Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Post »

Zgodzę się z Misią - patyczki umiesz ukorzeniać ;:oj Dziś już potwierdzają upały, nawet 37st ;:202 U mnie teraz uciążliwe robaczki, malutkie ,,przecinki'', chodzą po całym ciele, dostają się wszędzie.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam w nowym tygodniu :wit

Irenko masz ciekawe życie i nie próżnujesz, zamiast odpoczywać leżąc do góry ..... już jedziesz w ciekawą podróż. Baw się dobrze we Wrocławiu , a jako że byłam niedawno polecam to piękne miasto do zwiedzania i zwykłego spacerowania ;:65 Ogród dziękuje za pochwały ;:196

Misiu mam i niepowodzenia, ale to są doświadczenia które potem wykorzystuję i chętnie o nich piszę przestrzegając innych. Za życzenia bardzo dziękuję ;:196

Justynko co to za paskudztwo ;:oj nie słyszałam o czymś takim ;:185 Upały na wsi znoszę dość dobrze, ale gorzej jak wypadnie jechać do Krakowa, bo miasto jest jeszcze cieplejsze ;:219

Dobrego dnia!
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Marysiu ;:196 Ja też spaceruję codziennie po Twoim szaliczku ;:65 i jest mi cudownie ;:333
Piękne róże , lilie , powojniki ;:215 Podpowiedz jak będziesz ukorzeniać swoje powojniki , może i ja spróbuję ukorzeniać bo Ala mnie prosiła .
U mnie też wczoraj pokropiło tylko , dzisiaj jest zachmurzone ale nie pada .
Pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:168
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Róże piękne ;:180
Ale mi się też lilia spodobała, co rok jakąś kupuję ale takiej jeszcze nie spotkałam, piękna, lubie takie wyraziste kolory ;:215
No i powojniki ;:180 warto kupić jakieś przecenione bidulki, pieknie odwdzięczają się za opiekę ;:333
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękna jest róża Królowa Elżbieta,nawet nie wiedziałam że taka róża istnieje? Chciałam Cię zapytać jak Twoje "latające pomidory",
bo mój latający amarylis ma się dobrze, jeszcze jeden dopiero pokazał szczypior.
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu z wieczorkiem :wit dziś już w domku jestem, ale jutro i tak planuje wyjazd na działeczkę kosić, idą upały, to jeszcze chwila i będzie znowu sucho :wit , a o tych przecinkach aż sama poczytałam, paskudztwo, u nas jeszcze tego nie widać, ale rozszerza się zasięg ich bytności ;:185
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam wieczorową porą ;:180
Zrobiłam dzisiaj dobry uczynek, bo podlałam moje rośliny gnojówkami. W ogrodzie śmierdzi swojsko ale mam nadzieję, że do rana wywietrzeje ;:306

Tereniu ;:168
Oglądałam kiedyś program z serii Gardeners World w którym był pokazany sposób rozmnażania powojników przez pobranie sadzonek zielnych, ale nie umiem wytłumaczyć słownie więc może zrobię zdjęcia jak spróbuję jakiś swój ukorzenić. Programu w necie nie potrafię znaleźć, bo nie pamiętam numeru :oops:
Bardzo mnie cieszy, że zaglądasz do mnie ja też się staram, chociaż bardzo mam mało czasu na FO :D
Dobrej nocy i ściskam ;:4 ;:196

Kasiu chyba mam więcej takich lilii ale poczekamy jak zakwitną takie w innym miejscu, może się już rozmnożyły ;:108 ;:108 Najpierw kupowałam droższe powojniki i nic z nich nie wychodziło, no to kupując za 2,99 niewiele ryzykowałam i skoro wytrzymały ileś miesięcy w donicy to pomyślałam, że i u mnie wytrzymają ;:306
Róże dziękują ;:168

Elu to fantastyczna róża mam ją od 20 lat i wędruje ze mną przez trzy ogrody. Wiele lat nie okrywana nie chroniona, bo nie miałam na to czasu trwa, kwitnie i cieszy, a przy tym ładnie rozmnaża się z patyczka :D Latające pomidory rosną w tunelu i są już dorosłymi krzewami, niektóre mają owoce, inne kwiaty. Niestety większość znaczników leży w pudełku i czeka na dopasowanie, ale nie jestem pewna czy będzie na to czas ....i chęć :wink: Czyli amarylis musiał się odnaleźć w nowej sytuacji?

Iwonko ;:196 nigdy nie słyszałam o takich przecinkach ;:185 skąd to się bierze?
U mnie robi się sucho i dzisiaj podlewałam nawet w polu i mimo prognoz deszczu ani kropli, jutro ponoć też ale to pewnie na ulicach Krakowa ;:223 a upały już się przesuwają w terminie :wink:
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Chciałabym umieć leniwic się tak jak Twój Pan Kotek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu to trzeba być kotem ;:306 ja też nie umiem i nawet jak jestem chora czy źle się czuję, to po godzinie już wstaję i coś kombinuję :;230 Dzisiaj zafunduj sobie lenistwo i wyśpij się spokojnie ;:19
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Marysiu, dużo różyczek masz i pięknie kwitną. Robiłaś już syrop ?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu, jestem już bardzo zmęczona,ale musiałam do ciebie zaglądnąć ,ja też nie wiem o czym pisze Justynka,dzisiaj koleżanka przyjechała i wycięła mi do reszty przekwitnięte piwonie,co wczoraj nie zdążyłam i przekwitnięte róże i mam piękny jako tai porządek ,ale moje sadzenie dalej stoi ,codziennie sobie obiecuję ,że to już skończę ,ale nie wychodzi ,bo przed wsadzeniem trzeba niestety coś przygotować ,a z tym mam jeszcze problem ,bo nie chcę tak energicznie zabrać się do pracy a i podlewać dzisiaj musiałam,dobrej nocki i do jutra ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Danusiu nie robiłam nic z róży, bo dostałam trochę przetworów od mojej córki i mam jeszcze te z lat ubiegłych. Właściwie to oprócz mrożenia nic nie przetwarzam :wink:

Martusiu chyba musisz wyjechać do swojego grzybowego królestwa i porządnie odpocząć, bo wyczuwam ciągle zmęczenie i to zmęczenie chorobą. Dobrze że masz koleżankę, która Cię trochę odciąża. Ogród zawsze był bardzo zadbany dlatego teraz sobie radzi, ale chyba nie powinnaś go już powiększać, tzn powiększać rabat kwiatowych. Niestety mamy coraz mniej sił, a pracy dodajemy sobie coraz więcej. Przemyśl to kochana ;:168 Dobrego dnia i buziaki przesyłam ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Marysiu ;:196
Liliowce od Ciebie maja pąki :heja .Ciekawa jestem jakie będą :D
Miłego dnia ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Marysiu i Marto mówię o malutkim robaczkach. Długość ok 1mm, szerokość włosa. Nie gryzą, oblegają wszystko i wszystkich. Jak chodzą to swędzi, nie przyjemne uczucie. Od teraz, aż do końca lipca - zakończenia żniw, tak jakoś.
W kuj-pom. też o tym nie słyszą, ale siostry już doświadczyły tego na sobie :;230

Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam - Justyna
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ciekawe ile Twoich zachodów słońca straciłam przez moją nieobecność na FO ?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”