Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...

Post »

wagabunga123 pisze: I tak niestety będzie przez jakiś czas, bo kopnął mnie zaszczyt i dostałam awans. Nowe stanowisko obejmuję w styczniu ale do tego czasu muszę przejąć wszystkie obowiązki, przekazać komuś swoje itp. I wiecie co - jestem tak zestresowana, zmęczona, zapracowana, że powoli przestaję ogarniać.
Wszystko ułoży się i będzie dobrze ;:215
To fantastycznie, że doceniona została Twoja praca i wiedza. Ciężko tyrałaś na studiach, ciężko pracujesz (to nie jest łatwa praca) - gratuluję z całego serca ;:196 ;:215
Zawistnikami się nie przejmuj. "Psy szczekają a karawana idzie dalej".
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

clem3 ja mam identycznie. Nic mnie tak nie odpręża jak prace ogrodowe. Wczoraj od rana planowałam wycieczkę na działkę, ale padało i nic z tych planów nie wyszło. Za to odbiłam sobie to dziś i to z nawiązką ;:306

aneczka1979 Na pewno mam wielki kredyt zaufania ze strony mojego dyrektory, który dał mi szanse i wierzy we mnie a to już COŚ! Reszta w moich rękach, więc ruszam z kopyta i do boju!!! A fotorelacja z działeczki za chwilkę ;:196

Mariolko gdzież Ty się Kobitko podziewałaś całe lato? I dziękuję za miłe słowa ;:196 Naprawę to takie wspaniałe uczucie "być docenionym" Polecam każdemu ;:215
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Witajcie Kochane, Dziękuję Wam bardzo za wszystkie miłe słowa ;:4

Wczoraj nie udało mi się wyskoczyć na działkę gdyż co rusz popadywało. A mnie nosiło i nie wiedziałam co też mam ze sobą zrobić. Efekt tego taki, że mieszkanie lśni czystością ;:306 Za to dziś od rana, widząc ;:3 spakowałam zabawki i popędziłam na działeczkę.
Nie było mnie ponad tydzień i trawa urosła po pas niemalże. Zaczęłam więc od koszenia (musiałam przejechać trawnik dwa razy, bo kosiarka wymiękała). Potem zabrałam się za wykopywanie mieczyków. A na sam koniec zaserwowałam sobie kawę na leżaku z buźką wystawioną w kierunku słonka. Nic tak mnie nie odpręża, jak właśnie prace ogrodowa i relaks na leżaku ;:215 I do tego cisza, spokój ;:167 ;:167 ;:167

Przyznam, że zarówno dalie jak i różane panny urzekały mnie dziś wszystkie razem i każda z osobna. Dalie w pełnej krasie i kolorystyce WOOW Jeszcze dwie nie pokazały co kryją w środku ;:65 a pozostałe prezentują się tak:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Różyczki nie pozostają w tyle. Każda ma kwiatek, pączek lub właśnie trzeba jej ściąć przekwitły łepek ;:167 I choć plamistość panoszy się na całego, jakoś im zbytnio to nie przeszkadza ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Moja malutka budleja również kwitnie

Obrazek

A tak wyglądał mój relaks: róże, trawa, kosiarka i leżak ;:209
Obrazek
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Marlenko ale fajnie spędziłaś dzień i pożytecznie i dla ducha ;:333
Trawnik zieloniutki ;:333 ale masz dużo miejsca na nowe nasadzenia ;:108
Dalie cudne ;:167
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marlenko dzisiejsze popołudnie spędziłam w Twoim ogrodzie. Dalie masz boskie, ja się trochę zraziłam po ubiegłym roku, gdy ślimaki atakowały mi je zażarcie, ale chyba się z nimi przeproszę. A co różyczki to ja też na to choruję, wciąż mam dylematy jakie królowe kupić, bo na wszystkie miejsca brak....
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
Drimeth
50p
50p
Od: 29 wrz 2015, o 10:17

Post »

