Moja nowa wymarzona działka cz.13

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja nowa wymarzona działka cz.13

Post »

Iwonka czas spędzony z dziadkami to czas bezcenny... procentuje w przyszłości i upiększa wspomnienia ;:168 Wyobraź sobie ... że nadal sucho jak pieprz... przed pół godziną spadło kilka kropli i nawet chodnika nie zamoczyło ;:223
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Iwonko zdjęcie 'Makowej Panienki' jest śliczne ;:138
Pooglądałam wszystko bardzo dokładnie ;:333 zazdroszczę Ci wycieczek w takie piękne i nie zdewastowane miejsca ;:108
Działka niedługo będzie puszczą bo wszystko się szybko rozrasta :heja
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie dziewczyny kochane :wit
Pogoda nadal nie rozpieszcza, ciągle pada chciało by się śpiewać, ale śpiewać mi już się nie chce, a chce mi się słonka. Dziś mimo deszczu, a raczej mżawek przejściowych pojechaliśmy zobaczyć czy nam skarp nie zmyło, no i na szczęście nasze skarpy stoją jak stały, bo obsadzone są, a u sąsiada niestety spłynęły, bo on ma tylko warzywa na skarpach, z tego co nam opowiadano to woda płynęła mocnym strumieniem aż do samego dołu ;:202
Marysiu nie, nie mogę do puszczy dopuścić, dlatego dziś poprzycinałam co nie co, ale lekki busz będzie, bo taki lubię ;:108
Ewuniu, dmucham i dmucham do Ciebie te chmury, u nas wieczorem sie lekko przejaśniło, może na troche przestanie padać, bardzo bym chciała ;:108
Rosną nam te szkaby Jadziu, tak, Hania juz nie odpuszcza jak widzi, że zabieramy starszaków na wycieczke, ale fajnie, my się cieszymy i dzieci też :tan
Dziadziunio dumny Lucynko, on z dziewczynami się dogaduje, a ja bardziej z chłopakami, ale kochamy wszystkich jednakowo, taka sytuacja wczoraj z Hanią śmieszna wyniknęła, bo usmarowała nam się w błotku strasznie, no ale chciała pomacać, poczuc, a my jej pozwoliliśmy na to, ale jak wracaliśmy do domu, oddać dziewczyny rodzicom, to ja nie poszłam tylko dziadka z Hanią wysłałam, niech sie tłumaczy ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

iwona0042 pisze:
Leje u nas strasznie, mam nadzieje, że kiedyś w końcu przestanie ;:108

A ja mam nadzieję, że wreszcie zacznie ;:306
Grupa wycieczkowa się powiększa :D A co tam trochę błotka na ubraniu? Cóż to byłoby za dzieciństwo, gdyby się nawet pobrudzić nie byo wolno :lol:
Dobrze, że wasze cudne skarpy ocalały, mamy znowu co podziwiać ;:215

Ewuniu ewarost mam nadzieję, że Iwonka się nie pogniewa jeśli podpowiem ci coś w sprawie groszku. Ja też go mam i u mnie się rozsiewa, ale żeby nie robił tego nadmiernie obcinam mu większość strączków po przekwitnięciu, gdy są jeszcze zielone.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Iwonko,dziadkowe Kruszynki śliczne ,ileż to radości można z nimi przeżyć ,a w ogrodzie jak zawsze pięknie kolorowo i pachnąco ,ja już nic więcej nie wypatrzyłam czego bym nie miała ,przynajmniej na razie ,pozdrawiam i pięknych dni życzę ,u mnie też bardzo sucho ,ale to bardzo ,z gliny zrobił się kamień :wit
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Iwonko, błotko zdrowe ;:306 Dzieciństwo ma swoje przywileje i to jest cudowne! A szczęśliwe dziecko, to brudne dziecko! ;:215
Od czwartku poprawa pogody, pełnia idzie... ;:333
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko, jeśli nie teraz, to kiedy dzieciaczki będą mogły bezkarnie taplać się w błotku... ;:7
Moje dzieci zawsze utaplane wracały do domu, zwłaszcza podczas wakacyjnych pobytów u dziadków na wsi. ;:303

