Żywotnik (Thuja) z nasion
- lukasek-1988
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 14 lip 2008, o 05:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nasiona
Mam bardzo dużo nasion Thuji
jeśli chodzi o wysiew to najlepiej jest na trzy tygodnie wymieszać w wilgotnym piasku żeby podkiełkowały i wtedy na wiosne posiać , przyspieszy to wzrost roślinki.
Pozdrawiam
jeśli chodzi o wysiew to najlepiej jest na trzy tygodnie wymieszać w wilgotnym piasku żeby podkiełkowały i wtedy na wiosne posiać , przyspieszy to wzrost roślinki.
Pozdrawiam
Kraina, którą Bóg stworzył na ziemi. Był to ogród, w którym Stwórca umieścił człowieka. Przez rajski ogród płynęła rzeka. Miała ona nawadniać roślinność, którą Bóg stworzył w raju. Rośliny były bujne, zielone i piękne.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 27 paź 2008, o 20:53
Żywotnik na żywopłot z nasion
Witam serdecznie. Mam zamiar wyhodować żywopłot z nasion. Najbardziej odpowiadają mi iglaki, któtych nie trzeba formować. Mogłaby to być tuja szmaragdowa, ale podobno z nasion się nie da. Proszę o podpowiedź.
Barbaral22
- Grandiflora
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 paź 2008, o 15:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- tok76
- 100p
- Od: 18 paź 2008, o 07:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Mnie też się ten pomysł nie bardzo podoba... żeby wyrosło coś co będzie widać bez lupy to chyba potrzeba maaaasa czasu. Czekając na efekt (żywopłot) chyba prędzej pojechałabym do szkółki... a spróbować iglaków z nasion możesz,ale radzę wziąć to bardziej hobbystycznie i hodować dla satysfakcji...
Pozdrawiam, Gosia
-
- 0p - Nowonarodzony
żywopłot z nasion
Wy sobie żartujecie a ja mówię poważnie. Mam około 200 m ogrodzenia i mam czas. Nie wszystko muszę mieć już.
Lubię wyhodować coś sama i mieć z tego satysfakcję. Siałam sosny, świerki srebrne i tuje książkowe. Wyrosły bardzo ładne i duże, ale musiałam je zostawić z powodu zmiany miejsca zamieszkania. Nie opłacało się ich przewozić.
Teraz chcę założyć ogród od nowa. W zeszłym roku posiałam do gruntu sosny zwyczajne. Wyszło kilkadziesiąt sztuk, może kilkaset. Na wiosnę posadzę je koło domu i w lesie tuż obok[/code]
Lubię wyhodować coś sama i mieć z tego satysfakcję. Siałam sosny, świerki srebrne i tuje książkowe. Wyrosły bardzo ładne i duże, ale musiałam je zostawić z powodu zmiany miejsca zamieszkania. Nie opłacało się ich przewozić.
Teraz chcę założyć ogród od nowa. W zeszłym roku posiałam do gruntu sosny zwyczajne. Wyszło kilkadziesiąt sztuk, może kilkaset. Na wiosnę posadzę je koło domu i w lesie tuż obok[/code]
Barbaral22
-
- 0p - Nowonarodzony
żywopłot z nasion
Aha kosodrzewinę też siałam. Już rosną na skarpie drugą zimę. Mają ok. 0,5 m. Lucynko, bardzo ładne te Twoje kwiatuszki. Jak bardziej zadomowię się na forum to też prześlę swoje zdjecia kwiatków ... sprzed lat. Teraz w nowym miejscu nie mam jeszcze takiego ładnego ogrodu.
Pozdrawiam Was serdecznie.
Baśka
Pozdrawiam Was serdecznie.
Baśka
Barbaral22