Witam się,
Przybiegłam do Ciebie na Twoje zaproszenie z wątku o różach. Jestem zachwycona Twoim ogrodem! Ta ilość i różnorodność róż i dalii! W rzeczywistości muszą robić olbrzymie wrażenie.
Znalazłam kilka zdjęć róży New Dawn, a czy mogłabym prosić w wolnej chwili o fotkę całego krzewu? Bardzo jestem ciekawa jak się prezentuje w całości. Planuję ją posadzić na wiosnę przyszłego roku. Będzie ona z kompozycji z powojnikiem Słowianka. Bardzo jestem ciekawa efektu.
A czy masz może różę pnącą Laguna? To kolejna na mojej liście zakupów.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

A ja mam nadzieję w sobotę zobaczyć Twoje wszystkie cuda na 'żywo' :tan Już się doczekać nie mogę ;:65
;:196
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kosiareczka, a potem leżaczek. I to wszystko w otoczeniu róż. Dla nas ogrodników najlepszym relaksem jest praca w ogródku. I dlatego tak trudno mi myśleć o nadchodzącej zimie, kiedy tego rodzaju relaksu już nie będzie.
Pozdrawiam i życzę odnalezienia się wśród nowych obowiązków. ;:196
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Powiem Wam, że w niedzielę naprawdę napracowałam się solidnie a potem ten leżak - akumulatory naładowałam na cały tydzień. W ciągu tygodnia na działkę wpadam tylko na 5 min - chwilę podlewam i biegnę do domku, bo niestety czasu brak. Za to nie mogę doczekać się weekendu ;:65 Ma być piękna pogoda a ja mam TAAAKKIEE wielkie plany ;:183 ;:183 ;:183 Będę wykopywać, zakopywać, wkopywać i przysypywać :;230 I najchętniej pobiegłabym od razu. Właśnie w takich momentach szczerze zazdroszczę posiadaczom przydomowych ogrodów :wink:

Annes 77 Trawnik rzeczywiście ślicznie wygląda, tylko nie przesadzałabym z tym miejsce - środek działki służy jako boisko do piłki nożnej ;:306 no może jakieś hortensje wiosną pod tujami posadzę ;:224

klarag Witaj w moim raju :uszy Na ślimaki pomaga rozsypanie trocin na na rabach, ślimaki nie przełażą. I oczywiście świetnie sprawdza się zakopanie słoiczka z piwem :;230 Róże są śliczne warto jednak dobrze przemyśleć, które odmiany zakupić i gdzie je posadzić. Ja w tym roku pokusiłam się na róże z marketu i fakt, pięknie kwitną, ale niestety to zupełnie inne odmiany niż były na obrazkach. Zamiast róż angielskich mam wielkie krzaki, które koniecznie muszę przesadzić ...

Drimeth Witaj, miło mi Cię gościć i te pochwały :lol: Dzięki! Zdjęcia new dawn zamieściłam w innym wątku (już widziałaś). Laguny nie mam, rozważałam jej zakup ale stanęło na jaśminie. Jeśli masz jakieś różane pytanie, lepiej podpytaj Dorotkę, ona wie wszystko :D

dorotka350 oczywiście, sobota aktualna ;:65 jak zdążę, to serniczek upiekę ;:108 Do zobaczenia ;:196

wanda7 To prawda, zimą nie ma co robić w ogrodzie ale ja i tak co weekend pędzę na działkę, zobaczyć co słychać ;:306 Dziękuję za życzenia ;:196
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36

Post »

Marlenko też doszłam do wniosku, że róże tylko od sprawdzonych szkółkarzy.
Elmshorn okazał się być jasnoróżową wybujałą różą o niewielkich i nie pachnących kwiatach; róża która miała być Bonicą, z Bonicą wspólny ma tylko kolor. Mam za mało miejsca na eksperymenty.
Ze ślimakami radziłam sobie też przy pomocy niebieskiego proszku na ślimaki.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
Drimeth
50p
50p
Od: 29 wrz 2015, o 10:17

Post »

Widziałam zdjęcia Twojej New Dawn. Jest piękna. Na wiosnę kupuję.
Czy okrywałaś ją w pierwszą zimę?

