Nasze 1500 m2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nasze 1500 m2

Post »

Soniu no niestety lato już się skończyło :wink: , wrociła wiosna. Dzisiaj nawet trochę popadało, więc dopiero będzie wszystko rosło ;:138 Choć już teraz nawet dzień różnicy przynosi spore zmiany
Martuś kiciuś pieszczoch jest jak mało kto, godzinami może być miziany :lol: Masz rację, wiosna to najbardziej dynamiczna pora roku dla ogrodu, każdego dnia szkoda, gdy nie mogę spędzić wśród rozwijających się roślinek :wink:
Marlenko to chyba małego psa masz? Bo już sobie wyobraziłam jak jakiś owczarek ładuje mi się na kolana ;:306 Kocurek najpierw musi być wymiziany (gdy na chwilę przestaję to zaczepia mnie łapką) i dopiero potem zasypia ;:224 A ja mam wtedy pełnię sczęscia - forum przed oczami i murmurando na kolanach :wink:

Na jutro znowu zamawiam pogodę, żeby nadrobić cały tydzień, w którym w ogóle nie miałam czasu na ogród :lol:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Malgosiu. Jak z Twoją pogodą na zamówienie? Było ładnie? U mnie dziś znowu pada ;:224 . Niech pada bo deszcz potrzebny a w niedzielę i tak nic w ogródki nie robię. Pozdrawiam i spokojnej niedzieli życzę :wit .
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Małgosiu pomyziaj kociaka i ode mnie.
Piękna wiosenka u Ciebie jakże dusza i serce się raduje na takie widoki! ;:215
Moja bergenia zaczyna trzeci sezon u mnie i po raz pierwszy zakwitnie. Wreszcie! Bo już jej palce groziłam, że się rozstaniemy. :lol:
Awatar użytkownika
fiskomp
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 wrz 2010, o 21:22

Post »

:D
Gosiu masz cudne hiacynty, te różowe takie enegetyczne ;:215
To co piszesz o szafirkach troche mnie zadziwia, u mnie szybko przybieraja w kępie. W ciągu pieciu lat z jednej donicy (była tam ponad setka) mam teraz dość pokażną rzeczkę.
Ale żeby nie było tak kolorowo to przez zimę nornice zjadły mi jeżówki, co ciekawe gustuja jedynie w odmianowych, te zwykłe różowe i białe im nie smakują... Cholercia ;:145 koneserzy mi się trafili....
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka :)
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewelinko pogoda na zamówienie ;:224 Lało calutki dzien jak z cebra ;:306 W ogrodzie kompletnie nic nie zrobiłam, ale za to posprzątałam sobie w szopie i znowu wiem co mam :wink: No i wreszcie wysiałam nasionka :oops:
Aneczko ja swoją bergenię przesadziłam, bo tak to siedziała jak ją wsadziłam z dwoma listkami :evil: A często przejeżdzam samochodem obok wielkich kęp, które rosną same sobie w pełnym słońcu przed płotem... Czasami nie rozumiem tych roślin ;:131
Basiu no ja na razie nie mogę się dochować pięknych kęp szafirków :( W tym roku jakby odrobinę lepiej, ale to jeszcze nie to ;:185 A to smakosze z tych nornic ;:306 Mnie cały sezon bardzo się podobała biała jeżówka, kupiłam ją sobie wreszcie jesienią, ale chyba niestety nie przeżyła :( Cóż...muszę od nowa wpisać na listę chciejstw :wink:

U mnie deszczu ciąg dalszy... dzisiaj już co prawda skromnie, ale ogród podlany na maksa ;:333 Teraz tylko powrót ciepła potrzebny i wszystko śmignie pod niebiosa :wink:
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu, cudny kotek ;:173

