Oj Wisiu ale piękności pokazujesz Cudne tulipany i żonkile babcine też piękne ja nam tez dwa takie
U mnie dzisiaj po południu śliczny deszczyk padał u Ciebie też ??? Roślinki ożyją
Pozdrawiam
u mnie , niestety nie padał, dzwoniła do mnie koleżanka z osiedla i mówiła, że na osiedlu leje , widocznie nasza część nie zasłużyła sobie na deszcz, jest sucho. Może popada w nocy, taką mam nadzieję.
Wiesiu nie widziałam w żadnym ogrodzie, takiej różnorodności tulipanów. Przepiękne okazy masz, próbowałam szukać nazw w katalogu, ale się poddałam. Magnolia kremowa ślicznie zdobi ogród.
Soniu, wszystkich nazw tulipanów też nie znam , wiele kupowałam w mixach. Z magnolii cieszę się bardzo , bo jesienią ją przesadzałam i miałam zagwozdkę czy się przyjmie.
A takie cudo kupiłam dzisiaj , a pojechałam tylko po pieczywo
Wisia ale "pikny". Nie przesadzaj go teraz dopiero jak przekwitnie. Postaw w miejscu w którym go posadzisz , ja radzę " z dobrego serca tak czy nie" bo to Ty jesteś bardziej doświadczonym ogrodnikiem;
Elu, w kwestii rododendronów to ty jesteś ekspertem, ja jestem laikiem, dziękuję za cenną radę , z której oczywiście skorzystam.
Monika, nie mogłam się powstrzymać, tym bardziej, że dwa lata temu kupiłam cztery takie właśnie miniaturki i na szczęście rosną , jak zakwitną to wstawię zdjęcia.