Mój ogród wśród łąk część 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 4

Post »

Święta, święta i po świętach :D Pogoda jaka była każdy wie. Taki klimat mamy 8-) Przynajmniej odpoczęliśmy, odciski się zagoiły. Ja grzecznie spędziłam święta. Dopiero dzisiaj popikowałam pomidorki, paprykę. Zrobiłam porządek w moim domowym foliaczku, który pęka w szwach....i gdyby nie ten wzrok ( bezcenny) mojego M....kupiłabym drugi. ;:173 Jak się ociepli zamierzam wystawić na zewnątrz, żeby już w oczka nie kuł.

Mati - Cieszę się fiołkami, bo moja kępka w cieniu rośnie i miejsce rzadko odwiedzam. Lubię bardzo te kwiatuszki. A odmiany żonkili rozczochranych niestety nie znam. Opakowanie wyrzucone...ze mną już tak jest. :D

Soniu - Sarna goniąca kota :;230 . Fajnie musiało wyglądać.Moje przyzwyczajone, aczkolwiek blisko nie podchodzą, bo są psy. :D

Marysiu - Te znajome szyneczki, nie wolno ich ruszać. :lol:

Justynko - Posiejesz, zdążysz. Ja podziwiam, bo moje łapska uwielbiają siać, więc muszę się zawsze powstrzymywać. I sobie dawkuję.... :lol: Teraz czekam jeszcze i niebawem buraczki, słonecznik, koper czas będzie siać. A w domku kolejne doniczki z dyniowatymi. ;:173 Sarny są nieprzewidywalne, zawsze uważam na naszej gruntówce, bo one wcale się mną nie przejmują... ;:108

Rafik - Miło mi Ciebie gościć, i dziękuję za zaproszenie. Zajrzę oczywiście, że zajrzę. :wit

Amelko - Żuraw ładny i duży, ale wierz mi, niech one lepiej nie zamieszkają w Twoim sąsiedztwie. Hałasują przeokropnie ;:196

Aguś - O jakich wolnych? Miałam wolne w święta :D Nie, w szkolnictwie nie pracuję. :wit

Miłego i spokojnego wieczoru. Oby jutro było słoneczko ;:3
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu witam poświątecznie, trochę mnie minęło :oops: , ale ja ciągle w biegu, szczególnie przed świętami :wink: . Piękne wiosenne , świąteczne dekoracje, ogród ożywia się zielenią i kolorami a sąsiadów masz fajnych, ja lubię popatrzeć na żurawie, lubię jak wrzeszczą, a sarny ciągle te talerze w oddali widzę, niestety w oddali, bo u mnie wszędzie na polach pastuchy więc z bliska nie popatrzysz.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

No, no papryka, pomidory, dynie...czy to wszystko pójdzie do szklarni, czy od razu do gruntu :?: Fiołki to bardzo miły akcent w ogrodzie, w większej ilości wieczorami obłędnie pachną :D
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

A w ogóle, to czemu w tym wątku nic się nie dzieje od wtorku?
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Słoneczko się pokazało, więc i ja się uaktywniam....wszak działam na baterie ładowane słońcem. A słoneczka dzisiaj nie zabrakło chyba nikomu. Dzień, a właściwie popołudnie spędziłam tak, jak lubię najbardziej. Pojeździłam z córką na rowerze, a potem zajęłam się swoim warzywnikiem. To lubię najbardziej :D

Dorotko - I ja zastawę stołową oglądam codziennie, i je lubię, nawet bardzo. Mam wrażenie, że coraz śmielej podchodzą w okolice domu. Ale żurawiom mówimy zdecydowane NIE. Nie dalej jak wczoraj o bladym świcie urządziły sobie trele. :evil:
Pewnie siedzisz, w sensie niekoniecznie pozycji ciała :wink: , na ranczo? Miłego wypoczynku ;:196

Aniu - Moje warzywa uprawiam wyłącznie w gruncie. Marzy mi się mała szklarnia, nie ukrywam. Póki co, mam ważniejsze wydatki, a warzywka mam zawsze zdrowe i ekologiczne. :wit

Aguś - Poczułam bacik :;230 Już jestem, bo wiesz, słoneczko dodaje mi energii. A pomijając słońce, nawaliło się w jednym czasie kilka rzeczy pochłaniających czas i ...czas. :wit

