W końcu wyczekiwany deszcz Jadziu pewnie u Ciebie również ? Niestety z deszczem pewnie do natarcia ruszą ślimory. Te Ipheion ładne, często muszę googlować wchodząc do takich ogrodów jak Twój ... Kolekcja tulipanków ogromna i takie są piękne inne niż miały nasze babcie. Jeszcze masz wiele miejsca tylko... usunąć niektóre chodniczki i porobić miejscowe punkty pod piętę i palce
Jadziu, tak apetycznie wygląda ten agrest, że aż mi ślinka cieknie , bardzo lubię agrest i porzeczki. Nawet nie zobaczyłam , jaki duży jest już u mnie.
Zaglądałam do Ciebie Jadziu podczas Twojej nieobecności, teraz weszłam i szczęka mi opadła prawie do samej ziemi Ty chyba mieszkasz w najcieplejszym rejonie tego kraju, tak kolorowo u Ciebie jak u mnie w końcówce maja. Zresztą tak pieknie i kolorowo to chyba nie ma u mnie o żadnej porze roku
Ależ u Ciebie ogródeczek kolorowy no i jak mówisz, w nizinach ale tam nie ma miejsca na wyżyny za to u mnie jest miejsce właśnie na wyżyny i na tym się koncentruję z niegdysiego dołu przeniosłam się do góry
Twój ogródek coraz bardziej przypomina mi mój busz.
Teraz ogródki robią się tak bardzo kolorowe.
A po deszczach, które teraz mają być to dopiero będzie wszystko szaleć.
Oby tylko nie padało tygodniami.
GRAŻYNKO na razie jeszcze widać puste miejsca co widać na fotkach ,bo jeszcze róże nie zaczęły sie mocno piąć w górę i byliny dopiero się szykują do wzrostu,ale stoją też doniczki z daliami czekając na miejsce po tulipanach
JADZIU mnie się jeszcze nie zdarzyło mieć zagrzybionego agrestu ODPUKAĆ .Niestety nie obudziła się ta Twoja cudna chryzka Gampi .No cóż może miała tam zbyt mokro??? czy jaki czort ja trapił ale inne też rosną w podobnych warunkach i jest dobrze
KAROLCIU gdyby rosły rośliny na wyżynach wtedy na nizinach byłaby trawa .Ja jednak wolę te moje niziny
DAYSY lubię mieć kolorowo dlatego mam takie zagęszczenie roślin ,bo lubię jak coś kwitnie o każdej orze roku .Wtedy rabatki są wykorzystane na maxa a i chwastom nie chce się rosnąć chyba ,że na ścieżkach dla Ciebie mój największy różany pąk ,który chyba otworzy sezon
WISIU ja również uwielbiam agresty. Mam ich 3 krzaczki jeden bardzo wczesny właśnie on ma już takie duże owoce i 3 krzaczki porzeczek czerwoną, czarną i białą .Sama je wszystkie ogołacam
EWCIA mas z rację ślimory zaraz dadzą o sobie znać .Mnie i tak pożarły już jedną lilię i cudne liście języczki pomarańczowej .Najszybciej dowiesz sie o chorzowskiej wystawie u Tosi co i jak .Oczywiście usunę kamienie i doprawię sobie skrzydła wtedy oczywiście będzie można więcej nasadzić
Jadziu tulipanowy pokaz wymiata Szczególnie wpadły mi w oko wszystkie postrzępione.
Róże szaleją u Ciebie teraz czekamy na pierwsze kwiaty. Ciekawa jestem, która będzie pierwsza w Twoim królestwie...będę obserwować