Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Post »

Ania, masz Romance,a gdzie Blue Pearl? Przecież one są jak bliźniaki dwujajowe, jeden żółty a drugi niebieski ;:173 Takie same kwiatki, ten sam termin, takie samo odbarwienie ku końcówce płatka ;:167 Zresztą u mnie widziałaś ;:173
Ale wielkokwiatowych mam aż dziesięć ;:224 Chociaż powinno być z 20. Nie rosną mi zbytnio. A nawet jak rosną, to nie przyrosły jako tako. Stawiam na botaniczne ;:108 Tulipany botaniczne to też dobra sprawa, normalne w tym roku z internetów słabo wyglądają, dużo pustych liści..
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pozwólcie, że ja tylko tak na szybko z pracy nadam komunikat, bo nie wytrzymam do wieczora!

U mnie zakwitła forsycja!!!

Także jutro cięcie róż i sadzenie nowych krzaczków, które wczoraj przyjechały. :heja

Ciepełka i dla Was ;:168
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Aniu dobra nowina! Czyli możemy zaczynać cięcie...
Chciałabym w najbliższych dniach a nawet jutro, ale chyba mi się nie uda...Tak czuję. ;:219
Rano chcę skoczyć na targ po bratki, potem obiad i pogrzeb mam koleżanki...Wrócę to będzie przed 16tą. Chyba że pogoda dopisze i ;:3 przestanie strajkować....
Róże do wsadzenia też czekają... ;:224
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już forsycja ;:oj Nie rozumiem ;:306
No to wielu bezkolcowych róż ;:224
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

U mnie niestety jeszcze w pąkach ;:65
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie. :wit
Jaki dziś był piękny dzień. Obrazek
Zaczłęo się od tego, że gdy rano szłam do pracy zobaczyłam, że zakwitła forsycja! W jednym momencie moja ekscytacja sięgnęła zenitu. Obrazek Mogę śmiało przycinać róże, co też popołudniem ochoczo poczyniłam. Obrazek
W między czasie przyjechał kurier Obrazek z paczką z E-clem... A wczoraj był u mnie z różami. :heja Jutro będą zdjęcia poglądowe otrzymanych roślinek.
Sama nie obejrzałam ich jeszcze zbyt szczegółowo, bo tak jak były wszystkie razem obwiązane sznurkiem, tak właśnie trafiły do wiadra z wodą. Nie mniej miałam okazję zobaczyć, że Pashminę Obrazek to dostałam naprawdę mega wypasioną. :tan Ogromnym zdziwieniem była dla mnie Lavender Ice mająca aż cztery pędy! Obrazek Dla porównania, moja już trzeci sezon u mnie rozpoczyna z dwoma. ;:222 Resztę dokładnie "oblukam" sobie jutro. Obrazek
Cały dzień w robocie siedziałam jak na szpilkach, bo słońce tak ładnie świeciło. Było ciepło i bardzo wiosennie. Normalnie słyszałam jak mnie działka woła. Obrazek O piętnastej z minutami wskoczyłam na rower i pognałam. Standardowo zaczęłam od obchodu, by zobaczyć co nowego się pojawiło. Potem były fotki. A po nich zabrałam się za cięcie róż. Miałam ciąć krótko a było jak zawsze. Ręka mi drżała jak patrzyłam na te młodziutkie przyrosty. Efekt? W większości cięłam róże dwa razy, bo jednak jakoś po zakończeniu przycinania przemogłam się do mocnego cięcia. Obrazek Podwójna robota ale efekt najważniejszy. Oszczędziłam tylko angielki, które cięłam bardziej kosmetycznie i większości z nich poprzyginałam pędy w poziomie.
Mam dylemat z Crocus Rose. Jak ją ciąć? Poradźcie.
Jutro mam w planach od rana wyskoczyć na ryneczek. Może w końcu upoluję błękitne bratki. ;:65 A później oczywiście działkowanie. Czeka mnie sporo sadzenia... róż i powojników. Może zdążę jeszcze sypnąć nawozem przy cebulowych..? Zobaczymy.