W ogrodzie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Uwielbiam zieleń o tej porze roku, jest taka soczysta, świeża.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego wieczoru :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Małgosiu ale przedszkole zabierasz na noc do domu?
Soczysta kwietniowa zieleń po niedawnej bieli jest lekiem dla oczu, a budzące się życie wyczekiwane przez parę miesięcy szczególnie cieszy :D Pracowitej soboty ;:215
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu oj była pracowita. Sponiewierałam się cudnie :D . Pogoda cudna, jak nie wykorzystać?
Przedszkole miałam zabierać na noc, ale zapomniałam i jak wytrzymały w małym mroziku to je zostawiłam. Czuwam jednak i sprawdzam pogodę codziennie.
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Ah jak zielono u ciebie ! Soczyście ;:215 u mnie tak wtedy nie padało ;:185 ale podobno od wtorku znowu jeszcze lepiej !!! I już widzę jak ta korona zakwitnie !
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Ale nam fajnie córcię pokazałaś ;) Pisz co z tym koniem... A wiesz, że ja też tak zazdrościłam koni Madzi i w końcu miałam śmiałość zapytac naszej Pani Gosi o nawóz i w sobotę jadę z Emi i z wielkimi worami na nawóz koński - możmy brac jak chcemy - albo nówki jeszcze ciepłe ;) Albo takie leżące, ze słomą ze stajni.
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Jak miło popatrzeć na Twój ogród i "Twoje" pole :wink: Pomidorów cały pułk! Ja mam jeszcze dwie doniczki nie popikowane. Chyba już do wysokich wsadzę :roll:
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Ładnie w ogrodzie, a widok łąk przepiękny, też tak chodzę i wącham świeżą trawę , aż pachnie wiosną :heja
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Piękny widok zielonych pól ;:3
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie w nowym tygodniu kochani. :wit
Po upalnej sobocie, przyszła słoneczna, ale bardzo wietrzna niedziela. I tak zostało do dzisiaj....wiało okrutnie cały dzień. Co chwilę padał deszcz, ulewny i zacinający. Teraz właśnie wyszło słoneczko, wiatr się uspokoił. Mam nadzieję, że już tak zostanie.

Mati - Taki soczysty kolor zieleni to tylko wczesną wiosną. :D
I czekamy na poprawę pogody. Mam nadzieję, że jutro będzie ślicznie i ciepło.

Aguś - Sprawa końska :wink: wypłynęła u nas znienacka. Jak większość ostatnio rzeczy w moim życiu. No, nie będę opowiadała historii, ale rzecz polega na tym, że kupujemy konia. Miał być kuc, ale po wielu apelach i radach zmieniliśmy zdanie. Do tego jeszcze razem z naszym koniem będzie mieszkał koń znajomej syna, więc przez przypadek koń będzie miał towarzystwo, a ja siłę roboczą w postaci bardzo fajnej dziewczyny. A ja nadal koni się boję ;:108 Ale za to nawóz będzie za free.

Miłeczko - Pomidorki popikowane, jakże się cieszę, że mam to za sobą. Została jeszcze jedna kuwetka papryki do pikowania, ale to już drobiazg. ;:136
Znajoma mi powiedziała, że swoje dalie posadziła już do gruntu. Robi tak co roku, na głębokość szpadla czyli głębiej sadzi karpy w połowie kwietnia...Muszę się zapytać Ciebie co o tym sądzisz??

Karolka - Bo my, ogrodomaniacy rozumiemy co oznacza że pachnie wiosną. I jak cieszy każdy kwiatek, każdy pączek. ;:196

Kasiu - Pole mam przed oczami non stop. O każdej porze roku ma inny kolor, ale zawsze mnie zachwyca. ;:108

W sobotę działałam ostro w warzywniku. Posiałam buraczki, koperek, słonecznik. Posadziłam kapustę. Niestety, nie doczekałam się własnych flanc kapusty. Ładnie wzeszła, popikowałam i coś jej się stało, bo zniknęła.
Pograbiłam, popieliłam, posiałam nasionka kwiatków na rozsadniku...i zleciał piękny i ciepły dzień.

szpinak mój kochany już na wierzchu

Obrazek

i rzodkiewka

Obrazek

a w niedzielę będąc na targach ogrodniczych zakupiłam jałowiec Hortsmana i trzmielinę na pniu ( co do niej to mam obawy, ale brakowało mi rozświetlającego punktu przed domem, na nowej rabacie poczynionej jesienią)

Obrazek

wpadły mi też mięty, a mianowicie grejpfrutowa i cytrynowa...więcej odmian nie brałam, bo była również jabłkowa, pieprzowa, czekoladowa....i jeszcze inne, ale zapomniałam :wink:

Obrazek

i jeszcze załapały się do mojego ogródka dwa floksy: Candy Twist i Neon Flair, podobno śliczności niesamowite, bo pani sprzedająca ma u siebie i gorąco polecała.

I na pewno wpadło by wiele innych ciekawych kwiatków, ale....mus było jechać po zakupy ciuchowo - obuwnicze z myślą o zbliżającej się szybkim krokiem pierwszej komunii mojego dziecięcia. I chyba dobrze się stało, bo ojeju ojeju takie miejsce to raj dla mnie.

A w ogrodzie na biegunie zimna :D

zaczynają sasanki

Obrazek

bratki z samosiewu

Obrazek

i forsycja

Obrazek

W domu królują niepodzielnie tulipany

Obrazek

i ptaszki, tym razem wpadły do mojego koszyczka, ale widziałam u Ani Swetty nowe donice, i moje ptaszki bardzo by do tych donic pasowały ;:224

Obrazek

Miłego wieczoru i oby jutro było cieplutko. Póki co idę napalić w kominku :wit
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

A gdzie te targi?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ja też lubię tą soczystą wiosenną , groszkową zieleń ;:108
Kwiatuszki ładne :D
trzmielinę na pniu bardzo ciekawa.Sasanki już ci kwitną,moje ciągle nie :cry:
I rzodkiewka już wschodzi.A kiedy ty ją siałaś ??
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”