Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komuś tu odbija. cz.3

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komuś tu odbija. cz.3

Post »

To lacunosa tak? Ale ta "zwykła" czy jakaś inna odmiana? ;:oj Śliczna jest ;:138
A wiadomości o małej Brook są cudowne :tan ;:215 Cuda się zdarzają tylko trzeba w nie wierzyć. ;:108
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45

Post »

Tesia, dla mnie to cud. Jeszcze wieczorem w przededniu przebudzenia mowili o smierci mozgu, o efekcie wodospadu, a nazajutrz pelna swiadomosc, samodzielne oddychanie. Wczoraj dziewczyna wstala sama do toalety. Chcieli jej zapodac do lozka stosowne sprzety, to zaczela klac ( :;230 ) i powiedziala, ze ona pojdzie tam gdzie zwykla chadzac przy takich okazjach. I doszla. Sa pozostalosci - polowa ciala jest slabsza, jakby lekki niedowlad, ale to beda fizjoterapia poganiac, najwazniejsze ze wychodzi nie jest roslinka. Jej usposobienie sprzyja szybkiemu dochodzeniu do formy - ona sie wscieka, gdy jej cialo jej nie slucha, ze zlosci pokonuje slabosc. Jest uparta.
Doromichu, ona tak dosc chetnie kwitnie. Jak nie zobacze, to zapaszkiem zamelduje. :;230 Milo pachnie.
Elcia, pojecia nie mam. Ona jest po prostu lacunosa i nie ma nic dalej. Cuda sa, wiem. Taki cud siedzi wlasnie na sofie i oglada "Klub przyjaciol Myszki Mickey". ;:108 Wyproszony, wymodlony, wrecz "wyhandlowany" cud. ;:306

Bibelocik szaleje az milo.
Obrazek

Kerrii yellow variegata tez sobie nie odmawia.
Obrazek

Jak ja to lubie!
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

To dobrze że dziewczyna jest taka uparta i nie poddaje się słabości, dzięki temu szybciej dojdzie do siebie ;:108
Obie kerri cudnie Ci się puszczają ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Niech mi mówi, Kto co chce... ja wierzę w cuda ;:108
Ależ wiadomości o Córce Przyjaciół, super.

Lacunosowe kwiatuchy...to jest jednak to, co kocham najbardziej, jeśli chodzi o hoje. Oddałam im ;:167
Twoja roślina przepiękna ;:138
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tesia, teraz juz tylko czekamy na powrot malej do Scun. Juz bedzie blisko przyjaciol i rodziny.
Justyna, tez je lubie. Niby wszystko lacunosy, a rozne - Sunrise, Malaysia... mniejsze, wieksze, zielone, czerwone, ciapate...

Wczoraj, poznym wieczorem, zrobilam przeglad mnozarki i jestem w szoku. Polowa tych malych drani ma korzenie! I nie jakies tam rachityczne pojedyncze wasiki, a grube, geste miotly! Tego jeszcze nie grali, przynajmniej nie u mnie. Wyglada na to, ze znalazlam na nie metode - kubeczki i pudlo, ale nie na parapecie, gdzie w sloneczny dzien sie gotuja, tylko w glebi pokoju, gdzie maja ciemnawo, ale cieplutko.
Przedstawiam cudenko:
Obrazek
Jedno z... ale z tymi jeszcze nie probowalam, wiec mam radosci co nie miara.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak lubię czytać takie dobre wieści... Wszystkie! ;:173

A sukcesów w ukorzenianiu gratuluję. ;:333
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dowiedzialam sie rzed chwila, ze Brook nie wraca w piatek do szpitala w Scunthorpe, tylko jutro do domu. Lekarze uznali, ze jej stan pozwala na wypis. ;:138

Wiedzialam, ze Mamusia potrafi, ale teraz to mi zaimponowala - to ma 27kg.
Obrazek
Kinga
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sie 2008, o 17:28

Post »

Ale świetne wiadomości ,dużo teraz zdrówka dla Brook i niech dba o siebie :)bardzo się cieszę że tak sie skończyło.

Dynioszka malusia hehehehehe to Twoja mama?
Awatar użytkownika
gosiiiaczek
500p
500p
Od: 11 sty 2011, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie tu u Ciebie, a Bibelocik śliczne ma mini serduszka :D
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=80675" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
hanna133
500p
500p
Od: 23 sty 2013, o 16:22

Post »

No no piękny okaz ,taka dynia.Będzie przy niej trochę roboty.
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

