Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 3

Post »

Lucynko zazdroszczę Ci pracy w ogródku ja pomagałam koleżance przy zakupach na remont przedpokoju. Po południu cztery godziny opieka nad dziesięciomiesięcznym wnuczkiem, starsi pojechali na basen.Zmęczenie daje znać i pachnie mi ;:41
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ważne że popracowałaś na działce. Jutro nadrobisz wysiewy. ;:108
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Hej Lucynko! ;:168
Widzę że świeże powietrze Cię zaczadziło :;230 widzisz ja ćwiczę i nie męczy mnie tak bardzo. Zresztą nie rzucam się na robotą, a pomalutku pcham do przodu. Ja za to dzisiaj posiałam pomidory te co idą do tunelu, jutro jeszcze dosieję skiełkowane papryki i co tam mam pilnego, a poza tym będę musiała zrobić przegląd co nie wykiełkowało to muszę wywalić pojemniczki, bo zajmują niepotrzebnie miejsce :wink:
Widzę okienko ciemne to już śpisz ;:196 poprawiam kołderkę i mówię Dobranoc! Obrazek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Ja też jakoś tak późno w odwiedziny się wybieram :oops: więc po cichutku mówię dobranoc aby Cie nie zbudzić i nie przeszkadzać w odpoczywaniu ;:168
;:3 na jutro życzę .
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Ja też wpadłam jak burza a teraz cichutko się wycofuję. Dobranoc. Kolorowych snów. ;:333
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Za dużo tlenu? ;:306
Ja tak miałam wczoraj. Popracowałam troszeczkę i po 2 godzinkach położyłam się przed telewizorem na chwilkę. Chwilka zmieniła się w godzinkę i nie pamiętam co oglądałam ;:306
Już posadziłaś begonie?
Musze koniecznie zajrzeć do swoich. Mam je w garażu. Raczej nie miały cieplarnianych warunków.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witajcie, kochani! :wit
Już wszystko działa, ale jak coś się dzieje, to niestety taśmowo.
Jutro muszę na kilka dni pojechać do mamy, która jest na tyle chora, że musi leżeć w łóżku. W tej sytuacji ktoś musi jej jakiś obiad ugotować, a moja bratowa nigdy mamie obiadu nie podała i nie poda nawet szklanki herbaty. Brat - jak to chłop ze wsi - potrafi co najwyżej wodę na herbatę zagotować i ewentualnie zrobić kanapkę. ;:222 Laptopa zabiorę, ale nie wiem, czy będzie możliwość skorzystania z internetu.

Iwonko [00..] - odpoczęłam. Fizycznie. Psychicznie jestem lekko podłamana chorobą mamy. ;:174

Dorotko [71] - u mnie dzisiaj też pogoda barowa, do tego wiatr. Jednak głównie siewami i pikowaniem się zajmowałam i na dwór jedynie po zakupy wyszłam. ;:131

Ewelinko - mój krzyż jest raczej wytrzymały i boli tylko w tym dniu, w którym dostanie wycisk. Następnego dnia od samego rana jest już jak nowo narodzony. ;:333

Irenko [adamiec] - a mnie czeka remont kuchni. Planowaliśmy rozpocząć w tym tygodniu, ale choroba mamy opóźni nam naszą robotę. Trudno. Co ma wisieć, nie utonie.

Rafiku - nadrobiłam! Nawet więcej, niż planowałam. :tan

Marysiu [Maska] - cwaniaro, gdybym ja miała ogród przed domem, robiłabym tak samo. ;:108
A dzisiaj siałam, siałam i pikowałam. Poza tym przygotowywałam się do wyjazdu, zrobiłam zakupy dla mamy i dzień minął. ;:131
Domyślam się, że chciałabyś wiedzieć, co wysiewałam, wobec tego donoszę, że siałam: pysznogłówkę cytrynową, zatrwian Suworowa, rudbekię cherokee sunsed, dzwonek skupiony biały, chryzantemę jadalną, koleusy, krokosz, celozje [obie] oraz werbenę ogrodową niską.
Przesadziłam popikowane wcześniej eustomy, dając każdej osobną doniczkę Pięknie już im się rozrosły korzonki.
Przesadziłam do większych doniczek pierwiosnki bezłodygowe i ciemiernika.
No i to byłoby na tyle. Śpieszyłam się, bo jutro wyjeżdżam, a po powrocie zbyt długo musiałabym czekać na kolejne dobre dni. ;:224

Tereniu - mnie nie przeszkadzają późne odwiedziny. Ani trochę. ;:185

Gosiu [Margo] - begonie zmuszona byłam posadzić, bo im się bardzo spieszyło. Miały już takie kły, że bałam się, by ich nie straciły. A dzisiaj już zarysowują się łodyżki. ;:oj bardzo wcześnie zechcą zakwitnąć. :tan

