jeśli możesz powiedz mi co to za piękność... wydaje mi się, że mam taką samą. mam swoje przypuszczenia co do dokładnej nazwy ale.....
na nazwówce nie do końca widzę
jeśli możesz powiedz mi co to za piękność... wydaje mi się, że mam taką samą. mam swoje przypuszczenia co do dokładnej nazwy ale.....
kwitnące tyle że v. andersoniana można zobaczyć u mnie na 41 stroncenolina pisze:No popatrzcie a taka podobna do mojej M. perezdelarosae,ale moja jeszcze nie kwitła...i nie wiem jakie ma kwiatki
ta piękność to M. louisae SB1899mrooofka pisze:jeśli możesz powiedz mi co to za piękność... wydaje mi się, że mam taką samą. mam swoje przypuszczenia co do dokładnej nazwy ale.....
na nazwówce nie do końca widzę
Mamy podobne sny.....popiolek69 pisze: Niestety szklarnia na obecną chwilę to tylko po nocach mi się śni![]()
Podejrzewał, że te "małe foliaki" to już teraz nie są takie małe...popiolek69 pisze:a tak serio to rośliny trzymam w dwóch małych foliakach które po cichu planuję na wiosnę jakoś wydłużyć bo coś się skurczyły od słońca![]()
Ogólnie moim zdaniem szklarnia ma jedynie wtedy sens jeśli jest ogrzewana.
Do tego też część roślin trzymam w czymś w rodzaju inspektu z kątowników i szyb.
Co do zimowania to mam i będę miała w przyszłości podobne pomieszczenie, więc ok. I nie bądź taki skromny. Pokazałeś wiele nieczęśto tu pokazywanych okazów, a i te ostatnie sztuki nie jeden chciałby mieć u siebie i uprawiać z powodzeniem:-) brawopopiolek69 pisze:Co do zimowania to mam w domu dwa nie wykorzystane pomieszczenia, w jednym jest ogrzewanie (oczywiście podkręcane tylko przy dużych spadkach temperatur) i tam trzymam rośliny które wymagają standardowego zimowania ok. 10 stopni a w drugim nieogrzewanym trzymam górale, echinocereusy itp. które znoszą niższe temperatury.
Dzięki za miłe słowa aczkolwiek z tymi najlepszymi to trochę przesada![]()
Nie myśl... buduj tak długo aż będzie luźno, a następnie... zapełnijpopiolek69 pisze:wystarczy że rozsadzę siewki z tego roku i poprzesadzam podrośnięte to już będzie masakraa jak dojdą jeszcze kolejne wysiewy to już nawet nie chcę myśleć
![]()