Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Post »

Maryś miło znowu zobaczyć twoje roślinki ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Alu ;:196 makleja rozrasta się w sezonie wysoko, a na drugi już się rozsiewa :D Nie wiedziałam że serduszkę trzeba dzielić, ale masz rację jak swoją kiedyś wykopałam i rozsadziłam to ślicznie się prezentowała. Ta s. wspaniała to się rozłazi rozłogami, zresztą dostałam ją z inną roślinką. A z cebulowymi to odwrotnie kupione były okazałe i teraz marne, pewnie rozmnażane in vitro i mocno nawożone były. Dobrego tygodnia!

Kasiu teraz to już wiesz na żywo jak to wygląda ;:306
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Marysiu ognisko super ;:215
Z eMkiem też kombinujemy, gdzie by można na działce zrobić poletko pod ognisko ;:7
Serduszka śliczna ;:108
Roślinka makleja, muszę poczytać co to za jedna
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Aż mi ślinka pociekła na widok kiełbasek z ogniska też bym takie z chęcią zjadła .Kurcze my przez sąsiada nawet grila już nie możemy robić ;:145 Żyć się odechciewa w takiej wspólnocie ,bo podłość ludzka nie zna granic ;:174 .Podobno miało dzisiaj padać w całej Polsce jak zapowiadali, a u mnie nieśmiało zagląda słonko
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Nie wiem, czy ktos się sliwki będzie chciał pozbyć :;230 teraz to i tak za późno żeby sadzić drzewko owocowe, chyba, że takie z doniczki, to jeszcze.
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Podejrzewam że nie umiałabym odróżnić dąbrówki i chyba wyrwałabym takie maleństwo. Rano u nas bardzo padał deszcz, a ja o 4-tej przypomniałam sobie że nie postawiłam wiader-łapaczy deszczu. Wstałam ustawiłam te wiadra i myślę sobie "ale zrobię Marysi psikusa i wstawię Jej wschód słońca". Nie było jeszcze słońca, a jak wzeszło to ja znowu spałam. ;:3
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Witaj Marysiu. :wit
Serduszki u mnie nie chcą rosnąć. Wspaniała była coraz mniejsza, aż zniknęła zupełnie, a okazałe różowa i biała także ledwie wegetują. Współczuję Ci ślimaków. Ja na szczęście nie mam, ale nornice nie lepsze, właśnie wciągnęły mi w przepaść pięknego liliowca od Tadeusza. :)
sto-krotka
100p
100p
Od: 19 lut 2015, o 17:28

Post »

:wit Marysiu jestem na forum bardzo krótko i jesteś pierwszą osobą z którą na bieżąco zaliczyłam wątek ;:oj coś podejrzane mi było,że nie wyświetlasz mi się jako jedna z pierwszych no i proszę, kolejny wątek i to która już strona ;:63
Pytałaś mi się o konfiturę - nic skomplikowanego, po prostu obieram i kroję na małe kawałeczki płuczę na sitku i mocno nie odsączam, wrzucam do garnka, zasypuję cukrem do smaku i gotuję, ja nie lubię kiedy są za bardzo lejące więc dłużej gotuję, ale trzeba wziąć pod uwagę,że rabarbar podobnie jak porzeczka się mocno ścina. W tym roku chcę spróbować przepis mojej sąsiadki z działki, ona konfitury robi przez trzy dni, nie stoi nad garnkiem tylko codzienne zagotowuje i odstawia do następnego dnia. Właśnie nastawiłam pierwszą porcję :tan napiszę co z tego wyszło.
Pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Marysiu, tej dąbrówki to u mnie jest zatrzęsienie...
Bardzo lubi chodzić :wink:
Rozeszła mi się po ogrodzie i nawet do lasu poszła ;:306
Teraz jest już wszędzie :?
Ten żonkil jest wyjątkowo piękny, szkoda że samotny ;:3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wracając z Krakowa po kilku godzinach ujrzałam mokre jezdnie, tym razem wszędzie było sucho a u mnie podlało :heja

Ewuniu a na działce można palić ognisko? ja na działce miałam wybudowany z kamienia tzw grill , ale od dołu było palenisko, na którym dało się piec kiełbaski. Potem wiem że nadziałkach można było w określonych terminach palić ogniska :D

Jadziu no co Ty u nas nawet w blokach na balkonach robią sobie grilla ;:185 U nas jest bardzo ciepło i słonecznie w i popadało krótko i intensywnie :D

Aniu śliwka na spora magnolię na pewno ktoś na taka zamianę pójdzie, a śliwkę może kupić jesienią albo wiosną :)

Elu a może i u Ciebie było było rano słońca, bo u mnie nie było ;:185. O 4 to trochę za wcześnie ;:306

Tereniu to może karczowniki? na samym początku jakiś myszowaty wygryzł mi liliowca, ale zostało parę włosków i przyjął się :D Ślimaków mam trochę i co znajdę to ;:14 najmniejszemu nie przepuszczę ;:oj Czyli serduszka lubi glinę :roll:

Stokrotko tak niestety bywa i czasem nie ma powiadomień mimo, że się ma wszelkie ustawienia :D Miło mi że mnie jednak znalazłaś :lol: Myślałam że jakoś specjalnie robisz konfiturę z rabarbaru, bo on lubi się rozpadać na włoski ;:174 Co prawda zamroziłam rabarbar i mam jeszcze ubiegłoroczny, bo jednak placek najlepszy w sezonie :D Może metoda sąsiadki będzie dobra ;:333 Pozdrawiam ;:168

Ago chyba nie ta dąbrówka, bo tej nawet nie zauważyłabyś, ona jest maleńka i prawie czarna. Dąbrówek jest dużo, ja mam chyba 8 - 9 rodzajów. Tą o której piszesz też mam :D Może za rok wyjdzie więcej takich żonkili, chociaż te odmianowe są grymaśne ;:223
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu z tego wynika, że serduszki glinę lubią jednak.
Ten mój liliowiec był już taki rozrośnięty z ubiegłego roku, pomimo to został wciągnięty w całości do nory, może to i karczownik.
Majowego deszczu nigdy za wiele, fajnie, że podlało Ci ogród . :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tereniu a próbowałaś odkopać liliowca? bo mnie nieraz kret narzuci ziemię na roślinkę to jak od razu odkopię to się przyjmie i odżyje ;:215
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu niestety nie było co odkopywać, gdyż cała ręka w dziurę weszła i nic nie było. ;:306
Zabrałam tylko znacznik, żeby wykreślić z ewidencji. Nazywał się Orchid Candy . :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No to szkoda :? nie mam takiego ;:185 Tereniu jak weszła cała ręka to pewnie nie była mała nornica więc trzeba zadziałać ;:14 bo weźmie się za drzewka ;:oj
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu wiesz, że kiedyś jakiś karczownik chyba ściął mi różę Westerlanda przy samej ziemi, a była ogromna. :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”