Na Polnej... działka pachnąca różami...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Na Polnej... działka pachnąca różami...

Post »

Na razie namyślam się co zrobić ze starym kompostownikiem, bo miejsce jako tako stoi puste .Mam na to całą zimę, lecz kto wie co za chwilkę strzeli mi do łba :;230 Trzeba być szalonym ,żeby od wiosny do jesieni wciąż przesadzać przecież rośliny cierpią tak jak ludzie gdy się przeprowadzają :wink:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziewczyny dajcie szansę Acropolisowi
Nie wiem czego oczekujecie, ale ja jestem nim zachwycona
Mam go już kilka lat, nie wyrósł na olbrzyma, ale jak zakwitnie to trzyma kwiaty kilka tygodni
Zakątek cienisty ;:167
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Ewelinko, ta jeżówka to moja niewiadoma, ale i ja się skłaniam do tego, że to do Aloha...
Kiedyś kupiłam Alohę, ale nie przeżyła, a potem dorwałam tą, bo wydawało mi się że to ona... no i tak sobie rośnie.. muszę powiedzieć, że bardzo dobrze przyrasta... bardzo ją lubię za ten delikatny kolorek... do pomyłek już się przyzwyczaiłam, choć zawsze mnie wkurza takie coś... po pierwsze za to że wydajemy większe pieniądze, bo pomyłki zazwyczaj są tańsze, a po drugie pomyłki nie pasują do naszych potrzeb... choć zdarzają się pomyłki całkiem fajne.

Aneczko, ten kącik do południa ma słońce, choć takie rozproszone... hosty przypalone nie są, ale są wyblakłe...
Hortensja to też nie jest to co kiedyś... poprzednio rosła w miejscu bardzo słonecznym i choć kwitła obficie, zresztą teraz też jej niczego nie brakuje, to zawsze była przypalona... szybko robiła się brązowa.. teraz na razie zielenieje... ale kule są tak ciężkie, że kładzie się na hosty... brzydula jedna... ;:306
Róża w gratisie to inna niż zamawiana... zamawiałam Lavender F.C, a druga to Zeelandia vel Miracle on the Hudson... i sama się dziwię dlaczego zamówiłam tylko jedną, gdy zrobiło się miejsce na kilka... no ale jesień tuż..tuż... ;:306
A z powojnikami to i u mnie nie jest lekko... choć mam jednego starego, który ma chyba ze 30 lat i ten rośnie i kwitnie obficie co roku... obdzieliłam nim już kilka sąsiadek i dalej rośnie... takie to ja lubię... do wielkokwiatowych i ja nie mam szczęścia i dziwię się sama sobie po co znowu kupiłam...

Jadziu, na pewno coś wymyślisz...
Ja też tak mówię, że trzeba być szalonym... ale ona to chyba ma we krwi, że nie umie usiedzieć spokojnie, bez przesadzania... ja rozumiem, że niektóre trzeba przesadzić, rozsadzić czy odmłodzić, ale nie do przesady... hortensje na przykład przesadzała już 3 razy w tym sezonie... nie mogę za nią nadążyć... dziś rośnie tu, a jutro zupełnie w innym miejscu.. ;:306 ale zauważyłam jeszcze coś... może się mylę, ale jakoś w przypadki nie wierzę... rosną u niej te same róże co u mnie... w większości... a przecież jest tyle innych róż... setki, a ona kupiła te same co ja mam... doszłam do wniosku, że albo dopadła mnie tu na forum, albo czyta mojego bloga... ;:306 dlatego już nie piszę co mam zamiar zrobić, albo kupić, bo zwyczajnie moje pomysły przechodzą na jej działkę... zastanawiające to jest... ;:224
Przykład taki.. ja kupiłam robinię, ona kupiła... ja kupiłam złotokap, ona kupiła... ja wyrzuciłam robinię, ona wyrzuciła... ja wyrzuciłam złotokap, ona wyrzuciła... ;:306 ja mam brzozę Pendulla a ona ma jakąś wierzbę, ale już przebąkuje że musi ją wyrzucić, choć jej się podoba i co ?... kupi brzozę... ? ;:306
Ale to nie wszystko... ech, nie będę więcej pisać, bo szkoda słów... jednym słowem moja działka ją inspiruje aż zanadto... ;:108

Gosiu, dam szansę , pewnie że dam, ale jak na razie jestem rozczarowana tą różą... na zdjęciach wygląda tak ładnie... podobnie jak Novalis...

