kwitła to kwiaty miała piękne.. , a teraz jest piękna zieleninka...

Musze koniecznie wybrać się na storczykowe zakupy.. :cry: , ale boje się bo to cudo ,które było taszczone , gdy był zimny wiatr i zimno na polu... , teraz u sasiadki zgubiło prawie wszystkie paki i kwiaty się zwijają... :cry: Obrazek
Ale być może też , że ona się tak opiekowała.. , jak przyszedłem to razem z jej córką( mamą mojego kolegi.. ) tego storczyka , oraz drugiego którego dostała od innej osoby ( prawie łysego 20 pąków opadło... ) oraz takiego w przeokropnym stanie z przed kilku miesięcy.. , reanimowałiśmy i ściągaliśmy te przybrania.. , tą folie i wstążki.. Jednego ( tego w najgorszym stanie i najstarszego.. ) przesadziłem bo miał jakies strasznie zbite podłoże.. , podobne do spagnum....? :shock: , nie było widac korzeni i był zielony smierdzący nalot , jakaś pleśń... :shock: , łeee.... Nie mówiąc , że wszystkie 3 miały ubabrane liście... , teraz widac , że żyja.... :D

Jakbym się wybierał to sobie przyszykuje takie waskie wysoki pódło po proszku... idealne na storczyki... ( na transport oczywiście i nic poza tym.. ) , żeby ich nieowiało... Chociaz może będą tam się dusić.... , ale to tylko w krótkiej drodze do samochou i z samochdu do domu... Ktos z was może pomyslec , że panikuje.,.. , ale moim nawet taka krótka pprzechadzka na zimnie szkodzi.. :cry: . Pozdrawiam !
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Ale kolekcja godna pozazdroszczenia. Naprawdę Ci szaleją te storczyki. Ja nie miałam nigdy problemu w czasie transportu, zawsze proszę panią kwiaciarkę, żeby dobrze owinęła. Wtedy ona bierze kilka arkuszy papieru do kwiatów plus duża reklamówka i po sprawie. Życzę obfitych kwitnień ;:63
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Rzeczywiście szaleją Twoje storczyki. Podziwiam i gratuluję ;:114
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Arturze, baaaardzo duże się dzieje u Ciebie, widać że się świetnie roślinkami opiekujesz :wink:
Storczyki najwyraźniej poczuły wiosnę że tak te listki wypuszczają :shock: u mnie z listkami/korzeniami na razie cisza, tyko pędy rosną :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Dzięki za odwiedziny :wink: :D !
Dzisiaj w kiaciarni widziałem żółtego storczyka z ogromnymi kwiatami :shock: ;:167 . Poluje na takiego , długie 2 pędy piekne liście , ale kwiatów i pąków nie miał za dużo i cena 50 zł... :cry: :cry: :cry: . Płakać mi sie chce... ;:185 , chyba tam pujdę i ochrzanie , że kupuje bezprzerwy a ani 1 zł. nie opuszczą... :evil: , ja im pokażde ;:163 . Nie da mi spać ten storczyk... :cry:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

piękne storczyki masz... a na twoim miejscu tego żółtego bym kupiła, jak taki piękny...
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Nie miał za dużo kwiatów.. ,jak będzie to to zrobie :D , a co !
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie !
Duśka ! Posłuchałem Cie...... :lol: :D :wink: :

Kwiaty:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Liście i długie korzenie :D :

Obrazek

Obrazek

Zakochałem się w nim :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pozdrawiam ! :lol: :D
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aaaa.... zapomniałem powiedziec i pokazać , że puszcza z oczka...

Obrazek

I wygląda na to , że zbiera mu się na puszczanie jeszcze z 3 oczek.... :shock:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

piękny jest... też takiego ma, ale miał 1 pędzik w chwili kupienia, ale za to kwiaty ogromne... z 11 cm wielkości... teraz ma pąki, może zakwitnie. ale twój jest naprawdę piękny, ma ładne kwiaty, liście i korzenie.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Arturze super, że go kupiłeś, jest naprawdę przepiękny, a wiem, że od dawna już marzyłeś o żółtym. A kwiatów i pąków wcale nie ma mało, a i korzenie cudowne, uwielbiam takie wielkie korzeniska :D Tak że zakup rewelacja :D
ANETA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2006, o 19:12

Post »

Nowy storczyk prześliczny :) , widziałam takiego ostatnio w kwiaciarni , też się w nim zakochałam , ale odstraszyła mnie cena 55zł , jak dla mnie to za dużo , tym bardziej że przed świętami miałam inne wydatki :(
Awatar użytkownika
ariel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 paź 2006, o 22:46
Kontakt:

Post »

ANETA pisze: w kwiaciarni cena 55zł
A w której kwiaciarni tak zdzierają?

Fajny kolor tego nowego nabytku ;)
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam , przez te święta zupełnie nie mam czasu , teraz muszę pędzić do Kościoła , dziękuje za odwiedziny . Ten storczyk miał jakis biały nalot na korzeniach.. i musiałem wyjąć i zmyć.. , tylko trochę go było.. , nie wiem co to ale łatwo się zmyło... Teraz ma więcej korzeni na wieszchu.. i 2 bardzo długaśne przyciołem bo sie nadłamały... Ledwo mieści się w doniczce.. , a jakie ma zbite korzenie... U nas w kwiaciarni tak zdzierają... :cry: mniej niż 50 zł to nie idzie spotkać nigdy ... Kupiłem go w wigilie , żeby się mnożyło przez cały rok... Bo to co się kupuje w wigilie i robi topózniej cały rok.. Nadostawałem trochę na mikołaja i na gwiazdke to zaszalałem , ale już niebęde chyba takich drogich kupował... Pozdrawiam wszystkich ! i pędzę do Kościoła ! :lol: :D
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Arturze super się stało, że go kupiłeś. To jest moje marzenie od dłuższego czasu i nie spotkałam jeszcze nigdzie takiego. Dałabym taką cenę też byle spotkać:) Może w nowym roku się przytrafi taka okazja, ciągle mam nadzieję:) ;:15 ;:79 Pozdrawiam i życzę aby kwitł długo i zdrowo ;:12
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”