Martuś - Cieszę się, że zaglądasz.

Zwłaszcza, że wiem ile pracy masz w ogrodzie. Jestem pełna podziwu i czekam z niecierpliwością na kwitnienie Twojej różanki
Madzia - Wysiałam pomidory z myślą o znajomych, a zamówienia już miałam w grudniu. Wszystko zaczęło się 3 lata temu, jak siałam po raz pierwszy. Nasiałam jak dla pułku, a potem rozdawałam bo żal każdego maleństwa. A ja lubię zabawę w sianie, pikowanie, więc nie ma problemu. Sieję zawsze po 20 marca, bo babcia mówiła, że pomidory w Józefa, a ogórki w Stanisława.
Justynko - Witaj serdecznie sąsiadko, wszak Kaszuby po sąsiedzku. Kiedy siejesz? Moja znajoma twierdzi, że najlepiej w Wielkim Tygodniu....mam nadzieję, że nie o taki Wielki chodziło
Soniu - Odgapiaj. Proste dekoracje są najlepsze, a mech daję do wszystkich.

Jaja kupiłam w L.
Kasiu - W temacie pomidorków....na pewno będą smaczne, ale boję się żeby nie było za dużo koktajlowych.
Miłeczko - Zdążysz ze wszystkim, spokojnie. Codziennie po troszku, z planem organizacyjnym w dłoni
Aniu - I doczekaliśmy się deszczu. Szkoda tylko, że na same święta, ale już nie narzekam, woda ważniejsza. Sucho miałam, jak grabiłam w warzywniku, to się pyliło.
Przylaszczki fajne, dostałam od znajomej w zeszłym roku i ślicznie się rozrosły.
Krysiu - Dziękuję

Dbasz o moje samopoczucie.Fakt, zarobiona jestem ciut, ale zwolnię....w święta będę odpoczywać.
Marysiu - Mój system skatalogowania pomidorowych zasiewów uważałam za doskonały....do momentu.
Zuza wcięła sama tego kitajca, kot dostał kokardę. A palma musiała być koniecznie różowa
Dorotko- Chciałam oznaczyć, żeby wiedzieć jakie są warte dalszej fatygi, a jakie zostawić....ale już po robocie.
Róże doszły zaledwie przed godziną. Nie ukrywam, że byłam ciut zła, bo czekałam na kuriera od zeszłego tygodnia, zapewniali, że dostanę w środę...więc wczoraj dostali maila ponaglającego, a dzisiaj dostałam paczkę i kubeczek z motywem różanym
Zamówiłam: Qeen of Sweden, Pastellę, AuSmas, Chantal Thomas i oczywiście Blue Monn zamklepaną przez moją córkę. Siedzą i moczą nóżki, posadzę jutro. Dzisiaj śniegi, mam nadzieję, że jutro nie będzie padało.
Karolka - Kot ma takie spojrzenie jakie zachowanie. Broi na maxa, ale strasznie go uwielbiamy. Zasiewy spore, ale mają zbyt.Znajomi już zacierają rączki.
Dorotko - Wywieś w okolicznym sklepie ogłoszenie z pytaniem o cegły. Najlepsza metoda w małych miejscowościach.