Pogaduszki dyniowe
-
- 500p
- Od: 4 maja 2009, o 14:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pogaduszki dyniowe
Posadziłam w tym roku dynię figolistną. Została mi jedna sadzonka z nieudanych eksperymentów ze szczepieniem ogórków i melonów. Zawiązały się 3 owoce na razie są wielkości melona, ale szybko przybierają. Ma ktoś jakąś wiedzę na temat wykorzystania jej?
Dorota
- MoWo
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 13 wrz 2013, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pozdrawiam Wojtek
- Floro - Fob
- 200p
- Od: 5 sty 2015, o 21:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Czy ktoś wie jakie arbuzy i melony są dobre do gruntu i będą na AWN? Ode mnie będą tylko dynie i pomidory.
- camellia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie w tym roku w gruncie sprawdziły się wszystkie, jakie posiałam ale to był wyjątkowo korzystny rok dla melonów.
Uprawiałam Pticzie Mołoko (ten okazał się najwcześniejszy i mega słodki - bardzo dobry), Hales Best Jumbo (ciut późniejszy, ale słodki i pyszny), Melba (smakuje podobnie jak te z marketów, bez rewelacji), Petit Gris de Rennes, Charentais też były ok. Prescot Fond Blanc był dla mnie trochę nijaki. Smaku Retato degli Ortolani nie pamiętam, za to mam jeszcze trochę oryginalnych nasion i gdyby ktoś chciał, mogę wysłać w niewielkiej ilości.
Gorzej, jeśli trafi się deszczowy sierpień... Wtedy żadna odmiana nie będzie dobra... tak mi się wydaje.

Gorzej, jeśli trafi się deszczowy sierpień... Wtedy żadna odmiana nie będzie dobra... tak mi się wydaje.