Twoja działeczka mimo deszczu, którego ja też mam nadmiar, kwitnie i mieni się kolorami! ;:215
Słoneczka życzę ;:3 i ciepełka ;:168 Wszak chyba mamy lato.... ;:218
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Iwonko śliczna fotka z maluszkami,moja wnuczka jeszcze trochę mała na takie wypady z dziadkami , ale mam nadzieję że już za rok to się zmieni.Ogród wspaniale się prezentuje ,ale w końcu napracowaliście się w nim.Hortensję że starej działki zabieraj i to jak najprędzej - będę monitować sytuację i przypominać o niej - a teraz póki co szykuj dla niej miejsce na swoich włościach. Trojeść papużki , której nasiona dostałam od Ciebie ładnie wyrosła ,ale jakoś kwiatostanów na razie nie widać muszę jej pogrozić w Twoimi imieniu. :wit
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Ale dużo masz kwiatów , śliczności a Leycesteria już ładnie kwitnie, u mnie zaczyna dopiero , ale jest i się cieszę :) Śliczna wnusia i dobrze ,że cierpliwy dziadzio chce z takim maluchem gdzieś iść, mój by nie poszedł :wink: :wit A Bąbel złapał nornicę, co bałeś sie ,ze to kotek ? ;:306
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolka gorzej, ja bałam się, że to jakiś szczur albo co, o Bąbla mi chodziło co by sobie szkody nie zrobił, ale jak nornice, to super łowczy z niego ;:215 ;:215
Marzenko w tamtym roku też jeszcze odwagi nie mięliśmy żeby Hanusie brać sami na wycieczki, w tym roku to już sama nie odpuszcza ;:167 Trojeść zakwitnie dopiero za roka Mrzenko, musisz jeszcze poczekać ;:108 , a hortensja wielka już i trochę mam obawy czy poradzę ja i czy poradzi ona sobie, ale spróbuję ;:108
Lucynko, u nas każde z wnucząt mogło się usmarować po szyje, bo jak Basia pisze to właśnie utytłane dziecko to szczęśliwe dziecko, a rodzice doskonale wiedzą, że jak z nami jada to niestety, czyści nie wrócą ;:306
Basiu obyś rację miała, tylko że zimno zaraz pewnie będzie, bo przy pełni tak bywa ;:219
Martusiu to znaczy masz juz wszystko ;:215 ;:215 , u Ciebie sucho, u nas mokro, a nie mogło by być po równo?
Małgosiu nie gniewam się, bo masz absolutną rację, ja też tak robię ;:215 ;:215 , sobie słonka, a wszystkim Wam u których susza, deszczu życzę :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Iwonko , u nas też zrobiło się zimno tylko deszczu brak. Kto to widział takie zimne noce na początku lipca ;:14 . Ładna różyczka na ostatnim zdjęciu,co to za odmiana?
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Iwonko, Małgosiu dziękuję za podpowiedź ;:168 Dziewczynki u mnie dzisiaj padało całe 2 godziny tak rzęsiście, ze wreszcie mogę powiedzieć... Mam podlane ;:215
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Iwonko, na szczeście to nie był szczur, Stasia siostra opowiadała jak ich jamnik stoczył walkę ze szczurem , prawie na śmierć i życie !Mam nadzieję ,że Bąbel by uciekł bo to tchórz, tylko udaje bohatera , wiadomo, pies zaczepno obronny ;:306
Iwonko jakim cudem udało Ci sie ukorzenić judaszowca? wiosną czy potem ? mnie nie wychodzi za nic, tak samo jak z dereniami, żadna próba nie powiodła sie a zrobiłam już wiele :(
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

;:215 Iwonko! Hortensje już tak pięknie Ci zdobią działkę! ;:138
A możesz napisać, co tak ładnie ;:333 i ciekawie kwitnie na pierwszym zdjęciu? ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko to Oman wielki, a te hortensje to na starej działce tak cudnie kwitnie :wit
Karolka kochany ten Twój pies zaczepno obronny ;:215 , Karola ja nie wiem tak do końca jak , ale jak widze cos ciekawego to uszczykuje kawałek, ważne aby z tzw. pietka był patyczek, przycinam, listki usuwam z dołu, a jak duże wyżej to te skracam o połowę, wtykam do ziemi dość głęboko, tak z 2/3 i albo nakrywam butelką, albo i nie, ale ważne żeby ukorzeniająca się sadzonka miała wilgoć stale :wit
Ewuniu a u nas raptem jeden dzień wczorajszy był bez deszczu ale ja i tak w pracy siedziałam całe 12 gdz, a teraz znowu deszcz i deszcz ;:202
Iwonko co to za różyczka nie wiem, ona rosnie na starej działce, i mocno ją już zielsko zagłusza, a i orzech laskowy na nią wchodzi, chyba spróbuje ją wykopać ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”