Przydomowy ogródek Eweliny .
- ewelkacha88
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Przydomowy ogródek Eweliny .
Witajcie
.
Nie mam na nic czasu, nie wyrabiam się ale pewnie nie tylko ja tak mam
. Wczoraj ogarnęliśmy z eMem trochę placu za działką a więc wykosiliśmy chwasty . Udało mi się też wyplewić trochę rabat a dzisiaj wykosiłam trawnik i nic więcej. Zostało mi do wyplewienia dwa miejsca zanim wyjadę na turnus. Mam nadzieję, że zdążę
. Posadziłam też trochę liliowców ,które zamówiłam przed weselem tak na szybko przez neta. Wczoraj kupiłam też sobie hortensję ogrodową w kolorze białym. Co prawda jest pędzona i posadziłam ją na razie do donicy ale mam nadzieję, że uda mi się ją utrzymać w gruncie tak jak kiedyś kupioną NN. Nigdy nie mogłam trafić na białe ogrodówki w szkółce więc wzięłam z marketu. Napatoczyła się tak w sumie przypadkiem bo nie planowałam tego zakupu. Poza ogrodniczymi sprawami przygotowuję córkę na wyjazd do babci i powoli zaczęłam też pakowanie na turnus. Trzy tygodnie szybko zleci ale jednak trzeba zabrać sporo rzeczy. W ogrodzie kwitną niektóre rośliny ale najpiękniejszy zapowiada się sezon z różami bo większość ma pąki i zobaczę je pierwszy raz
.

Zuza fajnie by było gdybyś miała rację
. Najważniejsze żeby Weronika skorzystała z tego turnusu a ja wytrzymam bez ogródka. Najbardziej będę tęskniła za drugą córką
. Poza tym odpocznę z pewnością od codziennych obowiązków bo nie będę musiała tam robić zbyt wielu rzeczy poza pilnowaniem córki.

Sławku chwasty to zmora każdego ogrodnika ale trzeba sobie jakoś radzić
. Dostęp do internetu będę miała ale prawdę mówiąc chcę trochę odpocząć od wszystkiego. Na pewno będę zaglądała na forum ale nie będę wiele pisała
.

Dorotko baliśmy się tego wesela bo jest mały konflikt w rodzinie
. Na szczęście każdy zachował się jak przystało i nie było problemów. Masz rację, trzy tygodnie szybko mi zleci i wrócę na bardzo ciekawy moment
. Z niecierpliwością będę czekała na moje pierwsze róże i nie tylko .

Anitko kwitnie i mnie to cieszy choć nie ukrywam, że mam spory niedosyt, który z czasem chcę zaspokoić
.

Pozdrawiam i życzę Wszystkim spokojnej nocy a ja lecę nadrobić moje zaległości w zaprzyjaźnionych ogrodach
.

Nie mam na nic czasu, nie wyrabiam się ale pewnie nie tylko ja tak mam

Zuza fajnie by było gdybyś miała rację

Sławku chwasty to zmora każdego ogrodnika ale trzeba sobie jakoś radzić

Dorotko baliśmy się tego wesela bo jest mały konflikt w rodzinie

Anitko kwitnie i mnie to cieszy choć nie ukrywam, że mam spory niedosyt, który z czasem chcę zaspokoić

Pozdrawiam i życzę Wszystkim spokojnej nocy a ja lecę nadrobić moje zaległości w zaprzyjaźnionych ogrodach

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękny ogród, Ewelinko
Śliczne orliki!
Czosnki takie olbrzymy ....
No i róże oraz lilie wkrótce rozwiną swoje pączki.

Śliczne orliki!

Czosnki takie olbrzymy ....

No i róże oraz lilie wkrótce rozwiną swoje pączki.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- IzabelaS
- 500p
- Od: 15 cze 2010, o 23:21
NO, no... Gratulacje, jak zwykle.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witaj Ewelinko! ogród prezentuje się elegancko
Rośliny zadowolone więc kwitną wcześniej niż w innych ogrodach
Pakuj walizki na wyjazd i odpocznij, bo tempo masz olimpijskie. Córci poświęcisz więcej czasu, bo będziesz tylko dla niej i tak jak piszesz najważniejsze, żeby turnus przyniósł pozytywny rezultat
Szkoda że mogłaś wziąć obydwóch dziewczynek na turnus
Pamiętam nasza kuzynka w Niemczech jak miała problem po złamaniu nogi dostała skierowanie do sanatorium, a ponieważ miała małą córeczkę mogła wziąć i ją. Dla niej też były zabiegi w czasie gdy mama je miała. Wypoczywaj, bawcie się dobrze i wracaj do domu, ogrodu, rodziny i do nas 

Pakuj walizki na wyjazd i odpocznij, bo tempo masz olimpijskie. Córci poświęcisz więcej czasu, bo będziesz tylko dla niej i tak jak piszesz najważniejsze, żeby turnus przyniósł pozytywny rezultat

- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Ogródek masz śliczny i taki swojski... bardzo mi się podoba i jak oglądam zdjęcia to coraz bardziej tęsknię za wsią...
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Te złote tawuły dodają blasku rabacie, bardzo je lubię, szczególnie teraz.
Śliczny jest ten orlik niebieski, zamawiałam go, ale nie był dostępny.
Kolor ma cudny.
I piwonie, i róże i powojniki masz już takie duże
Śliczny jest ten orlik niebieski, zamawiałam go, ale nie był dostępny.
Kolor ma cudny.
I piwonie, i róże i powojniki masz już takie duże

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Ewelinko ogród wypielony, kolorowy, pięknie wygląda.
Ten fragment na rogu domu, z tawułami i wierzbą śliczny.
Margerytki tak szybko ci zakwitły.
Odpoczniesz i nabierzesz sił, ogród będzie pełny kwiatów, a chwastom będzie trudniej się przebijać przez gąszcz roślin.
Odpoczywajcie spokojnie, ciekawych spotkań z miłymi ludźmi. 

-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Ewelinko ogród pieknieje w oczach
U ciebie musi być zdecydowanie cieplej, bo wszystkie kwiatki, które i ja posiadam u mnie są dopiero w pakach... Sporo pracy przed wyjazdem,za to na miejscu odpoczniesz za wszystkie czasy i ze zdwojoną energią wrócisz do swojej rodzinki i ogrodu 

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- iwka2
- 500p
- Od: 1 mar 2009, o 15:43
Witaj Ewelinko
na Twój wątek wpadłam przypadkiem,bo zwróciłam uwagę,że jesteś z podkarpacia,ja też.
Urzekły mnie czosnki,pięknie Ci kwitną.
Ja na jesień muszę kupić sobie Czosnek olbrzymi,pięknie wygląda,ogromne kule.
na Twój wątek wpadłam przypadkiem,bo zwróciłam uwagę,że jesteś z podkarpacia,ja też.
Urzekły mnie czosnki,pięknie Ci kwitną.
Ja na jesień muszę kupić sobie Czosnek olbrzymi,pięknie wygląda,ogromne kule.
Pozdrawiam Iwona
Ogromne czosnki
Róże pięknie zapączkowane
Teraz już powinny być ciepłe noce, więc hortensja sobie poradzi.

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witajcie
.
Dzisiaj zdjęć nie będzie, brakło mi na wszystko czasu
. Wczoraj zawiozłam Emilkę do dziadków a dzisiaj do południa byłam na zakupach a potem wielkie pakowanie. Nie byłabym sobą gdybym nie kupiła kilku roślin
. Zakupiłam sobie dwie ostróżki , różowego orlika , liliowca i kalinę " Compactum" . Wszystko już siedzi w ziemi
. Wieczorem jak temperatura spadła musiałam sięgnąć po sprzęt ciężki i zamordować mszyce, które zaatakowały mi hibiskusy
. Pogoda jest przepiękna aż żal mi jechać no ale jak trzeba to trzeba. Jutro z samego rana wyjazd, na szczęście nie będziemy daleko od domu bo turnus jest w Rzeszowie, tak więc z pewnością wyjdziemy kilka razy na przepustkę.
Lucynko czekam na róże i lilie z niecierpliwością .Mam nadzieję, że nie przegapię tego momentu mimo turnusu
. Dziękuję bardzo za miłe słowa
.
Izabelo dziękuję
.
Marysiu młodszej córki zabrać nie mogę ale Ona teraz będzie u dziadków i jakoś musimy wytrzymać. Z jednym dzieckiem będzie mi o wiele łatwiej na turnusie, z dwójką to już byłoby ciężko. Z pewnością odpocznę trochę od domowych obowiązków i wrócę z naładowanymi bateriami i siłą do dalszej pracy a mam jak zwykle sporo planów
. Zobaczymy ile z nich uda mi się zrealizować.
Gabrysiu dekuję Ci bardzo
.
Beatko lubię te złote tawuły i chyba dokupię ich więcej. Poza tym są bezproblemowe. Rośliny ostatnio mają pogodę i na prawdę rosną w oczach
.
Soniu mam właśnie taką nadzieję, że z czasem rośliny rozrosną się na tyle by chwasty miały problem . Póki co sporo luk więc mogą się panoszyć
. Na turnusie na pewno odpocznę i wrócę z mnóstwem energii do działania ,oby
.
Małgosiu niektóre rośliny kwitną mi szybciej ale inne w okolicy widziałam, że już zakwitły a u mnie mają dopiero pąki. Nie wiem od czego to zależy, na pewno dużo od stanowiska. Oj odpocznę , odpocznę bylebym tylko nie zrobiła się leniwa po tym odpoczynku
.
Iwonko witaj u mnie
. Czosnki posadziłam pierwszy raz i jestem bardzo zadowolona. Jesienią chcę dokupić ich więcej bo są świetne . Polecam z czystym sumieniem
.
Kasiu te dwa czosnki to są te Gladiatory , pozostałe mają nieco mniejsze kule ale i tak jestem pod ich wrażeniem. Hortensja jest w donicy ale po turnusie posadzę ją do gruntu, teraz już brakło mi na wszystko czasu
.
Kochani wybaczcie, że tak na szybko te odpowiedzi ale na prawdę nie mam ostatnio zbyt wiele czasu. Tak jak pisałam wyżej jutro wyjeżdżamy na turnus więc nie będzie mnie jakiś czas. Z pewnością wrócę do domu na przepustkę i wtedy zrobię zdjęcia . Mam nadzieję, że będzie się czym chwalić . Będzie także czas na założenie drugiej części wątku . Teraz pozdrawiam Was bardzo serdecznie i życzę udanej i pięknej pogody . Pozdrawiam
.