Mariusz ano wiosna. A jaki dziś ciepły i słoneczny dzień był u nas, prawda? ;:215

Obrazek

Dominika, bo ja uwielbiam wszelakie cebulowe w grupach sadzić, po co najmniej kilkanaście sztuk.
Róże zamawiałam we Florib. Teraz moczą nóżki.

Obrazek

Aluniu mam nadzieję, że doczekam tego ogródka. Obrazek Marzę o nim. Bardzo.

Obrazek

Seba i mnie się podobają cebulowe w kępach. Będzie się działo jak moje tulipany zakwitną. Obrazek

Obrazek

Izuniu mam nadzieję że już lepiej się czujecie. Ja znacznie a dzieciaki na szczęście zdrowe. ;:333
Oj tak! Wiosna jest cudna!!!

Obrazek

Bietko jeszcze nie nawoziłam niczego na działce. Może jutro uda mi się wygospodarować trochę czasu, by zacząć tę czynność.

Obrazek

Marlenko i Tobie samych serdeczności na rozpoczynający się sezon. ;:168

Obrazek

Sylwia u mnie niestety iryski zaczynają już przekwitać. A szkoda, bo to takie wdzięczne kwiatuchy. Obrazek
Dziękuję za porady na infekcję. Na szczęście moja się kończy. ;:333

Obrazek

ogrodekamh cieszę się, że choć Ty otrzymałaś Apricot Fudge i jesteś zadowolona. Pochwalisz się jej zdjęciami w sezonie? A właśnie... może otworzysz swój wątek i pokażesz nam swoje królestwo? Gorąco namawiam. Obrazek
Mogę zapytać jak Ci na imię?

Obrazek

Mati krokus Blue Pearl jest przecudnej urody a ja go nie mam. Trzeba będzie to zmienić jesienią. Koniecznie!
U mnie chyba nie zakwitną White Parrot, które trzeci sezon w ziemi siedzą. No nic. Niezbyt mi się podobały. Będzie przynajmniej miejsce na coś nowego. ;:215
Ano już forsycja... Obrazek Czego tu nie rozumiesz? Obrazek

Obrazek

Olu ja jak dzisiaj wpadłam na działkę, to tak się sprężyłam, że opitoliłam 90 procent swoich róż. Obrazek Bardzo się cieszę. Dzięki temu, jutro na spokojnie będę mogła oddać się sadzeniu nowości.
Kochana nawet jak nie jutro, to na pewno dasz radę i wyrobisz się ze swoimi pracami ogrodowymi. Powodzenia!

Obrazek

Kasiu życzę Ci, by już za chwilkę, już za momencik forsycja pokazała u Ciebie swe kwiatuszki. Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Aniu cudne te krokusy, ciemne i żywe kolory to jest to, widać z daleka.
Muszę jesienią zapolować na ciemny fiolet i żółte.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Aniu :wit . Widzę, że miałaś bardzo pracowity i ekscytujący dzień ;:138 . Nic tylko pozazdrościć ;:108 . Pewnie Flor... podczytała, że narzekasz na słabe krzewienie się Lavender Ice i podesłali Ci ładną sadzoneczkę ;:306 . Bardzo fajnie, że Pashmina też wypasiona ;:333 , będzie masa kwiatów a wiem jak bardzo ją lubisz ;:224 . Zdjęcia jak zwykle robisz cudowne i nic tylko siedzieć z opadniętą szczęką przed monitorem ;:oj . Masz na jutro sporo planów dlatego pogody Ci życzę ;:196 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja posadziłam iryski w jednym rządku, dzisiaj niektóre zakwitły, nie wygląda to spektakularnie, a krokusy też mam jakieś mini mini. Trzeba będzie co nieco dosadzić - przesadzić jesienią.
U Ciebie cebulki bajkowe.
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Czyli Aniu, kataru już nie ma? :lol:
Podziwiam za energię ;:63 Nie lubisz marnować czasu. Rankiem zauważona kwitnąca forsycja, zadziałała jak zapalnik. U mnie jeszcze żółty krzew w pączkach, ale na tyle nabrzmiałych, że ciachnęłam i ja kilka starszych róż. Żal ciąć zielone, pączkujące żwawo pędy....ale wiem, że im cięcie nie szkodzi.
Słoneczka Aniu życzę na weekend ;:3
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Krokusy wyglądają jak na szkle malowane :heja Co ja robiłam jesienią zamiast krokusy kupować? mam dosłownie kilka, a jeszcze tak posadzone, że ciągle je wyciągam przy pieleniu ;:223 Może w tym roku zamiast tulipanów będę kupować krokusy i irysy?
Ależ miałaś dzień pełen wrażeń, zadziałałaś jak perszing ;:63 Ja jeszcze róż praktycznie nie ruszałam, a Twoje już prawie gotowe do nowego sezonu. Mojej forsycji jeszcze daleko do kwitnięcia, na cięcie mam w takim razie jeszcze czas ;:108 jutro jadę na działkę, to też trochę popracuję, może coś już kwitnie? Chociaż jak byłam tydzień temu, to krokusy nie miały jeszcze nawet pąków ;:222
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Aniu pięknej pogody podczas sadzenia :D No nieźle, szalejesz z zakupami a miejsca coraz mniej ;:306
Miałem pytać się czy nawozisz cebulowe, ale już odpowiedziałaś. Czym konkretnie podsypujesz ? To chyba Twój sekret :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Seba cebulowym i zresztą wszystkim roślinom w ogrodzie daję obornik granulowany. Rozsypuję go przed zapowiadanymi deszczami. Zła jestem na siebie, bo się zgapiłam... mogłam wykonać tę czynność w ostatni weekend, gdy padało a ja byłam na działce. ;:223

