Witam.
Pogoda się popsuła ,ale to mnie cieszy, bo sprzyja pracom w ogrodzie.
Niebo zachmurzone, będzie padać. Na razie mży.
Małgosiu na pewno Ci kiedyś zakwitnie. Przesadzanie nie sprzyja roślinom, bo odchorowują.
Goryczki wprowadź do ogrodu,choć nie są łatwe w uprawie.
Ewciu myślisz,że Deinathe tak ukorzenisz. Ja nie próbowałam. Wydaje mi się ,że rozmnożyć je można z podziału. Próbuj .Jak Ci się powiedzie to i ja spróbuje.
Marysiu Sasanka 18. Witaj po przerwie. Kiedyś się odwiedzałyśmy,ale nie sposób być we wszystkich wątkach. Tylko nielicznym to się udaje.

Z żółtych pełników jest europejski i alpejski. Jeszcze o nich poczytam i porównam.Myślę,że to ich pora kwitnienia.
Jerzy oj potrafi. Z tych kwitnących u Ciebie nie mam. Zaraz je lecę podziwiać u Ciebie.
Maryniu- marpa jeszcze czekam na kwitnienie trzech goryczek.Może zakwitną.
Wiesz ,że wszystkiego mieć nie można.
Marysiu delosperma jak igliczki były małe to czekałam,żeby szybko urosły. Teraz mnie denerwują . To będziemy je eksmitować,ale chyba pozwolenie jest potrzebne.
Z onętka pozbieram nasiona. Te mam ze swoich nasion i nadal są pełne.
Florian zefiranty lubię i mam jeszcze różowe. Miałam jeszcze żółte ale zapomniałam je na jesień wykopać . przy ich wykopywaniu sie nie męcze, bo to drobne cebulki.
Ewelinko witam sąsiadkę. Może bliską a nie wiemy o tym.

Dziękuję za wizytę, pochwały i mam nadzieje,że zostaniesz na dłużej. Wieczorem ja zawitam u Ciebie.
Ogród kwitnący jeszcze,ale wszystko już chyba pokazywałam .
Rozpoczyna kwitnienie rozchodnik wysoki odmiany nn
Pierwsze kwitnienie Hibiskusa bylinowego. Nówka.