Ogród Marty -Cz . X

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: OGRÓD MARTY -CZ . X

Post »

Bardzo ładnie Ci się trzymają dalie ;:333 Nawet nie widać podpór :shock:
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne winogrona. Moje nadjadły osy ;) Ale są bardzo słodkie w tym roku.
Pozdrawiam - Justyna
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam wszystkich odwiedzających ten ogród ;:180 pracy w ogrodzie nie zrobiłam wiele,bo jak zwykle tysiąc innych spraw po drodze do załatwienia i takich związanych z pracą ,ale częściowo rabatki poszerzone ., obsadzone i podlane ,zdjęcia też trzeba robić :uszy ,pogoda dopisuje ,tylko susza trochę dokucza,więc dzisiaj co pilniejsze jest podlane ,niech rośnie.

Marysiu,to do soboty,miłe są takie spotkania , ;:196

Gosiu,na nowym miejscu już posadzone piwonie,czosnki 40 szt ,floksy i irysy,a ziemia (wierzchnia),wywieziona jest pod nowe dyniowisko. :wit

Aluś, miło,ze jesteś zadowolona odwiedzając mój ogród,pozdrawiania i buziaczki ;:196

Iwonko,to kwitnie ostróżka rozmnożona w tym roku na wiosnę ,na następny rok powinna być olbrzymia .wilczomlecz migdałolistny cały rok ma taki kolor liści,to są winogrona konsumpcyjne o pysznym smaku,i owoce są średnie ,a nawet duże jak na polskie możliwości i szybko dojrzewają ,pozdrawiam :wit

Mariolko,ja pracowałam trochę w ogrodzie mimo upałów,bo mam do posadzenia rośliny ,które czekają w przechowalni ,a zima tuż tuż ,więc muszą mieć czas ,żeby dobrze związać się z gruntem ,już część zasadzona ,a część jeszcze czeka ,pozdrawiam :wit

Marysiu,myślę jak ten ogród zabrać ze sobą :uszy ,myślę ,że ta róża bez problemu się ukorzeni dla Ciebie,i ona jest specjalne kupiona do cienia,i radzi sobie doskonale ,teraz powtórzyła kwitnienie ,mam 3 na pniu i 4 niskie ,one takie okrywowe,rosną przed domem za tą wielką jodłą ,która ich cieniuje ,a kwiatów ogrom ,pozdrawiam ;:196

Marzenko,witaj ,fajnie ,że jesteś ,ja uwielbiam dalie w wazonie,i nie jest chyba z nimi tak źle ,to są cudne babcine kwiaty :wit

Kasiu,winogrona są ładne i pyszne ,mam 8 różnych odmian ,żeby nie było nudy :uszy ,pozdrawiam

Dorota,dalie muszą mieć mocne podpory ,bo prowizoryczne nie utrzymają tego ich ciężaru,u mnie są podpory porządne ,a jeszcze chciały by się przewrócić ,ciągle je dowiązuję ,bo rosną i omijają sznury,warto mieć winogrona na działce,bo pyszne, ekologiczne i swoje prosto z krzaczka,uwielbiam takie owoce,pozdrawiam :wit

Soniu,tyle miłych słów piszesz,aż się serducho raduje dalie z trawami są cudowne ,a werbeny to w tym miejscu zawsze dużo i mają wspólne towarzystwo,irysy to taki wybryk natury i do tego tak cudownie pachną ,już drugi rok kwitną o tej porze,i może tak już zostanie ,na wiosnę nie kwitły,pozdrawiam ;:196 ,kwiatuszki pojechały

Florianie,są porządne podpory ,bo wszystko by leżało,tak te dalie rosną ,łodygi mają grubaśne i całe rośliny ciężkie łącznie z kwiatami ,nie są tak uchwycone jakbym chciała,ale moje wyjazdy i urlop,spowodowały ,że na czas nie były dowiązane,a potem juz było za późno,bo się łamały i wiele ich nie mogłam poprawić i tu nie bardzo jestem z nich zadowolona ,ale kwiatów mają ogrom ,one powinny być posadzone w szeregu ,bo tych w tyle i w środku nie widać ,dopiero muszę wejść do nich,żeby je fotografować ,coś muszę lepszego wymyślić na rok następny,ale nie bardzo wiem co ,bo to wiąże sie z miejscem ,pozdrawiam :wit

Justynko,moich osy nie jedzą bo poszły na jabłka ,boję się ,żeby ptaki się nimi nie zajęły :wit
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Martusiu !!!!
Nie wiem co pierw chwalić czy winogrona czy dalie ;:215 ;:215 ;:215
Rabatki ślicznie się komponują ;:138 ;:138 ;:138 Ty to masz gust i poczucie piękna ;:333
Pocieszyłam me oczęta :D
Pozdrawiam i posyłam ;:196 ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu,miło,że jesteś i jeszcze tyle miłych słów piszesz dziękuję i pozdrawiam ;:196

Może zanudzam ,ale to słońce,ciepło powodują ,że ogród lśni w promieniach .kwitną cudownie rośliny ,dominują dalie ,trawy, rozchodniki i róże,więc zapraszam do ogrodu ,ogrodu niby jeszcze letniego ,a już jesiennego.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

mój jesienny irys,cudnie pachnący
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Merostar
Obrazek

Yellow Star
Obrazek

Cafe au Lait
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Gladiator
Obrazek