Obrazek

Iwonko obyś jutro zastała jakieś kwiatuchy, od razu cieplej Ci się na sercu zrobi, prawda?
Irysy i krokusy są super ale nie zastąpią tulipanów. Każdy z nich ma swój urok i każdy musi być w ogrodzie, choćby dlatego, ze ma inny termin kwitnięcia i dzięki temu dłużej swe oczy cieszymy. ;:215

Obrazek

Małgoś katar jest, a jakże! Ino już nie taki wściekły. :wink: U mnie katar na bank jest alergiczny, bo jak zaczyna mi się w połowie lutego tak cały czas trzyma do połowy kwietnia. ;:224 Choć teraz był zdecydowanie męczący, taki przeziębieniowy. ;:131 Jednak już mi o niebo lepiej. ;:196
Mnie też żal było ciąć niektóre pędy. No ale wiadomo, że tylko im na zdrowie pójdzie. ;:333

Zobacz co usiałam pościnać: :oops:

Obrazek

Obrazek

Anido i mnie zdarza się w rządkach coś sadzić. Jednak zdecydowanie lepiej kwiatki wyglądają w kępach. ;:215

Obrazek

Ewelinko naprawdę byłam w szoku, na widok sadzonki Lavender Ice, po tym jak mój krzaczek nie chciał się przez tyle czasu krzewić. ;:oj
Dziękuję za życzenia pogody i Tobie życzę. Dobra pogoda wszak dobra na wszystko. Przydaje się nie tylko przy pracach w ogrodzie. :wink:

Obrazek

Kasiu żółte krokusy są u mnie po raz pierwszy. I bez pamięci się w nich zakochałam. Są śliczne! Dokup koniecznie. ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tniecie te róże bezlitośnie.. To chyba i ja kiedyś powinienem zielone ;:224 Całe szczęście nie w tym jeszcze roku, te co mam to tylko to się obcina, co przemroziło ;:131
Tegoroczna jesień póki co zapowiada się pod krokusowym szaleństwem.. Zobaczymy ;:306
Forsycji nie rozumiem, bo moja od zimy ma pąki tej samej wielkości, no ile mam czekać ;:124
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

No i znowu palpitacji dostałam i ślinotoku ;:306 Cudne te kępuchy krokusów ;:215 mam nadzieję, że jutro wreszcie zawita od dawna obiecywana ładna pogoda i też będę mogła coś podziałać w ogrodzie ;:65 Ja forsycji nie mam, więc nie wiem co robić z różami... Kusi mnie obcięcie jutro (zwłaszcza, że dzisiaj kurier przywiózł nowe sekatory :;230 ), ale u ciebie jednak może być cieplej... Piszesz, że jadą już clemki? Można je już sadzić? Myślałam, że jeszcze za wcześnie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”