Niestety, zdjęć nie będzie... mój Picaso coś sknocił i nie wiem jak pobrać link... ;:202
Jeśli ktoś przesyła zdjęcia z Picasa, to proszę o pomoc jak to teraz zrobić...ja nie umiem
... ;:223
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabi współczuję takiej sąsiadki i jak tu się nie wnerwiać, lecz z drugiej strony chce mieć tak ładną działkę jak Ty, więc się nie dziw..Musisz się ją zapytać dlaczego Cię małpuje,bo to rzeczywiście nie jest przypadek ,chyba ,że wchodzi do ogródka i czyta nazwy róż :wink:
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, praktycznie to już olewam, tylko dziwi mnie fakt, że nie ma żadnego swojego pomysłu... muszę znowu coś pokombinować, żeby miała robotę... ;:306
Ja nie mam przy różach napisanych nazw, więc wydaje mi się że trafiła albo na mojego bloga, albo tutaj na forum mnie podczytuje... ale niech tam... niech ma...
Dzięki za link... już skorzystałam i wstawię tych kilka zdjęć... a chciałam je mieć wszystkie na jednym hostingu...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabi achhh te Twoje foty nawet z kawałka trawki stworzysz arcydzieło ;:180
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Gabi dlaczego widzę tylko dwie pierwsze fotki a kolejnych już nie?
Sąsiadki bywają denerwujące, wiem coś o tym. :wink: I zaraz sobie myślę, że i ja też jestem czyjąś sąsiadką. ;:306 I też pewnie kogoś wnerwiam. ;:131
Jak Cię znów wkurzy, to myśl od razu, że jesteś przecież jej Mistrzem, od którego czerpie inspiracje. Nie fajnie być czyimś guru? ;:224 ;:224
Jak nic jej nie powiesz, to nic się nie zmieni. A może warto machnąć ręką..? Życie jest zbyt krótkie. ;:196 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale piękny ten kosmos
Całe szczęście, że ja nie mam takich sąsiadek
Chociaż tak naprawdę to mnie nie obchodzi co one robią
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A u mnie kosmosy wyrastają do gigantycznych rozmiarów, więc już machnęłam na nie ręką.
Szkoda mi trochę, bo to super kwiaty, chociaż jednoroczne.
Gabiś, być czyimś guru to jest coś. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O matko... jak pięknie... ;:oj
Jak ja lubię taką porę roku... ciepło a nie upalnie... słoneczko dość nisko, i to światło rozproszone...
Kwitną hortensje.. cudnie zresztą, niektóre róże, inne się lenią, kosmosy, jeżówki... itd...itp.... żyć nie umierać... siedzę sobie na działeczce, delektuję się żołądkową z miętą... ;:306 ... jak dla mnie, to wręcz cudownie... :tan

Jadziu, nie przeceniaj mnie... ale mimo wszystko ;:180 ... ;:196

Aneczko, nie mam pojęcia... a może teraz już widać ?...
Wiesz, ja się nie denerwuję z tego powodu... raczej się śmiejemy z eMem i kombinuję tak, żeby kobieta miała robotę...
już się przyzwyczaiłam do tego, że co ja, to i ona... a niech się cieszy... nie powiem jej nic, bo żyję z nią na dobrej stopie, ale ona już sama kilka razy przyznała że zmałpowała coś ode mnie... zresztą to widać gołym okiem... nie byłabym zupełnie szczera, gdybym nie przyznała że i ja czerpię pomysły z różnych ogródków, ale nigdy nie da się stworzyć prawie identycznych nasadzeń, czy aranżacji ogrodowych...

