Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD
- christinkrysia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD
Maryniu jak zwykle wyprzedzenie w terminach kwitnienia spore ale to nic. Moje hortensje powoli też ruszają do kwitnienia. Ogrodowe rosnące w gruncie żadne nie zakwitną -Łącznie z Maculatą bo po wiosennej wegetacji 2 razy przymrozek brzydko je potraktował. Tojeść orszelinowa cudna...az zatęskniłam do jej kwiatów ale tez podmarzły więc przycięłam i zaraz skorzystałam z okazji i podzieliłam bo 2 duże kępy bardzo były zbytnio zagęszczone .
Co do podlewania krzewów to masz racje - warto o nie dbać bo spora ilośc liści a potem ogromne kwiatostany potrzebują sporo wody i pokarmu.
Narzekam i ... noszę w konewkach
Pozdrawiam
Co do podlewania krzewów to masz racje - warto o nie dbać bo spora ilośc liści a potem ogromne kwiatostany potrzebują sporo wody i pokarmu.
Narzekam i ... noszę w konewkach
Pozdrawiam
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewciu u mnie poranny deszczyk zasilił rośliny , do południa powinno przeschnąć i można będzie popracować jak upał zelży...na razie zza okna przyjemny chłodek czuję..
.
Pulpa222 Aniu - kosmos siarkowy uwielbiam ...dostałam nasiona od znajomej kilka lat temu , posiałam i się w nim zakochałam ...na Fo też nie był popularny ale później i owszem, w wielu ogrodach się znalazł
...Wysiewa się znakomicie ale po tej niby zimie jakoś tylko jedna siewka / na szczęście/ się pojawiła , wbrew pozorom kilka "żelaznych" roślin nie pojawiło się po zimie !
Kolorowego kosmosu - nie lubię...
christinkrysia - Krysiu
miło, że się zjawiłaś ! Hortensje ogrodowe to kapryśnice i nie w każdym sezonie można się nimi cieszyć a bywają też przyczyną ogrodniczych frustracji !
Dałam koleżance jedną z moich 2 piłkowanych hortensji Blue Bird ,u niej okryta kwiatami a u mnie w tym roku 2 marne kwiatuszki...
Zima łagodna ale wiosna dała się hortensjom we znaki .
Na szczęście u mnie w tym sezonie sporo deszczu i podlewanie praktycznie poza doniczkowcami mam z głowy.
Zdecydowanie po wczorajszym dniu przy
mam przesyt widoków liliowo-liliowcowych...

Pulpa222 Aniu - kosmos siarkowy uwielbiam ...dostałam nasiona od znajomej kilka lat temu , posiałam i się w nim zakochałam ...na Fo też nie był popularny ale później i owszem, w wielu ogrodach się znalazł

Kolorowego kosmosu - nie lubię...
christinkrysia - Krysiu

Zima łagodna ale wiosna dała się hortensjom we znaki .

Na szczęście u mnie w tym sezonie sporo deszczu i podlewanie praktycznie poza doniczkowcami mam z głowy.
Zdecydowanie po wczorajszym dniu przy

- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Miskant rośnie na górce czy on taki wysoki ?.Mój nie ma nawet 1m !.Wielkie głupstwo zrobiłem bo rudbekie wywaliłem a na ostatnim obrazku tak pięknie wyglądają.
Materiał na fragment takiego płotka mam więc dziadowanie jutro mnie czeka za rudbekią.
Materiał na fragment takiego płotka mam więc dziadowanie jutro mnie czeka za rudbekią.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- marpa
Janku witaj u mnie! na działce nie mam żadnych górek , teren płaski a miskant zebrinus ma swoje lata więc ok. 2 m już ma. Mam drugą odmianę Gold Bar ta odmiana jest niższa do 1 m .pewnie Twój taki.
Rudbekie trzeba mieć...ja mam ich trochę ale nigdy ich nie sadziłam ...same się skądś wzięły...

Rudbekie trzeba mieć...ja mam ich trochę ale nigdy ich nie sadziłam ...same się skądś wzięły...

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Ale fajnie wygląda rudbekia przy tym płotku
Tak sielsko - wiejsko 

- marpa
- Margaret2014
- 1000p
- Od: 20 maja 2014, o 08:21
Czy na trzecim zdjęciu od dołu to sadziec?
- patusia336
- 1000p
- Od: 31 sty 2011, o 19:42
Jak Ty to wszystko miescisz,zazdroszcze ilosci roslinek, u mnie tak skromnie. Milo popatrzec 

- marpa
Margaret2014 - zgadza się, to sadziec!
patusia336 - na początku i u mnie było skromnie przez lata uzbierało się ! Miło mi ,że Ci siĘ podoba u mnie!

patusia336 - na początku i u mnie było skromnie przez lata uzbierało się ! Miło mi ,że Ci siĘ podoba u mnie!

- Margaret2014
- 1000p
Próbowałaś może go rozmnażać?
- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Obrazki robisz cudne, tylko oprawiać w ramki i na ścianę. Na zimę, jak znalazł
.
No to mam nazwę tej czerwono-białej różyczki!!!. Mam czego szukać - znowu
.
Mnie za nic nie wychodzi zdjęcie czerwonego floksa, tylko takie różowawe. Wytańczyłam' się wokół niego z każdej strony i nic
. A niech tam
. Twoja aspera piękna - nie wymarza?.
Chyba widziałam liliowce
.

No to mam nazwę tej czerwono-białej różyczki!!!. Mam czego szukać - znowu

Mnie za nic nie wychodzi zdjęcie czerwonego floksa, tylko takie różowawe. Wytańczyłam' się wokół niego z każdej strony i nic

Chyba widziałam liliowce

Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Maryniu wspomniałaś, że rano zanosiło się na deszcz... popadło? U mnie sucho bardzo, czekam na deszcz z niecierpliwością, w prognozach zapowiadają, jednak nie spada nawet kropelka..... Upał niesamowity
Widoki jak zawsze prześliczne.... jeżówki cudo.... muszę koniecznie posadzić sobie więcej takich cudeniek, bo u mnie głównie różowe...

Widoki jak zawsze prześliczne.... jeżówki cudo.... muszę koniecznie posadzić sobie więcej takich cudeniek, bo u mnie głównie różowe...
- Margaret2014
- 1000p
Rozbroiły mnie te puszki na kijach w tle.