Moja działka na Dębowym Lesie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja działka na Dębowym Lesie

Post »

Kurcze, normalnie nie wyrabiam się z niczym,Pacy całe stosy, w domu tyły.W ogrodzie mieczyki, eukomisy , hiacynt kalifornijski i calle wykopane.A i jedna róża, bo nie zakwitła w tym roku.Tak żółta nijak.Poszła za siatke.A tam mam zamiar posadzić Eden Rose, ;:138

Anna11 U mnie tylko 2 clemki jeszcze kwitną :)

Any57-T a wielka agawa, na wiosnę jedzie na działkę, i tam stoi do przymrozków większych.a potem zabieram i stoi na klatce koło okna..Mam dużo miejsca na klatce, nikomu w rogu nie przeszkadza. Innego miejsca nie mam dla niej.I tak sobie już podróżuje chyba ze 4 latka.Kiedyś była na balkonie,ale za dużo miejsca jucz zajmuje i tak trzeba to robić.
Podlewam ja sporadycznie.

mati1999-Mateuszu. U mnie tylko na tych marcinkach jest mączniak, co rosną pod winogronem :evil: Trojeść ma cudny jaskrawy kolorek,normalnie kwitnie w lecie.Na innych gałązkach juz dawno ma nasienniki, które tez ładnie wyglądają ;:108
Guzikowiec latem pięknie wygląda w tych kuleczkach białych. ;:333 alladin zawsze pod koniec jesieni pędzi w górę

Tulap-Mateuszu ;alicja31- Alu Dzięki ;:196

Ignis05-Krysiu Trójklepka w tym roku ,ma dużo kwiatów, jest kilka gałązek( na 42 stronie jest pokazana bardziej) i one takie cudne w zbliżeniu są
Dokładnie tak z zbliżeniu, na zdjątakach wyglądają jak egzotyczne roślinki, tymczasem w ogrodzie nie rzucają się w oczy :)

gracha-Grażynko[/b ] Dla mnie Magical Fire jest najcudniejsza, na bardzo czerwono się przebarwia i Vanilka to moja ulubienica. ;:167

kogra-Graynko Tak jest jak zaczyna się od łąki. Szkoda,że nie mam zdjęcia, jak ona była., trawy po pas :) A potem ,po dwóch latach zaczęło się coś sadzić, najpierw poszyły tuje i drzewka owocowe.A po tem co roku jakieś roślinki kwiatowe i tak do dziś ;:306
U mnie dalej słonecznie,pogodnie i sucho :|
Mieczyki wykopałam .
Dobrze,że ma działkę daleko od miasta, i tam mogę sobie palić ognisko kiedy chcę.Sąsiedzi tez tam palą .Zgadza się to " ot paradoks taki." ;:222
Przy marcinkach to jeden zyk, roje owadów.Suuper tak móc na takie dary natury popatrzeć.A one się uwijają i nektar, miodzik spijają:
Tak to owocniki na wiobluszczu

karolacha-Karolinko Dziękuję za miłe słowa.A guzikowca polecam fajny, ładny krzewik i pięknych kwitnących na biało-kuleczkach.

marpa-Maryniu,Iwonko0042; tesia39- Tereniu Dziękuję za miłe słowa.W tym roku cudna ,słoneczna, złota , kolorowa jesień jest z nami.I zobaczcie jaki długi sezon mamy od marca już i połowa października, a dalej w ogrodzie przyjemnie ;:215 Tak dni się skracają, roślinki przekwitają. co dzień inaczej, mniej i do zimy bliżej ;:222
Dla mnie też mogłoby tak być do samego Bożego- Narodzenia , a potem śnieg :D

IWONA1311 kolorki jeszcze są.Jesień piękna ;:173 nachyłek Ruby Frost u mnie dobrze rósł , bez żadnych szkodników, mączniaka tez nie ma
Może na drugi rok i Twój dobrze będzie rósł

Dorotko350 Będę coraz zaglądać do ciebie od wiosny i czytać co robisz różyczkom i tak tez im robić.Na wiosnę nic im nie robiłam i to błąd.Tylko jak już grzybka złapały go latem zrobiłam.
Fajnie tak kupić jeżówki we wrześniu z pakami,jeszcze kwitną.Ale na przyszły rok, to tak długo na pewno już one nie będą kwitły
A róże to wiesz, do mrozików lubią.U ciebie więcej pięknych róz to i piękniej

Pulpa 222- Aniu Nie wiem czy cieplejszy mam klinat wiem,że jest długo ciepło i sucho :
A żabia lilia to nie wiem skąd się wzięła ,a skąd???
Ja tez bardzo lubie słoneczne ogrody , pełne kolorków.

