Ogród ciągle w budowie 2016

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród ciągle w budowie 2016

Post »

Kasiu piękny kolaż zrobiłaś. ;:215
Jest się czym zachwycić.
Żeby pogoda była lepsza, to jeszcze może trochę lata byśmy mieli.
Ale wieszczą tylko kilka dni ciepła a potem już jesienną aurę i chłody. ;:222
Grażyna.
kogro-linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Tak! To kwiczoł i prawdopodobnie kos! Ale nie jestem pewna, przynajmniej jakaś młodzież!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Chwaliłam słoneczniki ale post wysłałam chyba w kosmos, teraz pokazałaś tyle kwiecia że zapomniałam o co miałam pytać ;:306 Lagerstremia indyjska zwróciła moja uwagę, to jednoroczny kwiat?
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grażynko dzięki :D No własnie tego się obawiam, że we wrześniu wyskoczy jakiś przymrozek i wszystkie dalie nie zdążą zakwitnąć i nie zobaczę tegorocznych hibiskusów. Oby dobra pogoda utrzymała sie jak najdłużej ;:3

Miłko kosów u nas zawsze sporo - jeden sobie nawet regularnie z Francka jaja robi ;:306 Natomiast Drozd mnie zaskoczył. Deszcz padał, a one leniwie się pasły na trawniku, więc zdążyłam pstryknąć, bo zwykle wszystkie odwiedzające mnie ptaszki są za szybkie... albo ja za wolna :;230

Marysiu to krzew. Reklamują to jako najdłużej kwitnący krzew świata. Niektórzy nawet twierdzą, ze moze u nas zimować. Miałam 4 krzaczki jeszcze trzy lata temu. Za wcześnie na wiosnę wystawiłam i ogrodnicy załatwili mi jednego. W tym roku straciłam kolejnego zupełnie nie wiem czemu - może miał za mokro. Te dwa co zostały są chyba mniejsze niz były te 3 lata temu. I kwitną marnie ;:222 Ten drugi kwitnie na różowo, ale w tym roku nie zaszczycił... No chyba że po prostu mnie nie lubią :evil:
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Kasiu piękny bogaty ogród pokazujesz, oj wcale nie chciała bym we wrześniu wielkich chłodów, a już na pewno nie przymrozków, jak żadna z nas pewnie ;:185
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Kasiu, masz tak ukwiecony ogród, że nie umiem się zdecydować, co Ci najpiękniej umila życie.
Wszystkie roślinki takie śliczne, zdrowe, wesołe! ;:63 ;:63 ;:63
Zauważyłam różową ketmię syryjską. Może nasionka wyda? Co? Jak myślisz?
Gdyby, to ja chętna. Bardzo! ;:303
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu pięknie i kolorowo ;:333
Pozdrawiam ;:167
Pozdrawiam Alicja
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Kasiu wiem o czym piszesz z tymi słonecznikami :;230 Ja też tylko niektórym dałam radę czapki pozakładać, inne zostawiłam ptaszkom - niech tam, podzielę się :D Widzę, że koledzy u ciebie już czekają na żarełko :lol:
Ile ty masz jeszcze kwitnień ;:oj A co to za cudeńko ta Klip Dagga?
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Iwonko oby jak najdłużej utrzymała się pogoda ;:108 Jeszcze trochę i przestanę dalię wykopywać na zimę ;:333 W zeszłym roku mieczyków nie wykopałam i mimo że było trochę mrozów bez śniegu, to one wyrosły. I nawet jeden zakwitnie :shock:

Lucynko w niektórych miejscach zrobił się taki gąszcz, że nie umila a utrudnia ;:306 Powinnam sobie maczetę kupić ;:224
Ten hibiskus bardziej w stronę fioletu idzie. Co roku ma nasionka, więc na pewno zbiorę. Mam nadzieję, ze będą lepszej jakości niz te z zeszłego roku - miałam nasionka z kilku źródeł i syryjskie tylko te od Ciebie mi wykiełkowały. I rośnie chyba 9 krzaczków :D