To zacznę od najważniejszego- cieszę się, że z córką sąsiadów już wszystko ok ;:138

dziecię masz genialne- takie teksty ;:224 najbardziej podobało mi się o ewakuacji :;230
przegląd roślin z przyrostami- pięknie- od razu widać w jakim zastraszającym tempie rosną ;:108 porodówka i żłobek hibkowy - wielce obiecująco wyglądają :uszy paczka z Francji- szal ;:219 perła Adonisa z jednym żółtym płatkiem- nie widziałam takiego ;:224 widziałam w którymś zbiorowym zdjęciu- podrośnięte epi- wszystko szaleje... ale nadal mam w pamięci, te łany fuksjowe i wiszące malownicze kosze... proszę- co jest najważniejsze w roślinach- cierpliwość, cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość ;:224 cudnie ruszyły ci bibelociki :wink: ogólnie brawa dla wszelkich kwitnących i rosnących okazów ;:303 ;:303 powodzenia w walce z przędziorkiem ;:196
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Deissy, ta dynka ma 130cm w obwodzie. No, ja w lekkim szoku. Tak, to moja Mamcia kochana.
Gosiiiaczek, dziekuje. Bibelocik raczyl byc niespodzianka zupelna, tym bardziej cieszy. Fajnie jak rosna...
Hanna, moja Mamcia lubi takie zabawy. Mysle, ze ma dzika satysfakcje z wyhodowania tego potwora i radosnie przerobi go na cokolwiek. Umie zagospodarowac wszystko. Jej dyniowe marynaty sa jednym ze smakow mojego dziecinstwa.
Kelpie, moze nie do konca ok, ale dziewczyna sie zbiera blyskawicznie i mamy nadzieje, ze fizjoterapia zalatwi reszte.
Oj, gada maly jak katarynka, a jak nie gada to spiewa. Dzis przyszla drewniana lokomotywka, z serii Thomasa, ktora kupilam przez Ebay w Chinach. Wsadzil mi nos w paczuszke jak ja otwieralam, a potem to juz bylo tylko... "Co to? Lokomotywa! Jaka swietna! Niesamowita! Bedziemy ukladac tory! O, to pasuuuje... to pasuujeee... cholela! Nie pasuje!... Zobacz jaki zaje...sty pociag! Ale czad!" Nie wiem gdzie zalapal "zaje...ste" bo żadne z nas tego akurat nie uzywa. (Cholera jest moja.), ale u niego to wyraz najwyzszego zachwytu, zarezerwowany zwykle dla starych samochodow na ulicy np.
Roslinki przewaznie rosna. Hoje sie maja, lato sprzyja ukorzenianiu hibkow, wiec wiecej w tym siedze. Wsrod fuksji zabawa z rdza jak zwykle - ledwie minely upaly, zaczely sie grzybki - ale dajemy rade. Przedziorek... Dzięki. Mam dziadostwa po kokarde, a ona sobie z tego kpi. Walcze, starajac sie nie zaniesc dranstwa na zlobkowy parapet, bo to by byl dramat.
Kinga
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

Z tego wszystkiego, nic nie powiedziałam o Twojej wspaniałej rodzicielce i dyni :wink: - cóż powiem teraz- zdecydowanie- zamiłowanie do zielonych, masz po niej :wink:

jakie masz pocieszne dziecko- wszystko można zapewne o nim powiedzieć, ale nie to, że się człowiek z nim nudzi ;:224 ja już kiedyś napisałam, że- dorodne roślinki to jedno- ale jak o nich mówisz- to drugie... i jeszcze wpleciesz w to wszystko śmieszne anegdoty z dnia codziennego i dlatego ma się ochotę powiedzieć- chcę jeszcze i jeszcze.... ;:333

jeszcze raz- powodzenia w walce- nie ma, że się pooddajemy... albo on- albo my i nasze piękne roślinki :uszy
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Super wiadomości o Brook ;:63 A Twoja Mamcia piękną dynię wyhodowała ;:138 ;:138 ;:138
Zielona miłośc zdecydowanie została przez Ciebie odziedziczona. ;:333
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kelpie, dziec zdecydowanie zajmujacy jest. Ostatnio ma manie ukladania puzzli, a ze nie ze wszystkimi sobie radzi, coagle slysze "pomoz mi ukladac te puzzle. Plus mania czytania... Zdrowa mania, ale moglaby byc nieco mniej nasilona.
Moja Mamcia na milosc do zielonego ma papiery, ja tylko amatorsko. Z przedziorkiem lepiej. Spryskalam jakims spray'em zakupionym online i od 4 dni widze ze jest spokoj, jutro spryskam Magusem (Dziekuje, doromichu!), powinno zatrzymac te horde. Widze, ze te calkiem lyse zaczynaja powoli odbijac. Jeszcze nie ruszyl Seppe i Valencia lub Torino (nie wiem, bo nie mam w nich fiszek), ale reszta walczy widocznie i ma zielone paczki.
Ariona na wszelki wypadek ciachnelam do ukorzenienia i... mam dwa male Arioniki. Duzy odbija.
Elcia, Brook od wczoraj jest w domu. Wyglada jak cien tamtej dziewczyny i to starszy o 20 lat, ale jest.
Moja Mam zawsze miala rosliny. W domu dzungla, kolekcja kaktusow liczaca kilkaset odmian i gatunkow, do tego akwaria. Mysle, ze zaszczepila nam potrzebe obcowania z "przyroda" - zwierzaki w domu, rosliny... I jakis ludzki stosunek do natury. Moze nie fanatyczna ekologia typu "jedne kochacie drugie zjadacie", ale szacunek dla natury wyrazany w drobnych, codziennych sprawach.

Drzewo walnelo dzis popis... Po lewej jego normalny kwiat, luzny i czerwony, po prawej cos odmiennego - kwiat jest ciemnym zbity, ma kilka pretoslupow i wycieniowane platki - blizej dna jest jasniejszy. Kurcze, podoba mi sie ta forma!
Obrazek
Kinga
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”