Ogród Marty cz.VIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz.VIII

Post »

Witajcie ,śnieg sypie i topnieje,droga do jazdy taka sobie,a przecież nie da się przesiedzieć zimy w domu,ale najważniejsze ,ze mróz ustąpił i jest niewielki.

Marysiu,rozbroiłaś mnie i rozplaszczyłaś prosząc o biało kwitnącą tawułkę ze złotymi listkami,z Wami nie da się nudzić ;:306 ,w tamtym roku właśnie taką całą wykopaną zawiozłam do Ciebie,powiedziałaś ,że już taką masz i dałaś córce ;:306 ,a teraz chcesz jej patyczki,tamtą co do Ciebie pojechała wykopałam ,bo zmieniałam rabatę ,mam jeszcze 4 szt i też w tym roku stamtąd wyjadą ,mogę ci znowu dać całą jak przyjedziesz,a resztę gdzieś przesadzę ,to tawuła brzozolistna,w ich miejsce i w miejsce niskich dereni posadzę herbaciane róże,więc cała rabata do usunięcia,a nasiona Obieli dla Ciebie już zdążyłam zgubić ;:306 wczoraj zapakowałam do woreczka, zasunęłam i nie ma nigdzie :;230 ,nie wiem czy mi wypadł ten woreczek z kieszeni, :;230 śnieg dzisiaj posypał i nie znajdę ,w domu też nie ma,jutro zerwę nowe,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Agusiu,nie potrafię tego ocenić ,która pora roku w moim ogrodzie najpiękniejsza,będę pokazywać dalej ,to może Ty potrafisz to zauważyć,dziękuję za miłe słowa pozdrawiam ;:196

Tereniu,na pewno nie padniesz ,ja do tego nie dopuszczę ,a bardzo zapraszam ,może wspomnienia będą dla Ciebie mobilizacją i na pewno przyjedziesz,cieszę się ,że nasionka dojechały,no i pisaczek chyba też dojechał,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Sabinko,to Rdest wężownik, to kępiasta bylina z różowymi świecami :wit

Iwonko,pisałam już u Marysi ,że z Wami nie można sie nudzić ;:306

Kasiu,ja też wysiałam w tamtym roku po raz pierwszy obielę i siewki są na polu w doniczkach zadołowane,jak przetrwają te mrozy to będzie rewelacja,maj szybko przyleci ;:196

Soniu,miło czyta się takie słowa,czasem coś człowiekowi wyjdzie :uszy paproci mam tyle że już je wyrzucam ,ale ten kąci z azaliami zostawiam w spokoju ,to taki leśny kącik,pozdrawiam ;:196 jutro u mnie kolęda ;:65
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mała porcyjka zdjęć wspomnieniowych z ogrodu ,niech te wspomnienia zasłonią nam tą zimę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

tarczownica juz ładnie wypuściła listki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

tawulec
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zaczynają kwitnienie piwonie ,ale nimi zajmę się osobno ,pokażę kolekcję moich piwonii jako roślin nr 1 dla mnie,kocham je nade wszystko
Obrazek

takie storczyki rosły u mnie w naturze,są teraz w moich rabatach
Obrazek

iglica
Obrazek

kamasja
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kolejna porcja pięknych zdjęć,przyjemność oglądania wieczorową porą ;:215
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Zgadzam się całkowicie z Marysią
Twój ogród wygląda jakby to był jakiś pokazowy ogród w Anglii.
Nie tylko rośliny, ale mała architektura tez robi wrażenie
Z przyjemnością oglądam te zdjęcia
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Martusiu ;:196
I znowu nacieszyłam oczy ;:333 ;:333 Cudowny ogród ;:138 ;:138
Chciałam zapytać na ostatnim zdjęciu jest tak dużo liści z tyłu za kosaćcami - co to takiego ??? są też gdzieś na wcześniejszym zdjęciu przed Tawulcem pogiętym .
Widzę kamasję białą i wcześniej była niebieska - są cudne ;:167
Piękne trawy ;:215 ;:215
Spokojnej nocy ;:19 ;:168
Awatar użytkownika
elissa
200p
200p
Od: 10 mar 2011, o 09:19

Post »

Marto- dziękuję, że uświadomiłaś mnie w temacie storczyka ;:196 Jako mała dziewczynka mieszkałam na wsi i pamiętam, że uwielbiałam chodzić na łąki, bo tam zawsze można było nacieszyć oczy różnym kwieciem ;:3 I były tam storczyki- jak się okazuje :tan Ciekawe czy jeszcze bym je "wylukała" na łące 8-)
Pozdrawiam, Ela
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

