Małgosiu mam nadzieję że Twoje sasanki jeszcze wystawią puszyste noski

[quote="koziorozec"]Witaj Grażynko,wszędzie pączusie czyli już niedługo ,ja strasznie nie mam cierpliwości do tej wiosny ,tak bym chciała,żeby ogród już bardzo kwitnął,ale jest nadzieja,że za chwilę już będzie pięknie,pozdrawiam :
Martuś jeszcze trochę cierpliwości i będziemy cieszyć się kolorami i zapachami naszych kochanych kwiatków
[quote="chalaputkowo"]Grażynko - wczoraj powiesiliśmy domek dla ptaszków a z dokarmianiem już skończyłam , do tej pory gniazdowały w potężnych wierzbach za moim płotem teraz wierzb nie ma , wycieli więc trzeba im nowych mieszkań

Moniu ptaszki na pewno będą zadowolone z nowego lokum,na nasze czekają dwa domki,w zeszłym roku jeden zajeła parka wróbelków,już w tym roku mamy lokatorów na poddaszu altanki,też wróbelki wprowadziły się nie pytając nikogo o zgodę
[quote="wiolamanka"]Grazynko coaraz więcej wiosny
Takie maluchy a jak cieszą

Forsycje chyba w tym roku u wszystkich oblepione pączkami
Wiolu wiosny coraz więcej ,lecz mogło by być więcej też ciepełka
[quote="iwona0042"]Wiosna przystopowała trochę, ale nie odejdzie już na pewno, czekamy na cieplejsze dni, a te mają być niebawem
Iwonko chyba już od wtorku będzie parę stopni cieplej,tylko te chłodne noce trochę martwią

[quote="Milcia120"]Nie mogę napatrzyć się na Twój ogródek widać wiosnę na każdym kroku, tylko żeby tyvh pąków rozwijających się mrozy nie dopadły
Milcia właśnie te nocne mrozy ,moje clematisy mają jakieś dziwne pączki ,takie suche,czyżby nie wytrzymały
[quote="Kasiula17"]Wasze aniołeczki będą jeszcze długo pomagać bez obaw.

Widoki budzących się roślin śliczny u mnie sasanki mniejsze a wiele odpadło miałam za mokra zimę bez mocniejszych mrozów, sam mech mam.
Kasiulka ślicznie roślinki budzą się do życia i ja też, dzisiaj słoneczne popołudnie spędziłam na działce ,oglądałam ,podglądałam ,coraz wiecej kochanych kwiatków na wierzchu
[quote="nifredil"]Grażynko, ja swoją forsycję również codziennie oglądam czy to już

Sabinko jesteś bardzo zdyscyplinowana ,ja pospieszyłam się i różom już zrobiłam zabieg,ciekawe jak na tym wyjdę
[quote="Michasia1"]Grażynko
Wiosna coraz śmielej zagląda do Twojego ogródka. Piękne krokusy.
Ja jeszcze nie wysiewałam warzyw. Mam na ogrodzie dużo cienia i muszę poczekać aż ziemia się nagrzeje. Nieraz jak się pospieszę i za szybko sieję, to potem mam słabe wschody lub dochodzi do gnicia nasion w ziemi
Żanko u mnie w warzywniaku też jest trochę cienia bo słońce jeszcze nisko świeci,tylko groch i bób jest wgruncie,czosnek ozimy ładnie wykiełkował ale już marchew i pietruszka posiane w listopadzie jak na razie ni widu ni słychu
dzisiaj odkryłam włókninę w foliaku i miła niespodzianka

bardzo mnie ten widok ucieszył,cicha nadzieja że swoja rzodkieweczka będzie na Wielkanoc
krokusy w słoneczną pogodę mają szeroki uśmiech

słonecznego ,miłego tygodnia