Moje Arboretum cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje Arboretum cz.6

Post »

Karolinko piękne kwiatuszki na parapecie ;:333 i pięknie w ogrodzie ;:215
Chryzantemy śliczne ;:63 ale i kuleczki cudne ;:138
No a Bąbel kładzie na głowę wszystko - super piesio :D
Pozdrawiam cieplutko i teraz czekam na program z Twojego ogrodu ;:168
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tereniu co ja bym robiła, teraz zwłaszcza , bez mojego Bąbelka . To taka iskierka co rozweseli, smutki przegoni, nie da się nudzić a przy tym wierny jak pies ;:306 z wielkim psim sercem ;:167 Ale nie walecznym, owszem zaczepić , pogonić kota, szczekać to tak , ale potem w nogi :;230
Postanowiłam ,ze w tym roku nie pokazuję powtorek, no chyba ,ze róze na drzewie, tylko to co kwitnie. Teraz szykuje się Winter Sun i Jaśmin Nagokwiatowy :wink:
A czy mnie pokażą i kiedy ? to się okaze. Mieli pomysł jeszcze dograć materiał :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Karolinko, masz ślicznie ukwiecone parapety. ;:138
W ogródku jeszcze mnóstwo kwiatów. ;:oj
Moje chryzantemy już sponiewierane są po przymrozku i opadach śniegu.
Jedna nie zdążyła w ogóle zakwitnąć.
Bąbel dokazuje, jak rozpieszczony dzieciak. :lol:
Może mu pozwól coś napisać na forum. :;230