To już siedzę cicho jak mysz pod miotłą :? Martusiu ale tamta miała zielone liście i taką mam i nawet Ci pokazywałam, a ta ma jaśniutkie :oops: No dobra koniec z tawułami. U mnie w naturze takie cuda nie rosną, ale storczyk znaleziony pewnie przy okazji wypraw grzybowych :D Cudne iryski, a biały rośnie u mnie ;:215 Dobrej soboty i pozdrawiam ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś piękne iryskowo. Orlik mocno różowy, mam bladawca różowego, ale to tak ładne kwiaty, że każdy kolor pożądany. :) Czy kamasję wykopujesz co roku, :?: bardzo mi się podoba, ale nie mam gdzie przechowywać.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko,dzisiaj nie wyrobiłam ze zdjęciami na czas,więc nie ma ich wieczorową porą, :roll:

Gosiu,ale mi napisałaś komplement,czuję się wyróżniona przez Ciebie i Marysię ,dużo mi do pięknych światowych ogrodów brakuje,ale jeżeli Wasz odbiór jest taki pozytywny to bardzo mi miło :wit

Tereniu,to wiąz szczepiony na pniu,tworzy taki parasol i spada nad misą ,mam obie kamasje,one zupełnie bezproblemowe,pozdrawiam ;:196

Elu,te storczyki rosną na łąkach,ponieważ ogród mam zrobiony na takim 30 letnim ugorze ,była tam łąka i jadąc kosiarką wypatrzyłam go wśród traw,aż sama się zdziwiłam że go nie skosiłam ;:108

Marysiu,może ta tawuła zmienia w lecie trochę kolor liści na bardziej zielone ,ale na wiosnę i podczas kwitnienia jest żółciutka ,storczyk znaleziony w moim ogrodzie w trawie przy koszeniu,dobrze,że to ja byłam za kosiarką i że mam sokole oko :uszy ,pozdrawiam ;:196

Soniu,uwielbiam irysyi planuję kiedyś powiększyć kolekcję ,ale nie wyrabiam ze wszystkim naraz ,kamasja każdą zimę siedzi w gruncie ,nie trzeba ją wykopywać ,pięknie przetrzymuje wszystkie zimy i nawet jest jej coraz więcej,pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeżeli ma ktoś chwilkę czasu i lubi wspomnienia to zapraszam na dalszą część.
Obrazek

rdest wężownik
Obrazek

rdest
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kalina
Obrazek

Obrazek

takie jeszcze inne kolorki zakwitły
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

najpóźniejsze azalie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

nowy nabytek w tamtym roku
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Martuś .
I znowu widzę piękności nad pięknościami ;:oj
Fajnie wygląda ten rdest wężowaty .I moje pytanie czy jest bardzo ekspansywny czy nie :?:
Miłej niedzieli ;:196
Pozdrawiam Alicja
Winter
200p
200p
Od: 24 lut 2015, o 09:34

Post »

Zakochałam się. ;:167 ;:167
Ogród zachwyca, szczególnie różaneczniki i azalie, mogłabym na nie patrzeć i patrzeć.
Pozdrawiam Paulina
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

No ładnie, ładnie ;:167 Martusiu ten nowy nabytek rododendron to ma kwiatostany wielkości głowy dorosłego człowieka ;:oj
Czy rdest który na biało kwitnie to ten co się tak rozrasta, bo ja mam variegatę i kwitnie podobnie na szczęście niewiele go przybywa :D Kasztanowiec od Ciebie ładnie się przyjął, chociaż musiałam go otoczyć gałęziami, bo kurom bardzo się spodobał, i co uciekły z woliery to przewracały koło niego ziemię ;:306 Ciekawa jestem kiedy mi zakwitnie? Przeczytałam u Ewy, że masz budleję skrętolistną to poproszę parę patyczków i wierzby smoczej też ;:196 Pozdrawiam niestety deszczowo ;:196
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Martuś - piękne wspomnienia ;:180 Kolorowe i słoneczne, energetyczne ;:215 Pokazałaś m.in. bardzo rozrośniętą jasnotę plamistą. Podobno ona dobrze sprawdza się w cieniu... Przydałaby mi się pod drzewa ;:224 Co o niej sądzisz?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu wspomnienia śliczne, takie radosne, ale nie powiem które, bo znowu co palnę ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”