Dzisiaj zdjęć nie będzie, brakło mi na wszystko czasu

Lucynko czekam na róże i lilie z niecierpliwością .Mam nadzieję, że nie przegapię tego momentu mimo turnusu

Izabelo dziękuję

Marysiu młodszej córki zabrać nie mogę ale Ona teraz będzie u dziadków i jakoś musimy wytrzymać. Z jednym dzieckiem będzie mi o wiele łatwiej na turnusie, z dwójką to już byłoby ciężko. Z pewnością odpocznę trochę od domowych obowiązków i wrócę z naładowanymi bateriami i siłą do dalszej pracy a mam jak zwykle sporo planów

Gabrysiu dekuję Ci bardzo

Beatko lubię te złote tawuły i chyba dokupię ich więcej. Poza tym są bezproblemowe. Rośliny ostatnio mają pogodę i na prawdę rosną w oczach

Soniu mam właśnie taką nadzieję, że z czasem rośliny rozrosną się na tyle by chwasty miały problem . Póki co sporo luk więc mogą się panoszyć

Małgosiu niektóre rośliny kwitną mi szybciej ale inne w okolicy widziałam, że już zakwitły a u mnie mają dopiero pąki. Nie wiem od czego to zależy, na pewno dużo od stanowiska. Oj odpocznę , odpocznę bylebym tylko nie zrobiła się leniwa po tym odpoczynku

Iwonko witaj u mnie

Kasiu te dwa czosnki to są te Gladiatory , pozostałe mają nieco mniejsze kule ale i tak jestem pod ich wrażeniem. Hortensja jest w donicy ale po turnusie posadzę ją do gruntu, teraz już brakło mi na wszystko czasu

Kochani wybaczcie, że tak na szybko te odpowiedzi ale na prawdę nie mam ostatnio zbyt wiele czasu. Tak jak pisałam wyżej jutro wyjeżdżamy na turnus więc nie będzie mnie jakiś czas. Z pewnością wrócę do domu na przepustkę i wtedy zrobię zdjęcia . Mam nadzieję, że będzie się czym chwalić . Będzie także czas na założenie drugiej części wątku . Teraz pozdrawiam Was bardzo serdecznie i życzę udanej i pięknej pogody . Pozdrawiam

- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Ewelinko - jak Ci nie zależy na czasie to można czekać na samosiejki tej tawuły. Ja mam takie 4, w tym roku już są fajne - więc rosną bardzo szybko.
Kalina Compactum moim zdaniem jest śliczna, bardzo ją lubię. Moja korale miała dopiero w trzecim roku. Teraz pięknie kwitnie.
Na pewno będziesz z niej bardzo zadowolona.
Kalina Compactum moim zdaniem jest śliczna, bardzo ją lubię. Moja korale miała dopiero w trzecim roku. Teraz pięknie kwitnie.
Na pewno będziesz z niej bardzo zadowolona.

- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Ewelinko odpoczywaj i ciesz się pogodą, na turnusie ona też potrzebna.
Wrócisz do ogrodu z naładowanymi akumulatorami...

Wrócisz do ogrodu z naładowanymi akumulatorami...

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewelinko - bardzo lubię Twój ogród
Dzisiaj odrobiłam zaległości korzystając z pobytu w mieście i dobrego internetu. Przeczytałam i obejrzałam fotki z całego maja, z przyjemnością ogląda się takie fajne zdjęcia jak Twoje.
Czy ja dobrze pamiętam, że chciałaś ode mnie białe fiołki? Będę miała sadzonki i mogę Ci przysłać jak wrócisz z turnusu.
Życzę Wam dziewczynki miłego pobytu! Trzy tygodnie szybko miną a Wy wrócicie wypoczęte i zadowolone - tego Wam życzę z całego

Dzisiaj odrobiłam zaległości korzystając z pobytu w mieście i dobrego internetu. Przeczytałam i obejrzałam fotki z całego maja, z przyjemnością ogląda się takie fajne zdjęcia jak Twoje.
Czy ja dobrze pamiętam, że chciałaś ode mnie białe fiołki? Będę miała sadzonki i mogę Ci przysłać jak wrócisz z turnusu.
Życzę Wam dziewczynki miłego pobytu! Trzy tygodnie szybko miną a Wy wrócicie wypoczęte i zadowolone - tego Wam życzę z całego