Ogród Manenka 2
- manenka71
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Manenka 2
Małgosiu to przesadzanie to u mnie przez to ze sadze gdzie popadnie a potem jedno z drugim ni w ta ni w ta . Mój wnusio zabka pierwszego miał w wieku 3 miesiecy jeden i drugi tak miał ,moje dzieciaki cała 5 dostała po 6 miesiacach.
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marzenko, widzę, że "szalejesz", wsadzasz, przesadzasz, poproszę o troszkę Twojej energii
, bo ja nastawiam się od dłuższego czasu i zabrać się jakoś nie mogę, może od środy uda mi się podziałać, bo mam mieć wolne, ale czas pokaże

-
- Od: 14 cze 2008, o 21:31
Marzenkomanenka71 pisze:Małgosiu to przesadzanie to u mnie przez to ze sadze gdzie popadnie a potem jedno z drugim ni w ta ni w ta
to dokładnie tak jak ja kiedyś

Teraz staram się mniej kupować i planować nasadzenia

- manenka71
Dostając kwiatki od innych nawet nie wiedzialam jak one sie nazywają i jakie lubią miejsca ,kwiaty porosły ,ja jestem mądrzejsza i więcej juz wiem na ich temat i teraz czas na przesadzanie .Teraz jak coś kupię to najpierw z tydzien stoi i myśle ,czytam i dopiero sadze ale daleko mi do wspaniałego ogrodu ,najwięcej to pięniedzy idzie na wykonczenie ramówek do kwiatów bo to albo kamien albo wykorzystałam kostki chodnikowe a brakuje mi dużo obrzeży i nie wiem co robić .Mam troche kamieni jeszcze na kupce więc na wiosne rusze z tych chociaż.
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Marzenko! z tym przesadzaniem nie tylko Ty tak masz. Ja wczoraj trochę przesadzałam, choć susza u mnie niesamowita. ...oczywiście lałam wody sporo .
Zdecydowanie nastawiam się na kilka gatunków kwiatów , a nie wszystko co mi się podoba.
Maluszek ma już ząbki
Nie obejrzysz się a będzie sadził z Tobą kwiatki
Posyłam serdeczności!
Zdecydowanie nastawiam się na kilka gatunków kwiatów , a nie wszystko co mi się podoba.
Maluszek ma już ząbki

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- manenka71
Bogusiu mały jest często u mnie wiec na pewno na wiosne bedzie moim towarzyszem w ogrodzie a dzięki niemu troche przychamowałam z ogrodem bo ciagle w nim robiłam a teraz usiąde na ławeczce i siedze i bawie się z nim
- bwoj54
No to ja jeszcze sobie poczekam
moja duża wnusia już nie bawi się , a maleństwo dopiero na świat przyjdzie w styczniu!
Nie mogę doczekać się

Nie mogę doczekać się

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- manenka71
Bogusiu to gratulacje ,maluszki są słodkie ,w tym wieku jak sie ma duże dzieci to dopiero sie wie jak mija czas i słodziaki zamieniajaa sie w niechcace przylania ludziki ,także teraz całuje, przytulam i przytulam.
- Anetta
- 1000p
- Od: 17 sie 2009, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wow, chwilę mnie nie było u Ciebie a tu tyle piękności Ci przybyło.
Miejsca rzeczywiście masz sporo ale też już i ogrom zagospodarowałaś. Piękne lilie, krwawniki, rozchodniki, piwonie, ta róża liliowa obłędna.
A czy muszą być obrzeża przy rabatce? Chyba niekoniecznie, czasem ładniej wygląda obsadzenie jakąś płożącą czy inną roslinką np. lawendą czy kocimiętką.
Miejsca rzeczywiście masz sporo ale też już i ogrom zagospodarowałaś. Piękne lilie, krwawniki, rozchodniki, piwonie, ta róża liliowa obłędna.
A czy muszą być obrzeża przy rabatce? Chyba niekoniecznie, czasem ładniej wygląda obsadzenie jakąś płożącą czy inną roslinką np. lawendą czy kocimiętką.
- manenka71
Witaj Anetko ,może i faktycznie coś innego trzeba kombinować bo te obrzeża to drogie ,może bukszpan taki niski .
- bwoj54
Marzenko! witam poświątecznie, jak zwykle serdecznie
Pogoda płata nam figle, drzewa strzelają pąkami, stokrotki i fiolki kwitną . Chyba na wiosnę spadnie śnieg i zmrozi 

- manenka71
Bogusiu oj tak chyba tak będzie ,martwi mnie to bo wszystko tak ładnie się zapowiadało.Ale masz piękną fryzurkę
Chodze po ogrodzie i patrze i płakac sie chce że to co moze już wypuszcza pączki ma jeszcze wiosne do przetrzymania a ona może być gorsza od zimy.

Chodze po ogrodzie i patrze i płakac sie chce że to co moze już wypuszcza pączki ma jeszcze wiosne do przetrzymania a ona może być gorsza od zimy.
- manenka71
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Marzenko jaka śliczna ta lilia, a begonie siałaś sama?
- manenka71
Marysiu lilia naprawde fajna była ,zobaczymy w tym roku.Begonia jest u mnie chyba 2 lub 3 rok ,przechowuje ją w piwnicy i na wiosne sadze a przewaznie kupuje cebule,musze spróbowac z siewem ale mozna go kupić?