Iga, masz bardzo piękny ogród, śliczne roślinki, oryginalny murek i skalniak z przecudnych kamieni.
Kamienie w Twoim ogrodzie są rewelacyjne. Jeszcze takich pięknych kamieni nie widziałam. Same z siebie są piękną ozdobą ogrodu. Nie mogłam się na nie napatrzeć. Często tu będę wracała, żeby je podziwiać.
Piękne iglaki a i rododendrony widzę pewnie pięknie kwitną wiosną.
Kochanie moje malwy rosną jeszcze wyższe , miałam gdzieś fotki ale chyba skasowałam .
Ja swoje malwy pryskam od rdzy i gąsienicy i oczywiście jak tylko zaczynają puszczać liście to zasilam , powtarzam to jeszcze 2 -3 razy .Iguś jakbyś chciała nasionek to ja mam zebrane i chętnie się podzielę.
Iga piękny jest twój ogród ,a szczególnie skalniak taki prawdziwy ,a nie jak u mnie kilka kamieni masz ciekawe rośliny i wspaniale je umieściłaś w swoim ogrodzie podziwiam Cię ,ze tak młodo wyglądasz i poradziłaś sobie z podpisem ,bo ja na razie próbuję pozdrawiam ,będę zaglądać
ja też myślę pozwiedzać ogrody -zimą
Witaj Ela z podpisem pomogła mi Aśka. Umiem za mało żeby komuś tłumaczyć, Ale poproś Aśkę to na pewno pomoże. Z przyjemnością odwiedzę Cię w twoim ogrodzie. Ma razie to wchodzę po kilka stron aby wiedzieć z kim rozmawiam.Na całe ogrody trzeba trochę czasu. Na forum jestem raczej dopołudnia , bo wtedy jestem w pracy, moje Szczęście nie lubi jak wieczorem nie dotrzymuję mu towarzystwa.Zostaliśmy już sami, więc trzeba pielęgnować to uczucie które zostało.Ale się rozpisałam nie ogrodowo.
Witaj Igo
Już wczoraj pisałam ,ze bardzo podoba mi się Twoja działka. Myślę że nawet ładniejsza od mojej. Masz pięknie powykańczane rabatki. Ja tak nie mam.
Iguś, po tempie wzrostu, zaryzykowałabym Jodłę Veitcha (Abies veitchii),
Japonka, do 20m, szyszki też fioletowe.
Na niej szczepi się koreanki, to matka-podkładka.
Morelowy piekniś, doprawdy cudny!
Może koleżanki tak wypatruje ? :P
Mikołaj by mu przyniósł....
Ogród piękny a zbiór roslin przebogaty.
tworząc swój ogród poczułaś zapewne chęć dobycia wykształcenia w tym kierunku.
Super to rozwiązałaś łącząc przyjemne z pożytecznym.
Murek oporowy jest rewelacyjny ,czy faktycznie trzyma się on zupełnie bez zaprawy?
Bardzo tu ładnie u Ciebie,pozdrawiam Igo
Aśiu moja pani profesor na zajęcia przynosi mnóstwo książek i mówi, że rzemieślnik tworzy a genialny artysta ściąga. Każdy podgląda czyjeś rozwiązania bo ile można wymyślać.
Halinko dzięki za wizytę , w wolnej chwili również podskoczę.
Haniu 20m!!!
No to mam nadzieję że będzie to problem dla spadkobierców.
Karo dzięki za miłe słowa, ale jak przeglądam inne ogrody to widzę ,że ten mój to niewiele ma do pokazania Ale jest to motywacja do dalszej pracy. Skalniak ma podbudowę cementową.
Na początku budowy wyglądał jak ruiny krzyżackie.
Igo,
" nieważne jak kobieta zaczyna, ważne, jak kończy"
Stan tworzenia nie musi byc wizualnie atrakcyjny,
ważne, że efekt jest zdumiewający, piekny i harmonijny. :P