My Pride
Obrazek

Popular Guest
Obrazek

Mystery Day
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rocco
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Przepięknie!!!!
Mam stanowczo za mało wrzosów i wrzośców. A ten rozchodnik wygląda po prostu majestatycznie!
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Pięknie wygląda ta biała rabata z wrzosami i rozchodnikami, bardzo mi się podoba ;:138
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu wspaniała biała rabata, rozchodniki to takie niekłopotliwe i wdzięczne rośliny ;:333 Kawałek tego białego chętnie przytulę ;:168 No a dalie niestety wymagają pielęgnacji, ale za trud jest niesamowita uroda! Słońce podkreśla urodę roślin. Pozdrawiam i czekam jutro ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Biel srebrzy cały ogród w tej jesiennej szacie.
Bo faktycznie to już jesień mamy w ogrodach.
Cudne masz te dalie, dają po oczach. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Biała rabata boska. Irys cudny.
Kiedy ja zagospodaruje te moje 30 arów tak jak Ty? ;:oj ;:65
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Dalie bombowe! 'Merostar' widzę, że ma różne oblicza, a na kwiaty 'My Pride' jeszcze czekam. Piękna jest!
Twoja 'Rocco' mnie zaskoczyła. Coś mi się kojarzy, że to ciemnofioletowa dalia?
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś dziękuję za rozchodnika, piękna sadzonka. ;:196 U ciebie jest cudnie na białej rabacie. ;:oj Miłego weekendu. :wit
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ale się napatrzyłam ;:oj Dalie przecudne, ale mam nadzieję, że przynajmniej nimi się nie zarażę, bo miejsca na przechowywanie nie mam wcale ;:224 Różane kwitnienia i wszystkie pozostałe równie cudne ;:215 Zazdroszczę tego brzozowego zagajnika na podwórku ;:173
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Martusiu mam nadzieję, że Twoje piękne dalie nie ucierpiały podczas ulewy.
Dziękuję za pyszny sos papryczkowy, dzisiaj go popróbowałam na kanapkach do lasu, niestety grzybów niet.
Czym Ty nas obdarowałaś, poza języczką i dyniami, nie mogę sobie przypomnieć nazwy, niestety, SKS zaawansowany. :;230

Pozdrawiam Irena
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich gorąco,wczoraj spędziłam super dzień w odwiedzinach u Marysi Maski ,dziewczyny wstawiły się jak na komendę prawie wszystkie ,tylko Ania nie dojechała z przyczyn wyższych,ale przyjechała kawał drogi Iwonka- Zielona Jagoda,bardzo miło było ją poznać ,ja znałam ją dawno tylko wirtualnie ,wspaniała dziewczyna i bardzo się ciesze ,że się poznałyśmy,radości nie było końca na tym spotkaniu,jak zwykle rozdzieliła nas zbliżająca się noc .

Dorotko,bardzo lubię rozchodniki ,a ten biały jest rzeczywiście taki niby skromny a taki dumny,świetnie komponuje się z roślinami,pozdrawiam :wit

Justynko,fajnie jak pomysł się podoba ,a takie proste i dostępne roślinki,pozdrawiam :wit

Marysiu,nie masz białego rozchodnika ,jak to się stało,dalie dzisiaj odwiedziłam ,jakoś sie trzymają ,chociaż troszkę wiszą ,ale nie połamane ,jak szybko leci czas ,już po spotkaniu,a dopiero się wybierałyśmy,było pięknie dziękuję i buziaczki ;:196

Grażynko,ta rabata biała jesienna to chyba fajnie wygląda,chociaż w lecie też tam kwitły inne białe kwiaty,ale teraz w jesieni szczególnie jest widoczna ,miło,że i Ty zauważasz ,dalie uwielbiam ,więc muszą być w moim ogrodzie,pozdrawiam ;:196

Kasiu,dziękuję ,fajnie jak zauważasz estetyczne walory białej rabaty,30 arów zagospodarujesz szybciutko,jak ja, chociaż 11 lat minęło,ale teraz jakoś wydaje mi się szybko,w niektórych miejscach ogród taki duży,pozdrawiam ;:168

Florianie,cieszę się ,że moje dalie sie podobają ,chociaż w porównaniu z Twoimi to maleńka kropelka ,Merostar jest w różnych odcieniach ,potrafi być na tym samym krzaczku zupełnie inny,Rocco jest burgundowa ,taka też jest na kolorowej przypince,może zdjęcie trochę rozjaśnia w słońcu ,ja nie mogę oddać jej koloru ,jest ciemniejsza w naturze jak na zdjęciu,pozdrawiam ;:196

Soniu,niech pięknie rośnie ,u mnie był troszkę w cieniu i kwiaty są rzadsze ,ale jak rośnie w słońcu to wtedy kwiaty są aż stłoczone ,fajnie ,że podoba się biała rabata,pozdrawiam ;:196

Gosiu,super ,że podoba się w ogrodzie ,daliami można się zarazić ,ale jak ogródek mały i nie ma gdzie przechować karp to już problem ,ale może chociaż jedna piękna by się zmieściła,w brzozowym zagajniku dzisiaj znalazłam 6 grzybków już się suszą ,pozdrawiam :wit

Irenko,dalie dość sie trzymają ,trochę deszcz przychylił ich olbrzymie kwiaty,ale nie widzę,żeby się połamały ,są kruche i olbrzymie ,ja dzisiaj u siebie w ogrodzie znalazłam 6 grzybków,może jutro zajrzę na rydze ,w pudełku był jeszcze przywrotnik,nie przejmuj się to tylko chwilowe zapomnienie :uszy ,pozdrawiam :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”