Jak zawsze dziękuję serdecznie za wizyty!

A jeszcze bardziej za wspaniałe życzenia - bardzo mi było miło je czytać i każdemu dziękuję z całego serduszka! Nie raz i nie dwa to Forum i Wy pokazało, że jesteście prawdziwą grupą wsparcia - w dobrych i złych chwilach. Bardzo dziękuję za to, że jesteście!
Mieczysławie - sprzedałam w pracy Twoje określenie i na dobre mi to nie wyszło - pracuję wśród samych panów właściwie i przerobili to tak, że szkoda gadać

Niemniej bardzo dziękuję, rozsądnym ludziom bardzo to określenie się podoba
Henryku! - również dziękuję! A ta hoja jest bardzo wdzięczna do fotografowania. Ciekawe, czy jak będzie starsza, będzie miała więcej baldachów... to dopiero będzie widok

A co do zapachu... Ja domyślam się, że mieszanka wszystkich, gdy kwitną na raz może być nie do zniesienia, ale uwierzcie mi - tysiąc razy wolę mieszankę zapachów z kwitnień hoi niż codzienne poranne smrody z okolicznych lokali gastronomicznych. A naprawdę mamy do tego pecha, codziennie zaczynamy dzień od smrodu smażonej kapusty z pierogarni. Więc niech kwitną, nic i tak tego nie przebije nawet gdyby puściły tysiąc baldachów na jeden raz.
Basiu - dziękuję za cieplutkie życzenia i buziaki! A te czapeczki mnie też się podobają, takie fajne i puchate. Nadal kwitnie i nadal pachnie.
Magda - dziękuję również! Lacunosa ta powtórzyła kwitnienie, pierwszy raz niedawno, tuż po ukorzenieniu i wolałabym, aby poszła nieco w górę. Ale ona i rośnie, i kwitnie!
Piotrze - tak, ona jest rzeczywiście fajną i delikatną roślinką, nie denerwują mnie nawet jej haczyki
Agnieszko - no jak nie zbieram liści? Zbieram, i to niemal codziennie - jak nie z podłogi, to z balkonu, czasem też jesienią w parku...
A na serio - nie, już zielone odpadają, te co są i tak pożerają okropnie miejsce. W ogóle myślę, by się ich pozbyć, ale tak jakoś nieco szkoda. Chyba, że już naprawdę zarosnę niemożliwie, to wtedy będę wołać o pomoc

Albo będę wyrzucać w Twoją stronę
Lucynko - optymistyczne założenie do co mądrości jest nieco wyolbrzymione, po ostatnich hojowych nabytkach mój mąż się z Tobą absolutnie nie zgadza, a ja kompletnie nie wiem, o co Mu chodzi

Ale za buziaczki bardzo dziękuję, bo Twoje intencje są przynajmniej normalne
Basiu - to było dawno i nieprawda! Że też chciało Ci się szperać i wynalazłaś coś takiego... no popatrz, jak to się człowiek niczego nie może wyprzeć

A co do szczepionki - jest jedna: opuścić forum, ale od razu Ci mówię, że to też nie jest realne. Jak się człowiek tu zasiedzi, to nie ma bata, wróci z najdalszego kątka świata i wpadnie jak nie w jeden, to w kolejny nałóg. A w takim nałogu to się fajnie siedzi, nawet człowiek nie chce żadnej szczepionki, fajnie jest!
Aga - a Ty się nie śmiej
Ogromnie raz jeszcze Wam dziękuję za przemiłe wizyty... ale to nie koniec niespodzianek, jakie moje urodzinki mi przyniosły. Wiecie - są kobiety, które uwielbiają błyskotki, ozdoby, prawdziwe lub sztuczne klejnoty, i nie ma w tym nic złego. Ja nigdy nie przepadałam za klejnotami, ani jakimiś dodatkowymi ozdobami, a tymczasem... Zostałam sowicie i z całego serca zaopatrzona w przepiękne klejnociki, jakimi są okazy kaktusów. Wspaniałe!!! Zobaczcie sami - są to:
Aylostera escrupula n.n. KK 1921
Aylostera heliosa var. condorensis
Aylostera heliosa var. nova 6 km za Kondor Pass
Aylostera heliosa WR 314
Aylostera pseudodeminuta var. grandiflora
Aylostera pulchella WR 320
Rebutia (Aylostera) hybr. Amber
Rebutia (Aylostera) hybr. Barbara
Rebutia (Aylostera) hybr. Bo Jang?es
Rebutia (Aylostera) hybr. Jacky
Rebutia (Aylostera) hybr. Ruby
Rebutia boliviensis
Rebutia minuscula
Rebutia senilis fa. lilacinorosea
Rebutia simoniana WR 739
Rebutia winteriana
Rebutia xanthocarpa
Mediolobivia atrovirens var. haefneriana
Mediolobivia atrovirens var. raulii WR 493
Mediolobivia haagei fa.
Mediolobivia haagei Lau 519
Mediolobivia haagei var. elegantula RH 1313
Mediolobivia huarinensis n.n. KK 978
Mediolobivia pygmaea /mariae/ LF 51a
Mediolobivia pygmaea DJF
Mediolobivia pygmaea fa. rosalbiflora FR 1115
Mediolobivia pygmaea HJ 543
Mediolobivia pygmaea var. diersiana WR 631
Mediolobivia pygmaea var. rutiliflora RH 332
Mediolobivia steinmannii var. applanata WR 486
Mediolobivia steinmannii var. brachyantha sobie 136
Mediolobivia steinmannii var. brachyantha WR 297a
Echinopsis hybr. Fidelia
Echinopsis hybr. Maas
Echinopsis hybr. Maria
Echinopsis hybr. Melodie
Echinopsis hybr. Orpheus
Nie wierzyłam, że taka paczka sprawi mi tyle radości, a tymczasem skakałam jak opętana nastolatka! Zbiorówka tak wygląda:
Chyba nie muszę dodawać po nazwach tych cudów, że owym Czarodziejem jest nasz
Henryk. Dziękuję Ci jeszcze raz z całego serca!!!
A żeby było jeszcze bardziej kaktusowo, zakwitła
Aylostera albiflora
Moja, własna, wypracowana samodzielnie
Dziękuję Wam raz jeszcze bardzo cieplutko, i bardzo, bardzo pozdrawiam!!!