Kupiłam w tym sezonie serduszkę, ale tak się zastanawiam czy nie za wcześnie ją posadziłam...
Powinna już wzejść, jak myślisz?
Sadzona była jakoś w połowie marca.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Gosieńko pozwolisz że odpowiem Agusi... ;:162
Ja dokupiłam serduszkę wczesną wiosną bo myślałam ze moja pójdzie do kwiatowego nieba...
Wsadziłam ją na rabatę jeszcze w lutym , zaraz po zakupie , ale porządnie okryłam stroiszem...
Wypuściła i ta nowa i moja już wieloletnia... :uszy
Może za głęboko ją wsadziłaś? Poczekaj jeszcze...
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p

Post »

Wiesz, Olu (dzięki za odpowiedź) nie posadziłam jej głęboko, zastanawiam się wręcz czy nie za płytko bo mam do tego tendencje. Zawsze mi się wydaje że "nie wylezie" ;:306
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś niestety nie mam zbyt duzego doswiadczenia z serduszkami. Swoją pierwszą mam już ze trzy lata, a dwie od Oli sadziłam jesienią. Wszystkie trzy już wyszły z ziemi. Ale jak pisze Ola - szansę trzeba dać zawsze :wink:
Olu oczywiście, że pozwolę ;:108 Przy okazji sama się tez czegoś dowiem.
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p

Post »

Dam szansę ale na wszelki słuczaj kupię drugą ;:306
Awatar użytkownika
joannamm
500p
500p
Od: 27 lut 2013, o 20:20

Post »

Witaj Małgosiu :wit
Piękny Twój Tajemniczy Ogród, wiele ładnych roślinek i fajne kompozycje, fantastycznie zagospodarowałaś przestrzenie pod drzewami. Oprócz roślinek uwielbiam zwierzęta i zwróciłam uwagę na kotka i pieska, piękne jest te zdjęcie szczeniaka leżącego wśród stokrotek :D A kotek na parapecie to normalność, uwielbia słoneczko :D
Pozdrawiam serdecznie
Joasia
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Małgoś, wiosenka u Ciebie wyłazi aż miło ;:215
Kociak przesłodziasty, mój też tak robił jak się stęsknił... ;:151
Podobno od połowy tygodnia ma się znów ocieplać, czekam z niecierpliwością ;:65
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś można i tak, chociaż jak znam życie będziesz miała wtedy dwie :wink:
Joasiu witam serdecznie ;:180 Dziękuję ci za miłe słowa, choć ja chodząc po moim zielonym terenie wszędzie widzę tylko czekającą mnie dalszą pracę...Piesek za pozowanie dostawał smaczki, tak mu się to spodobało, że nawet jak już zakończyłam "sesję" to on sam z siebie kładł się w stokrotkach :wink: Kot już dostał miejscówkę na parapecie na własność ;:224
Zuziu ogólnie to ja uwielbiam te chwile z kotkiem, gorzej jest gdy jemu się zbiera na pieszczoty, a ja muszę zrobić coś pilnego na komputerze ;:224 Żebyś widziała jego spojrzenie biednego odrzuconego przez życie zwierzaczka :roll: U mnie po południu wreszcie przestało padać, więc udało mi się wyskoczyć na dwie godzinki porobić najpilniejsze prace :heja

A tymczasem w ogrodzie...
Coraz więcej narcyzów rozkwita
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ciemierniki ciągle jeszcze ładne
Obrazek

Bordowa sasanka ciągle trochę spóźniona
Obrazek

Szafirki takie sobie?
Obrazek

Stokrotki rosnące w trawie już zaczynają pokaz
Obrazek

Kolejne pierwiosnki się budzą
Obrazek Obrazek Obrazek

Mahonia już się szykuje
Obrazek

Pojawiają się pojedyncze tulipany
Obrazek

Za to nastał czas fiołków
Obrazek Obrazek Obrazek

I prawdziwa wisienka na torcie ? mój pierwszy pumilek ;:138 ;:138 ;:138
Obrazek Obrazek
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25

Post »

Ach ten tulipan ja zachwycam się każdym tak je lubię ;:138 a szafirki i u mnie takie marne liście też brązowe czy to z zimna?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Gratulacje dla pumilka ;:333 U mnie jeszcze nie pokazują kolorków tulipany ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”