Do Dorotki zaraz pobiegnę, dzięki za wskazówkę.
agniesz-ka
200p
200p
Od: 16 kwie 2013, o 14:15
Kontakt:

Post »

Urzekły mnie Twoje dalie. Jakoś nigdy nie miałam do nich serca, bo wykopywanie, bo wsadzanie... Ale kiedy patrzę na zdjęcia u Ciebie zaczynają mnie nękać... weź mnie, kup mnie... ;:oj
"Drobiazg nieraz, a ślady jak w śniegu" W. Myśliwski
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Dorotko i Marlenko czy Wy nie macie za dobrze z tym sobotnim spotkaniem? ;:131 Na pewno fajne to uczucie, jak możesz poznać kogoś, kogo do tej pory tylko wirtualnie się lubiło. ;:215

Ty rzeczywiście masz jeszcze hektary wolnego miejsca na nasadzenia. ;:224 Super! Piękne dalie pokazujesz. Ja w tym roku kończę z nimi przygodę. Zostawiam sobie tylko dwie wysokie sztuki, które będę sadzić "w dziury" między krzakami, by bardziej się osłonić. Całe miejsce poświęcam różom. ;:131

Drimeth naprawdę tak Ci się podoba New Dawn? Też ją mam. Była pierwszą różą w moim ogrodzie. Dziś już bym jej nie kupiła. Jest tyle piękniejszych, odmian. Ja swoją okrywałam pierwszej zimy. A pędy leżały na ziemi.
Mam też Lagunę. I to zdecydowanie róża warta polecenia. Co prawda rośnie u mnie dopiero od wiosny ale sprawuje się super! Że warto ją mieć, świadczy o tym choćby to, że jestem zadowolona a i nie trafiłam na forum na kogokolwiek kto ma tę różę i jest z niej niezadowolony. Czego niestety nie można powiedzieć też o New Dawn... :oops:
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

klarag teraz to wiem, to są błędy nowicjuszy :) ale z drugiej strony czy chodzi o to, aby mieć tylko "markowe" róże :wink: Ja uwielbiam je wszystkie ;:173

Drimeth Tak, okrywałam ją. To moja pierwsza róża i ubóstwiam ją ;:167 Ja bardzo chętnie korzystam z rad Dorotki, to moje różane guru - warto słuchać
rad bardziej doświadczonych koleżanek :lol:

agniesz-ka Dalie to jedne z pierwszych kwiatów, które nauczyłam się rozpoznawać, jeszcze w dzieciństwie :D Uwielbiam je - tylko mam problemy z przechowaniem, zobaczymy jak będzie w tym roku :lol:

aneczka1979 Aneczko, nawet nie wiesz, jak ja się cieszę, na to spotkanie z Dorotką :heja ;:63 To naprawdę niesamowite uczucie :tan normalnie jak przed randką :;230 Tak sobie myślę, że warto było by, zorganizować się w większym gronie i spotkać, porozmawiać ;:136 Dziewczyny, może jakieś spa zimową porą ;:215 Już nie mogę się doczekać, naprawdę ;:173

Anula, bronie New Dawn ;:172 To piękna róża, taka delikatna. Kompromis: Drimeth kup new dawn i lagunę ;:306

Ps- miejsca mam sporo, fakt, i najchętniej całą obsadziłabym kwiatami ale to miejsce wypoczynku całej mojej rodzinki, że moja działka, działkę przypomina dopiero od roku i no cóż, muszę mieć miejsca na piłkę nożną mojej córci :lol:

Dorotko Do zobaczenia jutro ;:196
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Marleno, też się nie mogę doczekać jutrzejszego spotkania :heja
A z tym guru, to mnie nie zawstydzaj... :oops: Na tym forum są prawdziwe znawczynie tematu, a ja ciągle się uczę, czytam, zbieram informacje, obserwuję swoje róże i w ten sposób zbieram doświadczenie.

Aniu, fajne są takie spotkania w realu. Miałam już okazję poznać kilka fantastycznych dziewczyn z forum. Może tak jak pisze Marlena kiedyś uda nam się spotkać w szerszym gronie - jestem jak najbardziej chętna ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”