Gosiu,
u Ciebie to inaczej, bo masz swój dom... a nas dzieli tylko kilka metrów.. wiesz... działki to działki... malutkie... i wkoło sąsiedzi... trzy metry altana od altany...

Grażynko, moje kosmosy też są olbrzymie patrzę na nie tak na wprost, a podejrzewam że za jakiś czas będę na nie spozierać do góry...
Grażynko, myślisz że jestem guru dla sąsiadki ?.. być może... zresztą nie tylko dla niej, bo moje różne pomysły wędrują po działkach, choć nie na taką skalę...
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Witaj Gabi. Nie byłomnie trochę na forum, bo najpierw praca, potem urlop, ale już jestem i staram się poodwiedzać ulubione wątki.
Róże u mnie słabiutko, ale hortensje nadrabiają. Piękne są :D U ciebie ciągle bogactwo wszelkiej roślinności i wszystko nadal świetnie wygląda.
Doczytałam że i Ty masz problem z Picassa. U mnie też coś 'unowocześnili' i nie ogarniam tego :twisted:
A było tak super.
Doszłaś może już jak pobierać linki do zdjęć ?
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Gabi ciesz się że "małpują" a nie kradną jak na innych działkach.
Ja bym była dumna. ;:224
Mojego nikt nie małpuje, ale nie będę płakać. ;:306
Kwitną drugi raz róże a jak twoje się sprawują ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiolu, no najwyższy już czas na Ciebie... ani Jolki, ani Alutki ani nawet Madzia się nie odzywa... nie wiem co to z Wami czołgistkami się porobiło... ;:306

Ten rok i u mnie nie jest ciekawy... róże i owszem, naprodukowały pąków, przynajmniej niektóre, ale są i takie co stoją w miejscu... przymierzam się do ich wyrzucenia... już wyrzuciłam LO, The Fairy, jakąś NN, a na wylocie jest Austa L, Cinderella potwór zresztą, Sissi R, Bonita R. i sama nie wiem co jeszcze...
First Lady przesadzona w kąt... reszta też cieniutko...

Wiolu, z tego co wyczytałam wychodzi, że skończyła się współpraca z Picasso... zdjęcia są w albumach, ale nie można pobrać linku aby wstawić na forum... a przynajmniej ja nie umiem... link jakiś jest, ale na forum nie wchodzi... chyba wrócę znowu do Photobucket... mam tam już albumy, ale trzeba przerabiać zdjęcia... strasznie to czasochłonne...

Obrazek

Obrazek

Grażynko, no jestem dumna... ;:306

Niektóre róże kwitną całkiem dobrze, np. Pastella, Pirouette, RU. dość dobrze zapowiada się Cinderella, o ile ją deszcz nie zmumifikuje, Baronesse, Mariatheresia, i kilka innych... Mary R. przekwitła już drugi raz i mam nadzieję na trzeci... Tea Clipper wydaje pąki regularnie, tak samo i Cottage R.... ale leni też mam co niemiara...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabi sporo róż dostało czerwone kartki ;:202 ale też jestem tego zdania ,że miejsce jest cenne i szkoda mieć maruderki .Czytałam że teraz na Google fotki muszą być publiczne wtedy linki wchodzą i musi być zaznaczony rozmiar .Moja RU cieniutko i wiosną zetnę ja na 1m i niech sobie radzi a w ubiegłym roku przecież kwitła przecudnie oba kwitnienia.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

U mnie RU też ładnie powtarza, jak zawsze.
Mniej mnie cieszą historyczne, ale one tak mają, że raz im się chce a raz nie.
New Dawn i LO też ładnie będą powtarzać i ile pogoda się poprawi, na razie leje i znowu zimno.
Grażyna.
kogro-linki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”