Od wiosny do jesieni w moim raju.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Od wiosny do jesieni w moim raju.

Post »

Zeniu włóknina też nie jest dobra. Okryłam ciemiernika korsykańskiego włókniną i po zdjęciu nie wygląda ciekawie. Podejrzewam że mokra włóknina okleiła roślinę i może przywarła jak był mróz :?: Nie wiem ;:185 bo pierwszy raz jest cały brązowy tam gdzie się stykał. Śliczne masz tawułki ;:167
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p
Od: 6 lis 2014, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zeniu
Przy tych ponurych widokach za oknem , pokazujesz tyle kolorów. Piękne tawułki ;:138
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

U mnie dzisiaj pięknie bo słonecznie ale pewnie jutro znowu pogoda będzie w kratkę .. A tak by się trochę posprzątało ogródek ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Witam w poniedziałkowy słoneczny dzień, niestety mroźny. :roll: Wczoraj zachęcona słoneczkiem wybrałam się na działkę. Słoneczko było ładne ale zimno. Tak więc tylko rutynowy obchód działeczki co w trawie piszczy i ...do domku. ;:oj . Po obchodzie działki stwierdziłam że powywalam azalie. No oczywiście nie wszystkie ale kilka mam już na oku. ;:224 . Znów przemarzły, kwitnąć nie będą albo jednym kwiatkiem. ;:219 . Reszta roślinek pomalutku się gramoli..tylko dziś w nocy znów było na - 3.. ;:222 . Jedynie ciemiernikom jak widać nie przeszkadza bo ładnie kwitną. :heja . Przywiozłam sobie nawet do wazoniku do domu, tu się więcej nimi nacieszę. :D

Janeczko...ja z pracami działkowymi jestem do tyłu jak nigdy dotąd. No nie da się. :wink:

Andziu..właśnie się dowiedziałam że w moim pobliskim OBI....20 km :;230 są podwójne takie jakich nie mam. Dziś babciuję nie mogę, ale jutro pojadę. ;:108

Ewelinko
..coś mi w tym roku nie jest dane popracować. Nie takiej wiosny się spodziewałam a mnie już się marzy zamieszkanie na działce. ;:306

Pati..póki co serduszka jeszcze nie wyłazi. Jeszcze dużo roślinek nie widzę. Troszkę więcej ciepełka i mam nadzieję że wszystko ruszy. :uszy

Marysiu..może masz rację z ciemiernikami. :D . Moje w zasadzie były okryte gałązkami świerkowymi i to im pewnie by wystarczyło. Niepotrzebnie z nadgorliwości przysypałam jeszcze je liśćmi. Po deszczu z liści robi się ciapa a od niej gniją pączki. ;:222

Michasiu
...tawułek także jeszcze nie widzę. :evil:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Super,że przeniosłaś trochę wiosny do domu;) :wit Ciemierniki próbowałam kiedyś mieć na balkonie ale rady nie dały :wit
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Zeniu. U mnie dzisiaj słonecznie ;:138 . Fajną masz jukę ;:333 . Genialne ma liście ;:108 . Teraz masz trochę wiosny w domu i dobrze ;:224 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Zeniu, wiosenka na bogato u Ciebie!!! Cudownie! ;:138
Ja azalie też wywalę, tak jak już wspominałam.
Bezsensu je trzymać, bo albo nie kwitną, albo tak jak piszesz jednym kwiatkiem, a na koniec łapie je mączniak... :roll:
Może niekoniecznie na nasze działki one?!

