Ogród "po 30-tce" - II część

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród "po 30-tce" - II część

Post »

Już lato u Ciebie ;:3
Tyle kwitnień... :D
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, ten Paul Himalajski :wink: mnie oczarował...już widzę gdzie u mnie może poszaleć :D
Awatar użytkownika
beatazg
1000p
1000p
Od: 11 paź 2012, o 17:44
Kontakt:

Post »

Witaj Aniu .No gdzie te klony ,dlaczego ich nie fotografujesz :D .Ostatnio mam hopla na punkcie host , ale i tak 3 klony kupione ,tylko nie palmowe ,koreański,ukurundzki i okrągłolistny .
Beata :wit
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

stasia_ogrod - żurawek mam faktycznie sporo, ale nie liczę, bo też nie są oznaczone. Sadzonkuję je bezpośrednio na rabatach, jak się starzeją i zrobił się całkowity misz-masz ;:oj .
Ważne, że jest kolorowo :heja . Nowe próbuję wysadzać ze znacznikami, ale na ile to się uda, zobaczymy ;:224 .

ewarm - Ewo, tak i owszem, powiedzmy, że niewinnie na zdjęciu, ale w realu to kolos, z tym, że wiedziałam niby, co robię, sadząc tę różę ;:223 .

witch - Aga, mamy zupełnie inny obraz mojego ogrodu. Ja uważam, że nie mam co fotografować, bo prawie nic nie kwitnie, Ty widzisz to zupełnie inaczej. Chyba wolę Twój sposób patrzenia ;:168 .

PEPSI - Gosia, no właśnie, potrzebne miejsce i jeszcze raz miejsce, wtedy będzie widać cały urok tej róży, a i zapach przy takiej masie kwiecia jest odurzający ;:108 .

Beatazg - cieszę się, że tu zajrzałaś, witaj ;:180 .
Kloniki niewielkie, kupione w tym roku, gdzieś już pokazywałam. Gorzej, bo mam 2 Atropurpurea ; zapomniałam, że kupiłam w Ołomuńcu i drugi póżniej u siebie. Jak nic, to nic, a potem dubel. Dobrze, że one wolno rosną, bo drzew u mnie i tak mnóstwo. Co trochę oczyszczę teren, to zaraz coś mi się spodoba i 'muszę' mieć ;:14 .
Obejrzałam w necie Twoje nowe nabytki - są śliczne, tylko potrzebują miejsca, a Ty niedługo dojdziesz ze swoimi, pewnie pod zaporę ;:306 . Jeszcze 'chodzi' za mną klon o pomarańczowych liściach (zapomniałam nazwy) i pewnie sobie wychodzi :;230 .
pierwsze liliowce zakwitły
Obrazek Obrazek
Geranium 'Sweet Heidi', nowy nabytek, płożący
Obrazek
w słońcu
Obrazek

Obrazek
przemijanie... ;:224
Obrazek
pełnia życia
Obrazek

Obrazek Obrazek
misz-masz :tan
Obrazek
moje nowe 'zabawki' - tawułki :tan
Obrazek
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Właśnie się zastanowiłam czy pokazywałam mojego SH ...aż sprawdziłam , pokazywałam ;:108 Cudny jest ale Pani w szkółce bylinowej pokazała mi u siebie jak kwitną na jej skalniaku nowe odmiany bodziszków no i poszło... :heja .Tawułki to u Ciebie nowe zabawki ?
;:131
Miłej niedzieli !