PS. Dzięki Tobie obejrzałam przepiękny ogród Marii.
Aż się prosiło, żeby więcej kwiecia pokazali.
Ale tak jest we wszystkich tego typu programach. To tak, jakby lody smakować przez szybkę.
A my chciałybyśmy więcej i więcej. ;:173
:wit
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak Krysiu ja u Marii zauważyłam kwitnącego derenia, robinie różową ...a one nawet nie wspomniały i nie pokazały a to piękne drzewa. Jestem pewna ,że więcej takich rarytasów jest u Marii. No ale widocznie program ma swoje prawa :wink:
U mnie jedna chryzantema też nie zdąży zakwitnąć , chyba ją wyrwę a na pewno przesadzę gdzieś na ubocze. Ja też mam w nocy przymrozki, ale chryzantemy się bronią :)
Bąbel faktycznie jest jak kapryśne, urocze dziecko. Chyba mu pozwolę napisać , albo założyć bloga.Kiedy siadam do komputera to on też musi ,łazi po biurku , klawiaturze i wypatruje co by tu zwinąć. Ale tutaj wyjątkowo nie pozwalam, bo brał spinacze i mógł sobie krzywdę zrobić, albo moje karteczki z zapiskami ....więc wejść moze , bo nie mam wyjścia gdyż nie da spokoju, ale nic zabrać ;:306
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Pięknie Karolcia wyglądają te wszystkie owocki na krzewach. A Bąbel widzę pomocnik we wszystkim. :;230
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko no Bąbel to nasz pomocnik, wiadomo :wink: teraz grabi ze Stasiem liście , co on nagrabi to Babel rozwala a przy tym ma radochę :;230 jest niesamowity ;:215
Liście prawie wszystki opadły to koraliki ratują monotonię :wink:
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Karolino piszesz że nie będzie wspomnień, coś nie wierzę żebyś całą zimę tylko róże pokazywała, wtedy tęsknimy za kolorami i to co pokazujemy w wątkach raduje oczy i zachęca do powiększania kolekcji :D Storczyki jakoś mnie nie lubią, może czują że ich nie pragnę i dopóki pracowałam to miałam stałe dostawy, a teraz w marketach nawet mnie nie kuszą :D Twoje pięknie wyglądają, czy kupujesz stale nowe czy przechowujesz i powodujesz powtórne kwitnienie. U Ciebie Bąbel, a u nas koty są wszechobecne :D
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu wiadomo,że zimą chce się kolorków i ja pewnie nie wytrzymam żeby nie oglądać u Was i nie pokazywać swoich :;230 Zima długa i nudno jest bez kolorków :wink: Ale wydaje mi się ,że już tak Was zasypałam fotkami,że się opatrzyły :wink:
Aaaa, to u Ciebie koty rządzą :;230 No bo mój Bąbel tak sobie mnie wychował,ze robi co chce . Ale swoją drogą co on tam robi ? bawi się , dokazuje, rozśmiesza więc czemu zabraniać :?: Jak widzę jak ludzie się znęcają na pieskami to serce mi się kraje i tym bardziej wynagradzam swojemu. Wczoraj tylko zobaczyłam zapowiedź znęcania i wyłączyłam tv, nie jestem w stanie na to patrzeć. Zgroza, nieludzkie czyny :!: Dlatego mój Bąbelek będzie rozpieszczany ;:306
U nas w nocy padało a teraz ciepło, może jeszcze porozdzielam marcinki :?: chciałabym jak najdłużej pracować w ogrodzie :wink: Miłego dnia i ciepłej pogody a pokaż swoje kociaki, uwielbiam takie fotki ;:138 :wit
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Karolino ja też nie rozumiem jak można zwierzęciu zrobić krzywdę, tym bardziej że najpierw biorą a potem jak zawodzi ich oczekiwania (często z powodu człowieka) to albo odrzucają albo.... Mieliśmy pierwszego psiaka sznaucera co był niereformowalny. Fryzjerka znała jego panią i rodziców psa mówiła, że pies był przerasowiony, pokryta suka niewłaściwym psem i charakter był mówią kolokwialnie skrzywiony!
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu to jaki on był,że niereformowalny? co się z nim stało ?
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U nas + 7 st. , idziemy z Bąblem rozsadzać marcinki :wink: :wit
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Karolka wpadłam sprawdzić co tym razem zmalował Bąbel, a on przy komputerze siedzi ;:306 a ty mu pewnie dyktujesz co ma pisać, czy on Tobie? ;:306 , ogród całkiem kolorowy nadal, a na parapecie to za to masz lato ;:oj
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko to Bąbel mi dyktuje :;230 a dzisiaj razem rozsadzaliśmy marcinki. Jest ciepło, ziemia miękka , można szaleć . Bąbelek każdy wyrwany chwast niesie na kompost ( dajmy na to ) i tak robota postepuje ;:306
Moje Arboretum
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Karolino okropny miała charakter! nie pozwoliła się czesać, a sznaucer musi być czesany i nawet profesjonalna fryzjerka mająca hodowlę sznaucerów nie mogła sobie z nią poradzić. Była golona co jakiś czas ze zera ;:306 Kochała tylko mojego M i u niego pod kapciem siadywała mnie niszczyła jak mogła. Potrafiła otworzyć szafę wybrać moje buty i wszystkie zniszczyć . Na wielogodzinnym spacerze nie zrobiła nic i dopiero po powrocie do domu załatwiała się pod drzwiami mojej sypialni ;:oj Przez lata nie dopuściła do siebie żadnego psa, a po przeprowadzce na wieś tabuny psów dobijały się do nas ...ona żadnemu nie dała ;:306 Uciekała z domu (ekipa remontowa jej nie pilnowała) i odwiedzała wszystkie wsie wokół, ale na czas naszego powrotu do domu była zawsze przed domem. Poza tym wszystkie śmieci należały do niej ;:oj dużo by opisywać... po roku szaleństw wiejskich potrącił ją samochód niestety ostatecznie, ale żyła ponad 9 lat.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ojej Marysiu nie wiedziałam ,ze psy potrafią też być paskudne :( Ale co ja się dziwię, miałam rózne koty w domu. Jedne czyste, porządne inne załatwiały się tylko po kątach w domu a jak tylko się odwróciłam to były na stole. Ale też były super przytulaki i czyste kotki. Widać ze zwierzętami jest jak z ludźmi, różne charaktery :? Na szczęście mój Bąbel jest super :tan Właśnie wróciliśmy z zakupów. Otwieram drzwi, wrzucam piszczącą zabawkę i mogę spokojnie się rozebrać :;230 A piesek szaleje, cieszy się , zabawka piszczy a on cały szczesliwy :;230
Jak nic nie kupie to po prostu tak się cieszy aż piszczy , ja zresztą też ;:306 A jak ma nową , koniecznie piszczącą zabawkę to cieszymy się wszyscy ;:306
Dzisiaj nie kupiłam storczyka tylko 2 różyczki w wazonkach . Lubię tak do domu kupić coś kolorowego. A storczyków też nie umiem przechować, na ogół przelewam i gniją . Miałam 8 wszystkie zalałam, przesadziłam , odcięłam zalane korzenie ale chyba nic z tego nie będzie . Czasem uda mi się zachować storczyka tek ,ze kwitnie kilka razy ale po pierwsze to marnie , po drugie to rzadko. Już miałam nie kupować , ale były nie drogie to się skusiłam , zakładam ,że będą kwitły pół roku. Bo różyczki w cieple długo nie wytrwają, ale trochę ....radości jest ;:138
Moje Arboretum
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”