Dla poprawy nastroju, popatrzyłam sobie na moje koleusy. Nie zdążyłam zachować szczepek.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko . Piękne koleusy. W zeszłym roku dostałam dwa w ramach gratisu i były przepiękne. Cudnie rosły i były takie ładne no ale niestety na koniec je uśmierciłam i nie mam sadzonek. Z pewnością kupię kilka nowych i postaram się na przyszły rok rozmnożyć bo to bardzo wdzięczne roślinki. Pozdrawiam :wit .
PS Gratuluję zdrowego kręgosłupa ;:108 .
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Lucynko koleusiki prześliczne ;:333 No kręgosłup to podstawa na działeczce i ja dzisiaj mogę się pochwalić moim kręgosłupem miał dzisiaj kolejny masaż i mogę sie w końcu bez bólu nachylać :heja
Zdrówka dla mamy ;:167 ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Lucynko ja też pochwalę koleuski ;:63 ;:63 ten pierwszy cudny ;:333 też mam kilka , przechowuję je przez zimę i na wiosnę narobię sadzonek ;:108
W ubiegłą zimę kilka mi padło takich najładniejszych :(
Ale Ty nasiałaś ;:oj ;:oj ;:oj jakie Ty masz okna ?? że tyle Ci się zmieści :D
Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka dla Ciebie i dla mamy ;:4
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Lucynko zazdroszczę prac na działce, ;:215 choć mięśnie niewprawione dają o sobie znać. :) Pracuś z ciebie, bo jeszcze siewkami zdążyłaś się zająć. ;:138 U mnie pada codziennie, więc nawet posprzątać rozrzuconych traw nie ma jak. ;:222 Zdrowia dla mamy, żebyś spokojna wróciła do domu. ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko no to parapet pełny pojemniczków ;:333 rozumiem że jedziesz sama, bo ktoś musi dbać o Twoje siewki. Proszę mnie zapisać na dzwonka skupionego białego ;:180 oczywiście jak tylko wyjdzie :;230 Mamuśkę zaopiekuj i może też jej coś posiej, żeby miała motywację do szybkiego ozdrowienia :D
Jeszcze raz mamuśce zdrowia, a remontem się nie przejmuj, bo przecież nie masz tej kuchni jeszcze takiej strasznej.
Na razie miłego wieczoru ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Lucynko koleuski i ja pochwalę, miałam i ja ładne, ale już nie mam, kolejne kwiaty, które przechowywać trzeba a ja nie mam gdzie, gdybym miała inną teściową, to pewnie miała bym miejsca, a tak cieszę się tym co mam :wit , zdrówka Lucynko dla mamusi ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Ewelinko - przez całą ubiegłą zimę przechowałam sadzonki koleusów, a jesienią przez remont łazienki zaniedbałam je i teraz muszę uprawiać z nasion ;:222 . Z pierwszego wysiewu do pikowania ostały się cztery sztuki. Ponieważ obawiam się, że mogą nie doczekać maja, to dzisiaj wysiałam jeszcze kilkanaście nasion. ;:131
Dziękuję ;:196

Alicjo - cieszę się, że masaż pomógł. :tan
Zdrowy kręgosłup to najważniejsza część człowieka do pracy na działce czy ogrodzie. ;:108
Życzenia przekażę. Mamy to lubią. Dziękuję. ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Nie zdążyłam odpowiedzieć wszystkim gościom i pierwsze posty poooszły.

Tereniu - powiem tak: mam duże parapety, a ponadto regalik na okno i dwa minitunele.
Na razie jeszcze wszystko mieści się na dwóch parapetach i na komódce pod oknem, ale po powrocie od mamy będę musiała złożyć regalik i postawić go na parapecie.
Za życzenia gorąco dziękuję. ;:167 ;:196

Soniu - dziękuję Ci, kochana jesteś. ;:196
Pogoda mnie też nie rozpieszcza, ale teraz nie narzekam, bo przez kilka najbliższych dni i tak będę poza Płockiem. ;:108

Marysiu [Maska] - oczywiście, sama jadę, ale do siewek nie pozwalam nikomu się dotykać. Tak je zabezpieczę, by krzywda im się nie stała. M zostaje z psem i kotą. :tan
Mama nie chce siania, mama chce sadzonek ode mnie dopiero wiosną. Jedynie pomidory wysiewa wcześniej, ale teraz jeszcze za rano.
Remontem się nie przejmuję, do świąt na pewno będzie już czyściutko. Nie będę odkładać , bo potem działka zagra pierwsze skrzypce. ;:303
Dziękuję, życzenia przekażę. ;:196 ;:196

Iwonko [00..] - dziękuję serdecznie w imieniu mamuśki. ;:196 ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”