Moja działka -Moje królestwo...Iwcia

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Re: Moja działka -Moje królestwo...Iwcia

Post »

;:180 ;:180 ;:180 Dziękuję,dziękuję, dziękuję ;:167
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwciu, pięknie Ci wszystko rośnie ;:108 Aż nabrałam ochotę na bób, jak tak popatrzyłam na te zdjęcia :D
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dominiko dziękuję ;:180 . Szkoda tylko że pogoda nie pozwala na robienie czegokolwiek w ogródkach,ale w przyszłym tygodniu ma być już cieplej to wezmę i wysadzę rozsądku a także wsadzę w końcu dymkę posieję marchewkę i pietruszkę . Muszę się wziąć też w końcu za posprzątanie rabatek . ;:304
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne rozsady Iwonko, mój bób jeszcze nie wykiełkował, a że to mój pierwszy raz z nim, to nie wiem czy to normalne, czy może już nie-normalne :? dam mu jeszcze trochę czasu, zobaczymy. Co do groszku ponoć można zamiast strąków robić zbiór i jeść już młode pędy na 2-3 tygodniowych roślinach. nie próbowałam, bo w tym wypadku to też będzie mój pierwszy raz :) ale widziałam w TV ponoć dobre :D
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pięknie Ci urosły groszki i bób ;:138
Ja swój bób już chyba posadzę, dziś lub jutro (bo dziś mimo prognozy, słońca nie ma a chmurki takie całkiem jak na deszcz biegną po niebie).
Ziemię można każdą poprawić, nawet najgorszą, ale jak teraz wygląda Ci ładnie, to pewnie będzie z czasem tylko lepiej. Chyba przedwiośnie to dobra pora na ocenę struktury, bo nie jest przesuszona. No i praca w glinie to koszmar, a jak jest luźniejsza, to ca ły rok można grzebać w rabatach ;:138
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Nie nie mam wątku, nie miałabym tyle czasu i w końcu pomyliłabym się,zresztą latem dużo przebywam na działce. Sama ją uprawiam poniważ
mąż nie jest zainteresowany.Na torebce pisze,że jest to superfood.To określenie jest stosowane dla produktów o ponadprzeciętnych
właściwościach odżywczych,wyjątkowo cennych dla zdrowia.Posiada b.wysoką zawartość witamin:C,K,A,D,E,B1 białka,błonnika,wapnia,żelaza
potasu itd.

Pozdrawiam ;:3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwciu, zdaje się, że musimy się czepnąć Danusi ;:7 i zachęcić ją do założenia wątku. ;:108
Jeśli zbierzemy się do kupy i będziemy ją nękać, to w końcu może zdecyduje się na własny wąteczek. ;:218

Życzę Ci pięknego ;:3 ;:3 ;:3 weekendu! ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masz rację Lucynko, musimy marudzić Danusi,żeby się nad nami ulitowała i pokazała nam swoje włości -jestem bardzo ciekawa ;:108 . Mam nadzieję że będzie słońce,bo ostatnio coś się u nas nie pokazuje ;:224

Danusiu wszyscyśmy ciekawi co tam u ciebie w ogródku, zakładaj wątek czas zawsze się znajdzie żeby choć troszkę uchylić rąbek tajemnicy. ;:304

Aguś nasz rację,po tylu latach grzebania w glinie czuć różnice. Też by mi pasowało przesadzić te roślinki ,tylko czekam na lepszą pogodę -ma być lepiej po niedzieli ;:3

Malvy pędów groszku nigdy nie jadłam i chyba nie będę próbowała ;:224 . A kiedy wsadzałaś ten bób,mi wykiełkował po ok tygodniu z tym że ja nie kiełkowałam nasion. Rozsadę robiłam w tym roku po raz pierwszy. I praktycznie odkąd urosła na ok 5cm stoi na balkonie.
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Byłam dzisiaj na działce i udało mi się posadzić cebulkę ,niestety trochę mi brakło ;:224 .Posiałam też marchewkę i pietruszkę,i szybko uciekałam z działki bo zrobiło się zimno. Po niedzieli ma być cieplej to posiedzę dłużej ;:3
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

O, a ja nigdy nie pomyślałam, że tak można, szybko będziesz miała swój groszek i bób ;:215 , ja jeszcze nawet nie mam na groszek skopane ;:185
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Jakie rozsady już dorodne ;:oj Będziesz miała dużo pożytku z nich :) Ja chyba też za kilka lat będę kolanem upychać wszystko :lol:
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

coco12 pisze:.Posiałam też marchewkę i pietruszkę,i szybko uciekałam z działki bo zrobiło się zimno
To tak jak ja, tylko że ja prawie nic nie zrobiłam...wiało okrutnie. ;:oj . Pochodziłam, popatrzyłam i w nogi. ;:306 . Dla mnie może być zimniej ale bez wiatru. ;:173 Wracając wcześniej z działki wstąpiłam do Biedronki, pusto nie wyszłam...może i dobrze że był ten wiatr. :;230
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonka rozsadę bobu robiłam w tym roku po raz pierwszy, a groszek miałam z rozsady już w tamtym roku po tym jak ślimaki zeżarły mi to co miałam wysiane na grządce .

Izuś ja już w tym momencie zastanawiam się jak zmieszczę sobie wszystko na nowej działce,wydaje się być taka malutka.

Zuziu witaj :wit
Zuziu też nie lubię jak wieje zimny wiatr ,wystarczy że się troszkę spocę czy zasapię i zapalenie gardła murowane -u mnie bez antybiotyku się nie obejdzie. Wizyta w biedronce zawsze się tak kończy :;230 zdradź co kupiłaś ;:224
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwciu, mimo zimnego wiatru dałaś radę ;:63 i warzywka niedługo będziesz konsumowała. ;:333
Słonecznych i koniecznie bezwietrznych dni Ci życzę, ;:167 co byś gardziołka nie przeziębiła. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p
Od: 5 mar 2009, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

I ja się przywitam Iwciu i zagrzeję miejsce u Ciebie.
Ale numer wiesz? Weszłam na Twój wątek i zaczęłam pisać żeby mi nie umknął, ale padł mi internet.
Równolegle odkryłam nowy wątek u innej forumki i kiedy napisałam też u niej, Ty także zostawiłaś tam swój ślad. :)

Widzę , że mam troszkę do poczytania u Ciebie i zaraz to uczynię, ale tak na szybko napiszę że masz cudną rozsadę! Ja dziś dopiero siałam bób w gruncie, więc będzie znacznie później niż u Ciebie.
***Ola***
Moja odskocznia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”