Pomidory w donicach cz.2
Re: Pomidory w donicach cz.2
Hydrocomplex to nawóz. Powinno być napisane ile tego nawozu na m3.
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Jeżeli to jest ta z B, to ma nawozu hydrocomplex-1.2kg/m3.
-
- 200p
- Od: 14 kwie 2014, o 16:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tak ta z biedronki,a wcześniej miałam z lidla i castoramy,ale nie patrzałam ile mają nawozuBobejGS pisze:Jeżeli to jest ta z B, to ma nawozu hydrocomplex-1.2kg/m3.

Ta ma 1,2.czyli co za dużo,powiem szczerze że w tamtym roku też miałam z biedronki,ale nie wiem czy była ta sama,w tym roku jakoś zwracam uwagę czy pisze do warzyw.
Jest gotowy do publikacji drugi wariant nawozu do fertygacji pomidorów bez saletry potasowej i bez superfosfatu wzbogaconego, zatem lepiej rozpuszczalny i bez osadu gipsu ,o składzie procentowym 2,1:2,6 :3,9
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Jestem ciekaw przepisu, bo ten osad z obecnego, będzie mi cały wyjazd zaprzątał głowę. 

forumowicz. Znów kusisz. Czekamy. Ja mam swój ale lato długie. Może coś się zmieni. Czekamy.
Jola
Ty masz nawozy za frico, to czym ja mogę Ciebie kusić ?
Ty masz nawozy za frico, to czym ja mogę Ciebie kusić ?

- besia
- Od: 28 maja 2014, o 18:17
forumowicz
W przepisie z fosforanem amonu i saletrą amonową tworzy się mleczna zawiesina , która po pewnym czasie się rozwarstwia na przezroczysty płyn i osad . Przed użyciem mieszam i zawiesiny używam do rozcieńczenia z wodą .
Też jestem ciekawa nowego przepisu .
Pozdrawiam . Beata .

W przepisie z fosforanem amonu i saletrą amonową tworzy się mleczna zawiesina , która po pewnym czasie się rozwarstwia na przezroczysty płyn i osad . Przed użyciem mieszam i zawiesiny używam do rozcieńczenia z wodą .
Też jestem ciekawa nowego przepisu .
Pozdrawiam . Beata .
Pozdrawiam, Beata.
Są w nawozach różne dodatki : wypełniacze, zapobiegające zbryleniu, towarzyszące minerałom itp.One to po rozpuszczeniu tworzą zawiesinę.
forumowicz. Moje wścibstwo i ciekawość nie zna granic. Może na przyszłość jak coś innego uda się zdobyć za frico. Ale szczerze jestem pod wrażeniem Twojej wiedzy i kompetencji. Niedługo będę swojego tatę uczyć jak się uprawia pomidory.
Jolu ładne pomidorki. Moje pomidory balkonowe zatrzymały swój wzrost i stoją w miejscu. Pogoda paskudna. Teraz u mnie 10 stopni na plusie i pada. Zimny i mokry ten maj. Nie pamiętam już kiedy ostatni raz było słońce na moim balkonie.
Aga
Aguś.Ja mam odkryty balkon a od tygodnia nie przestało padać. Dziś zalało mi garaż. Pomidory ciągle taszczę do domu. Czasami na powietrzu stoją tylko kilka godzin. Mam nadzieję, że w końcu padać przestanie, bo przecież rosną. Trzeba je będzie podwiązać do kratek. Teraz to bardziej rośliny domowe.
Dobrze, że forumowicz wykombinował te kombinacje suchych nawozów do fertygacji do donic, bo okazuje się, że wszystkie nawozy płynne mają ten sam konserwant, łącznie z azofoską mocną. Cudów nie ma, zamierzam jeszcze sprawdzić wszelkie biohumusy, bo możliwe, że tu też czeka nas niespodzianka.
pozdrawiam
Ewa
Ewa
Słusznie Ewo sprawdzaj. W sumie dobrze, że muszą teraz to zaznaczyć na etykiecie. To było wszystko bardzo nie w porządku. Co warte byłoby to całe forum bez takich fachowców jak forumowicz. Gdybalibyśmy sobie.