Witam wieczorową porą
Zrobiłam dzisiaj dobry uczynek, bo podlałam moje rośliny gnojówkami. W ogrodzie śmierdzi swojsko ale mam nadzieję, że do rana wywietrzeje
Tereniu
Oglądałam kiedyś program z serii Gardeners World w którym był pokazany sposób rozmnażania powojników przez pobranie sadzonek zielnych, ale nie umiem wytłumaczyć słownie więc może zrobię zdjęcia jak spróbuję jakiś swój ukorzenić. Programu w necie nie potrafię znaleźć, bo nie pamiętam numeru
Bardzo mnie cieszy, że zaglądasz do mnie ja też się staram, chociaż bardzo mam mało czasu na FO
Dobrej nocy i ściskam
Kasiu chyba mam więcej takich lilii ale poczekamy jak zakwitną takie w innym miejscu, może się już rozmnożyły

Najpierw kupowałam droższe powojniki i nic z nich nie wychodziło, no to kupując za 2,99 niewiele ryzykowałam i skoro wytrzymały ileś miesięcy w donicy to pomyślałam, że i u mnie wytrzymają
Róże dziękują
Elu to fantastyczna róża mam ją od 20 lat i wędruje ze mną przez trzy ogrody. Wiele lat nie okrywana nie chroniona, bo nie miałam na to czasu trwa, kwitnie i cieszy, a przy tym ładnie rozmnaża się z patyczka

Latające pomidory rosną w tunelu i są już dorosłymi krzewami, niektóre mają owoce, inne kwiaty. Niestety większość znaczników leży w pudełku i czeka na dopasowanie, ale nie jestem pewna czy będzie na to czas ....i chęć

Czyli amarylis musiał się odnaleźć w nowej sytuacji?
Iwonko 
nigdy nie słyszałam o takich przecinkach

skąd to się bierze?
U mnie robi się sucho i dzisiaj podlewałam nawet w polu i mimo prognoz deszczu ani kropli, jutro ponoć też ale to pewnie na ulicach Krakowa

a upały już się przesuwają w terminie