Dziękuję Alu ;:196

Małgosiu chętnych do stołówki wielu - żeby tylko oni ze mną chcieli się podzielić ;:306 Aczkolwiek muszę przyznać, że innych owoców łaskawie w tym roku mi zostawiły :;230 Na kwitnienia to ja ciągle jeszcze czekam - dalii nie wiem czy połowa dopiero kwitnie, gazanie nawet pąków jeszcze nie raczyły pokazać, malwy dopiero w pąkach. A jakby była długa ciepła jesień, to jeszcze na 4 hibiskusy bylinowe czekam. Klip Daggę wyczaiłam tu u dziewczyn - pierwszy rok ją mam, ale jest super. Normalnie żywopłot z niej mozna zrobić, bo na ponad 2 metry rośnie i ładnie się krzewi. Kiełkuje super - chyba blisko 100%, a siewki jak kompania reprezentacyjna wojska polskiego - zdrowe, silne, proste i wysokie ;:306 Pozbieram nasionka to Ci wyślę.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ale Ty masz te dalie śliczne ;:215 , a mieczyków i ja nie wykopałam, wyrosły ale nie kwitły, dałam sobie już spokój z wykopywaniem ;:108
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Wow, ile kwiecia ;:138 śliczna tunbergia, uwielbiam ją a zwłaszcza mój M, tez ją mam ale rośnie marnie, lecz jest :wink: A co to za hibiskus letni? jaki ładny ;:138 no i chyba bylinowe, jeśli zawiazują nasionka to zbieraj ;:108 Śliczne powojniki, cudne dalie ;:63
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jakie piękne dalie masz!!!!
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Śliczne dalie :D
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Nareszcie zobaczyłem kwiat lagerstremii :tan Ciekawe, czy kiedyś zobaczę na moim krzaczku? ;:224 Mam ją 5 lat i nic.
Super dalie! 'Penhill Watermelon' pięknie się prezentuje! Ale również 'Huges & Kisses' i 'Mardy Gras'! Jeszcze sporo czasu więc na pewno doczekasz się na nie jeden spóźnialski kwiat dalii ;:108
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Iwonka o ile nie mierzi mnie wykopywanie i sadzenie dalii to sadzenie mieczyków było dla strasznym przeżyciem. Wykopywanie było do przeżycia :wink: Ale zeby ich już więcej nie sadzić, postanowiłam nie wykopywać :twisted:

Karolka u mnie tunbergia zaczęła z przytupem, ale teraz też już jest marna. Hibiskus letni to roślinka jednoroczna. Bardzo ładnie kiełkuje z nasion i szybko rośnie. W tym roku mam po raz pierwszy i robiłam rozsadę, ale ona tak szybko kiełkuje, ze w przyszłym roku dam od razu do gruntu. Niestety jest chyba tylko biały. Wysokość bardzo różna, bo jak ma słoneczko i luz wkoło to ma ze 20 cm, ale jak musiał walczyć ze ślazem to wybujał do 1 metra. Bylinowe tylko dwa mi kwitną - dość podobne bladoróżowe. Czerwony przemarzł tej zimy i w tym roku na pewno nie zakwitnie. Jeszcze mam 4 młode i jeśli nie będzie przymrozków to może uda im się jeszcze pokazać. Jeszcze nie widziałam, żeby zawiązały nasiona - chyba u bylinowych kiepsko się zawiązują. Ale nie tracę nadziei i co roku je oglądam :D

Dorotko Kasiu dziękuję w imieniu dalii ;:180

Florku kwiat lagerstremii jest bardzo ciekawy, ale mimo wszystkich zachęcających opisów w necie to ciężki kwiat w hodowli. Widzę na swoim jeszcze kilka pąków, ale drugi krzaczek strajkuje. Czekam nie tylko na spóźnialskich - M dziwnie na mnie patrzy, kiedy mu tłumaczę, ze ta czerwona dalia powinna być biała i tylko ze środka ma mieć kilka czerwonych promyczków... :;230 Niestety o ile przy tej jest szansa, ze to faktycznie jest Gaudy, to już wiem, że Campos billy M. nim nie jest, podobnie jak Zoey Rey. Ale zamiast Zoey Rey wyrosła mi niesamowita jelenioroża, ogromna, żółta dalia ;:oj Dzisiaj robiłam zdjecia, jutro też zrobię, bo jeszcze w pełni nie rozkwitła, i będziemy identyfikować ;:65

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”