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tawułki mam od ubiegłego roku, więc jeszcze się nie rozrosły. Problem jest taki, że tylko jedno miejsce jest wilgotne i tam ich napchałam do oporu, a w innych owszem, jest półcień, ale i sucho. Zobaczymy, jak będą kwitnąć ;:7 .
Co to znaczy, że u Ciebie bodziszki ... poszły?. A dokąd?. Na kompost :;230 .
Idę szukać u Ciebie 'mojego' bodziszka ;:224 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Aniu już nazwałam tę roślinkę i widzę ,że ją u siebie też pokazałaś :D to starzec tak zwany mróz
Dzisiaj jestem śpiąca i twój piękny ogród mnie obudził :D
Miłej niedzieli ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pierwsze tawułki towarzyszyły mi przy zakładaniu ogrodu...I mam je do dzisiaj...u mnie sucho jest zawsze ...Głównie rosną mi w cieniu od północnej strony jako wypełniacze -zadarniacze...Czasem gdzieś w przedogródku w pełnym słońcu gdzie spiekota i żar nimi zapełniam po kawałku dziury...To bezproblemowe rośliny i wilgoci przynajmniej u mnie nie zaznają...Chyba,że te nowe o takich pełnych kłosach są wymagające..ja takich nie mam bo nie lubię...Moje wszystkie są takie " kaszkowate", stare odmiany...Mam białe,różne odcienie różu i bordowe- niskie. A co do bodziszków to one poszły ...do 2 reklamówek szt.. 5 ! :)

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Dzień dobry Ania :wit
Zastanawiam się jak to się stało, że nie odnalazłam tego pięknego miejsca wcześniej. I to położonego tak niedaleko mnie.... Kasia kryzysowa ma przynajmniej rok przewagi nade mną :;230
Ogólnie mam dosyc podobne warunki na polowie dzialki. Fajnie, że mogę oglądać jak sobie radzą twoje rośliny. I w dodatku masz wiele ciekawych gatunków, które ja dopiero odkrywam. ;:oj
Zauważyłam na jednym ze zdjęć mukdenię. U mnie posadzona (dopiero co) w nieco prześwietlonym, nawet dość wilgotnym cieniu. Czy radzisz mi szybko przesadzić w miejsce bardziej słoneczne, zanim zauważy, czy da radę?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z nowych tawułek, to mam jedną, taką bladoróżową, która ma urosnąć do 1-go metra i mieć zwisające kwiaty - zobaczymy ;:224 . Wyrzuciłaś bodziszki ;:oj ; niemożliwe :!: . Rozumiem, że rozlazły się, jak chwasty, bo dwie siateczki, to trochę ich było :;230 . Ja nimi zasłaniam podstawę powojników. Płytko się korzenią i łatwo je zredukować ;:7 . No nic, zobaczę, co mi z tego wyrośnie - na dzisiaj zaczyna dopiero kwitnąć ;:131 .
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie wyrzuciłam tylko wrzuciłam... ;:306 Wkleiłam jedną z moich tawułek... ;:196

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
beatazg
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Z tą zaporą to masz rację ,już sadzę przy drodze do Soliny , może 300m od domu . Też mam kilka tawułek i może kiedyś się powymieniamy . Wczoraj kupiłam np Moulin Rouge . Mam je nawet na skalniaku :D
Pozdrawiam Beata ;:196
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

justi177 - witaj w moim małym zakątku ;:180
Moja mukkdenia posadzona jesienią ub. roku pod płotem w cieniu. Czy się wybarwi, nie wiem, ale poczekam. Nie bardzo mam gdzie ją teraz przesadzić. Szczerze mówiąc, dopiero teraz uświadomiłaś mi, że może pozostać zielona :( . Będę myśleć zimą, gdzie ją ulokować ;:306 .

marpa -aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, dopiero załapałam :oops: . Twój zasób bodziszków się powiększył, a że ciągle piszesz, iż już nic, nigdy więcej, to założyłam, że wykopałaś, bo zarosło ;:224 .

beatazg - wiedziałam :;230 . Co do tawułek, to proszę uprzejmie, tylko pokażesz palcem, które, bo z nazwami, to u mnie krucho ;:185 .
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
beatazg
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Aniu , tawułki jesienią albo wiosną , teraz niech ładnie przyrastają :D
Beata :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ...nie wierz nigdy kobiecie! ;:306 Byłam podlewać...przejrzało na działce po sobotnich porządkach, śmiecące płatkami róże - ogarnięte przy pomocy rodzinki - dzisiaj czyściutko i schludnie! Kolejna - zaczyna sypać płatkami flammentanz ;:oj ale ona z boku za domkiem więc tam może sobie sypać to już nie takie denerwujące :heja
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”