....u mnie jutro ma podobno padać śnieg... ;:98
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zeniu śliczna jukka ;:215 A domowy ciemiernik widzę przyjmuje ciemną barwę :)
Zimno u mnie i w prognozie pojawił się śnieg z deszczem ;:oj
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Kolorowy zawrót głowy :D Działeczki tak ślicznie zagospodarowanej tylko pozazdrościć ;:215
W Dicentra spectabilis się zakochałem :wink:
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Zeniu tez mam taką jukę ale nie chce mi zakwitnąć choć bez kwitnienia tez jest ozdobą w ogrodzie.
Czy twoja zakwitła :?:
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Piękna ta paskowana juka. ;:215 Moja co roku dogorywa, wyrasta w porywach do 10 cm wysokości. ;:124
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A moja juka siedzi już 8 lat i ani myśl zakwitnąć ,więc pora na kompost , ale azali mam sporo i wszystkie kwitną co roku . Na jesieni kilka przesadzałam ze względu na róże i widzę po zimie że dają rade. Ta paskowana juka u Ciebie Zeniu taka ładna , że nawet jak by nie kwitła ,to nie szkodzi ,bo sama w sobie jest ozdobą w ogrodzie . ;:167
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Zeniu, zdradź jak pielęgnujesz swoją Yuccę, że tak pięknie Ci rośnie. U mnie lichutka, a już kilka lat w ziemi siedzi, ani wszerz ani wzwyż :( . Ciemierniki co to przebarwiają się tak cudownie dokupiłaś w Obi?
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Witam niedzielnie z obolałymi kośćmi po wczorajszym pobycie na działce. ;:oj Tu i tam strzyka, łupie, zgrzyta, ale co tam - ogrodnicze szczęście jest! ;:306 . Plan narzuciłam sobie duży, wstyd się przyznać ile z niego wykonałam . Posadziłam róże, stare przycięłam..jednak najważniejszej dla mnie pnącej nie posadziłam za sprawą problemów jakie nastąpiły. ;:219 . Otóż zamarzyłam sobie róże pnącą przy tarasie do którego przylegają płytki chodnikowe. Co tam płytki, można przecież kilka odkuć i posadzić róże. ;:oj . Niestety po tym zabiegu M odkrył skarb w postaci wielkiego głazu co i dwóch chłopa nie wyciągnie. ;:224 . Niestety ten głaz nabyliśmy wraz z działeczką, właściwie to kawał betonowego kloca...nie wiedząc co z tym zrobić M zakopał pod płytki o czym po dwudziestu latach zapomnieliśmy. ;:223 . Pozostaje co z tym fantem dalej.. :roll:

Pati...i ja kiedyś nosiłam się z takim zamiarem i dalej chodzi mi to po głowie. Czy swoje ciemierniki na balkonie posadziłaś w jakiejś ocieplonej skrzyni. :?:

Ewelinko
..moja wiosna w domu do tej pory ładnie wygląda w wazonie. Kwiatki jak by wczoraj były ścięte. :heja

Basiu...ja już na miejsce azali kupiłam RH. Co prawda jeszcze nie posadzone ale z doniczkami w domku na działce czekają na swoją kolei. ;:306

Marysiu
...ciemierniki domowe one nie ciemnieją, tam zaplątał się jeden w innym kolorze. ;:oj . Pogoda u mnie taka że kurtki ściągać nie było potrzeby. :;230 . Owszem było kilka pięknych słonecznych dni ale wtedy akurat babciowałam i z działki były nici. ;:224
gloff pisze: W Dicentra spectabilis się zakochałem :wink:
Mariuszu..jak tylko w takiej serduszce to dozwolone. ;:306 . Ciekawe czy dziś łupy owocne bo pewnie byłeś. ;:oj

Krysiu..moja juka po raz pierwszy zakwitła dwa lata temu, w zeszłym nie . Sama jestem ciekawa czy w tym roku zakwitnie.

Marysiu- delosperma..może swojej jakbyś miejsce zmieniła . Często tak bywa że wystarczy tylko zmiana miejsca ;:108 , choć ta paskowana i bez kwiatów jest ładna.

Elu
..tak po prawdzie to i u mnie na początku azalie ładnie rosły i kwitły. Nie wiem co się stało że od paru lat rokrocznie jak nie przemarzną to mączniaka dostaną. Wczoraj podejrzałam na niektórych ani jednego pączka. Proszą się wręcz o wywalenie. ;:223

Ewuniu
..z juką się nie cackam. Może to jej służy. :;230 ..u mnie piaski. Co do ciemierników jedne kupiłam w carrefour inne w Obi a pojechałam po nie 20 km od domu. To się nazywa miłość do kwiatków. ;:306

Moje nowości.

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
A na działeczce byle jak idą prace wiosenne to i byle jaka wiosna.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Piękne te Twoje nowości. ;:138
A juki zazdroszczę (ale tak pozytywnie). My mamy zwykłą, która strajkuje i nie kwitnie. ;:222
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”