Tajeczko Fiona jest niesamowita,Na działce ostro pracuje,a raczej poza nią znosi co raz myszki, r nornice, zar nawet małego szczurka upolowała. Pobawi się , zamęczy i zostawi i idzie dalej po nowe łupy ;:306
Trójsklepka w zbliżeniu wygląda cudnie.A guzikowiec chyba tez , dwa razy ładny z białymi kulkami i potem te przekwitnie te kulki tez ładnie wyglądają ;
Jeżówki tylko te kwitną co były kupione z pąkami , kwiatkami we wrześniu. :D

becia123- Beatko Jesienny ogród ma swój mniejszy urok,ale ma.
Ja do powojników tez mam słabość.W tym roku chyba z 10 ich kupiłam

Annes 77 Tak,pierwsze 2 a właściwie 3 clemki mam z biedronki po 7 zł!!
A z Carrefour-a mam 4 po 6 czy 7 zł., mam 4 .I te wszystkie zgadzały się odmianowo. Reszta ze szkółek.I tu pomyła jedna była.W pierwszy roku one chyba wszystkie kwitną tylko po jednym lub 2,3 kwitki.O Kaiser kwitł mi chyba z 6 kwiatkami.I powojnik Vyvyan Pennell też miał więcej.Na drugi rok powinno być jeszcze ładniej.Te nowe kupione na wyprzedaży co nie kwitły.Ciekawa jestem jakie będą. :roll:
ewunia7-Ewuś Jesień jest piękna, a co dzień coraz więcej liści spada i to ze wszystkiego.wszystkiego. Chyba na koniec tygodnia to i mój guzikowiec pogubi liście

anym-Aniu Wszelkie owady, to ruchliwe ale wdzięczne modele

daysy Z całego serca dziękuję za miłe słowa.Oczywiście wracaj, zaglądaj, jak tylko będziesz miła ochotę, drzwi do mojego wątku są zawsze otwarte

aneczka1979-Aniu Tak Julka kwitnie na całego.Kupiłam ja we wrześniu z pakami .Myślałam,że nie rozkwitną pąki,ale ciepła jesień im to umożliwiła. :heja
Na tych zdjatkach to hortensja magical fire, cudna prawda???
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiulko17 Dziękuję Ci za każde miłe słowo. Czasami piękno można dostrzec wszędzie, trzeba tylko uważniej patrzeć :D

-- 16 paź 2014, o 16:14 --

Kosmos się nie podaje
Obrazek
Rosa ALADDIN - też, ale ona zawsze kwitnie aż do mrozików.
Obrazek
Augusta Luisa nie chce być gorsza
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Jeżówka Secret Joy
Obrazek
Obrazek
Jeżówka Hot Lava
Obrazek
Obrazek
Vanilka
Obrazek
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękna ta kropkowana dalia ;:138 a hortensje tak związujesz ? :shock: to rozłamuje ci się ?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mateuszu od ciężaru kwiatostanu, wykłada się na boki, więc na prędce związałam ją jakąś nitka i tak jej zostało. ;:306
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Po myślałem że urwałaś z szunurka na pranie :;230
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ooo jaki dowciapniś To musiałby być sznurek na mrówcze pranie. ;:306
Zobaczymy jak na drugi rok będzie rosła, może jakieś podpórki trzeba jej będzie trzeba zrobić ;:131
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu! cudownie , jak zwykle. Piękny festiwal kwiecia.
Oby tak było jak najdłużej! Pozdrawiam serdecznie! ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
kryzysowa
---
Od: 9 kwie 2014, o 08:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, tak kolorowo u Ciebie, że aż trudno uwierzyć, iż październik już dwa tygodnie skończył! ;:oj
Dalie w pełnym rozkwicie jeszcze jestem w stanie zrozumieć, ale te róże..bajka! ;:oj
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Augusta wcale nie wygląda na Augustę.
Może to ze względu na porę roku.
Ja nie nadążam ze spalaniem, bo w tym roku wycięłam masę, ale to masę rzeczy. Nadal z przodu domu czeka sterta gałęzi, a wiosną będzie kolejna, bo muszę żywopłot ściąć jeszcze o 1 m, a tym roku już obcięłam tyle, albo i więcej
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

U Ani zawsze jest pięknie jesienią ,kolorowa i z pięknymi owadami :D
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Aniu w Twoim ogrodzie tak kolorowo jesienią ;:oj szok !

jeżówki takie piękne.. zaciekawił mnie guzikowiec coś fajnego .

;:196
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Aniu u Ciebie jak zawsze pięknie :wit
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Widzę że u Ciebie też jeszcze sporo różyczek kwitnie ;:138 oby ciepełko się utrzymało to jeszcze trochę będziemy nimi cieszyć oczy ;:180 Wspaniale poprzebarwiały Ci się hortensje ;:215
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

bwoj54-Bogusiu; alicjad31-Alu Dziękuję wam ;:196
Dokładnie,tak oby jeszcze kolorki i roślinki były jak najdłużej :D

kryzysowa-KasiuTo prawda, w tym roku mamy bardzo długi sezon.Mnie to cieszy.Bo lubię kolorki w ogrodzie ;:173

Margo2-Gosiu Teraz wszystkie róże nie są już takie jak w lecie,ale cieszą może jeszcze bardzie,Niech nam jeszcze długo kwitną ;:108
Ja spalam wszystkie gałązki na bieżąco, .znowu się uzbierała góra, bo jeżyny przycięłam , a potem jeszcze będą maliny... ;:219

Viola K Dzięki, jesień cudna, to i w ogrodzie jeszcze ładnie.Polecam Ci guzikowca. Zobacz jak kwitnie jakie piękne ma kuleczki :D
Obrazek

roza333-Jstynko Dziękuję kochana ,ale to jesień w tym roku nas rozpieszcza :D

tesia39-TereniuJesień, ciepła sprzyja różnym roślinkom,długim w tym roku kwitnieniom.A różyczki całkiem dobrze jeszcze się mają ;:108
hortensje w tym roku pokazały co potrafią i mnie rokochały w sobie.Chociaż nawet nie myśłałam,ze tak ładnie będą kwitły, bo 3 były kupione na wiosnę ;:173

Julka szleje
Obrazek
Obrazek
Hortensja Bobo
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11