Ogród Manenka 2
- becia123
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Manenka 2
Tak Marzenko wczoraj miał przyjechać ale nie dotarł dziś .Jeżdzimy często do Torunia było ,że 2-3 razy w tygodniu teraz będzie rzadziej ale na pewno 20 wrzesień i sierpień jeszcze ale nie wiem jeszcze dokładnie jak coś to dam znać 

- manenka71
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wczoraj u nas popadało grzmiało i myślałam że popada lepiej a tu tylko przez pół godziny popadało i już ,dziś dalej sucho choć nie ma słonca to chociaz organizm odpocznie ,musze porobić zdjęcia bo dziś choć nie zwiedły
kilka dni temu nie mieliśmy prądu bo na polu przy transformatorze wylądowało z 30 bocianów i jeden z nich nieszczęśliwie na drutach ,zrobiło się spięcie
kilka dni temu nie mieliśmy prądu bo na polu przy transformatorze wylądowało z 30 bocianów i jeden z nich nieszczęśliwie na drutach ,zrobiło się spięcie
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
U mnie też lekko popadało ale dobre i to
bo ta susza to mnie już dobija
Oj szkoda bociana

Oj szkoda bociana

- manenka71
Tak Moniu dobre i to ale rośliny dalej klapnięte
hortensje podlewane ale nie dają rady w tym miejscu mam dośc sucho ,musze coś wymyśleć może położe folie i kamyczki na to co?

różyczki moje ,jedna z tamtego roku przeze mnie ukorzeniona a druga mała w tym roku ukorzeniana

i ukorzeniona hortensja tylko niestety nie wiem jaka

bedleje dają popis

anielskie dzwony niestety bez dzwonów

gazania

nasze kotki

pomidorki

oj bedzie co jeśc mniam

hortensje podlewane ale nie dają rady w tym miejscu mam dośc sucho ,musze coś wymyśleć może położe folie i kamyczki na to co?

różyczki moje ,jedna z tamtego roku przeze mnie ukorzeniona a druga mała w tym roku ukorzeniana

i ukorzeniona hortensja tylko niestety nie wiem jaka

bedleje dają popis

anielskie dzwony niestety bez dzwonów

gazania

nasze kotki

pomidorki

oj bedzie co jeśc mniam

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Marzenko! śliczne kwiatki, dorodne. Przetaczniki i krwawniki 

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- manenka71
Hejka
Byłam dziś w ogrodniczym bo potrzebowałam agrowłókniny a to pokaze jak zrobię do czego była mi potrzebna i oczywiscie kupiłam sobie cos tj;Houtynie czyli pstrolistke sercowatą i dzwonek karpacki ,napisze wieczorkiem bo goście zajeżdżają.
Byłam dziś w ogrodniczym bo potrzebowałam agrowłókniny a to pokaze jak zrobię do czego była mi potrzebna i oczywiscie kupiłam sobie cos tj;Houtynie czyli pstrolistke sercowatą i dzwonek karpacki ,napisze wieczorkiem bo goście zajeżdżają.
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Hotunia bardzo ładnie się rozrasta,niby piszą,zeby sadzić w cieniu,ale w słońcu ma o wiele ładniejsze wybarwienie,inaczej tułacz.
- manenka71
Dziekuje Małgosiu za rade włąśnie tak myślę ją posadzić w słoncu ,pada u nas ale tak trochę mocniej by mogło to by nasiąkło bo na razie to kurz strzepało.
- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Witaj Marzenko oj u mnie już mokro mogło ,by na kilka dni przestać padać.Widzę roślin cały czas więcej. 

- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Marzenko, gdzieś mi się zawieruszył Twój wątek, ale już sobie wszyściutko pooglądałam, widziałam Twoje wysiewy, budzącą się do życia wiosnę i przepiękne skrętniki na parapecie. Powstałą nową rabatkę i uroczą córunię, bardzo fajnie wygląda również ta rabata pod ścianą. Pięknie Ci kwitły lilie i liliowce, a ta czerwona podwójna malwa jest bombowa, jejku i jakie słodziutkie kociaczki. Owoce nie źle obrodziły
i te pomidorki, muszę pamiętać, aby w przyszłym roku poobrywać moim więcej liści

- manenka71
Weszłam na chwilę chociaż mam już oczy na wpół zamknięte ,byłam na koncercie Bayer fuul (chyba żle napisałam ale wybaczcie)FAJNIE BYŁO ODSTRESOWAŁAM SIĘ I MOBILIZUJE SIŁY NA PONIEDZIAŁEK BO ZACZYNAM SADZENIE ROŚLINEK TZN PIERWIOSNKÓW I OSTRÓŻEK KTÓRE STOJĄ W FOLIAKU I CZEKAJĄ NA POSADZENIE (nie chcący sie właczyłoy duże litery)
Dziękuję Ilonko ale bardzo mi miło za Twoje słowa pochwały
Beatko u mnie też dziś popadało wiec będę miała co robić
Dziękuję Ilonko ale bardzo mi miło za Twoje słowa pochwały
Beatko u mnie też dziś popadało wiec będę miała co robić
- manenka71
Niby popadało ale nie na tyle zeby zaorać ,mój mąz się denerwuje bo słabo idzie w polu.Oczywiscie miałam posadzic ale w poniedziałek rano z teściową do lekarza ,póżniej ja na echo serca ,dzieci wywiozłam do córki wiec dzis sprzątanie porządne a jutro ogród ale co tu można planowac .Córka przyjechała z wczasów i dostałam od nich prezent konika z wikliny ,oni wiedzą jak mamę zadowolić .Zdjecie zrobie pózniej pokaze.
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Marzenko czekam na zdjęcia
U mnie też sucho 

- nemezja
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Marzenko piękne róże i budleje. bardzo podoba mi się ten czerwony krwawnik - no i pomidorki, wzorowe i zdrowiutkie!
- manenka71