Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD

Post »

ObrazekLENIWE NIEDZIELNE POPOŁUDNIE NA DZIAŁCE... ;:3

Kamilu ,miło mi,że Ci się u mnie spodobało ! Zapraszam jeszcze! :wit

róże w większości zniszczone od deszczu ich miejsce zajmują inne byliny , nieliczne u mnie liliowce i oszałamiająco pachnące lilie ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

Piękny ten Twój busz kontrolowany. Też bym tak chciała u siebie:-)
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lato... Obrazek

Margaret2014 bardzo dziękuję za miłe słowa ;:180 Busz kontrolowany osiągniesz szybciej niż Ci się wydaje :)Jeżeli tylko masz taki zamysł ...Kiedyś ja dzieliłam swoje rośliny na 2-3 części i rozsadzałam po działce a dzisiaj nie ma takiej potrzeby bo rośliny są wśród nas na wyciągnięcie dłoni... :)

wczorajszej leniwej pachnącej liliami niedzieli cd...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lilie... liliowce... przepiękne.
Uwielbiam oglądać takie fotki "szerszego planu" - od razu buzia się otwiera z zachwytu ;:138
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ave- Ewciu miło,że wpadłaś liliowce niezbyt wybredne odmianowo ale kolor trzymają ... :) Lilie kupowane w ciemno na ryneczku " z krzesełka"za grosze zaskakują mnie urodą ... :tan

Dzisiaj w prognozach u mnie miało nie padać ale była niespodziewanie burza z piorunami na szczęście było tylko głośno i obfity deszcz ale spokojny , chwilami wychodziło słoneczko...pół godziny i po burzy ale wody trochę miejscami stało...
Poszłam na spacer aleją działkową oczywiście z aparatem na szyi .... :D Kilka migawek zarejestrowanych z przechadzki...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06

Post »

Witaj piękne widoki u ciebie jak zawsze szkoda że nie czuć zapachu lilii :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj tak Mario :) to prawda ,zapach lilii zgromadzonych w jednym miejscu - oszałamia! Dziękuję, za wizytę! ;:180

LATO ... Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Maryniu ja już nie wiem co pisać :roll: wszystko o ciebie piękne, cudowne i oszałamiające ale tylko jednego Ci zazdroszczę....deszczu :oops: U mnie susza na potęgę, zaraz lecę włączyć zraszacz ;:65 tymczasem pozdrawiam :wit
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

Kiedy ja będę miała tyle roślin, chyba za 100 lat.
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Czegoż to ja narzekam na swój busz ;:124 . Trzeba mi było wcześniej tu zajrzeć. Ślicznie u Ciebie, po prostu ślicznie.
Ty chyba masz u siebie cały atlas bylin ;:oj .
...a peanów nie oczekuję bo i ja nimi nie obdarzam zbytnio... ! Bo tutaj na fo zwykło się chwalić ...i tylko chwalić inne wtręty nawet nie są popularne ani mile widziane...tak jakoś odczuwam ...wolę więc się nie odzywać w innych wątkach za wiele...Stąd i vice versa... ale nie rozpaczam z tego powodu..mniej zobowiązań i luzik...
.
Jestem tu krótko, ale też mam takie wrażenie i chwilami ogarnia mnie smutek, zażenowanie, irytacja?. Sama nie wiem, jak to nazwać. Może my już nie z tej bajki? ;:185 .
Wracając jednak do tematów roślinnych (bezpieczniejsze), zauważyłam u Ciebie trawę, którą muszę mieć - a od kilku lat powtarzam, że muszę tylko 2 rzeczy (szczegóły prywatnie :;230 :;230 :;230 ).Jakby co, zapytaj Iwonę, ona wie.
Chodzi mi o Hakonechloę macra Aureola. U Ciebie widzę dużą kępę. Wszyscy mi odradzają, bo b.wolno rośnie, a nie ma w sprzedaży dużych egzemlarzy. Ja już coś wypatrzyłam, tylko faktycznie, będzie to to rosło, jak przysłowiowy "chleb w gębie"?.
Zagęszczenie drzewami i krzewami wg moich "kryteriów" ;:306 , a miejsca na zielsko to chyba też już nie ma, co?. Ja wczoraj pojechałam na rekonesans do nieznanej szkółki, a znajdującej sę ok.3km ode mnie ;:223 i oczywiście wyszłam z 2 siatkami roślin. A byłam tylko w dwóch regałach, bo mąż siedział w samochodzie na słońcu, a chciałam, żeby mnie chociaż do domu zawiózł, zanim zasłabnie. Pytanie brzmi: masz jeszcze jakieś 'szczeliny' gołej ziemi do sadzenia, czy odbywa się to na zasadzie: najpierw wykopuję, potem wsadzam. U mnie - druga wersja.
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Co za zdjęcia... ;:oj
A jaka to roślinka faluje tak przepięknie białymi kłosami ?
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

LATO... Obrazek

lato...jakie jest , każdy widzi :roll: ...czy jest sens we wklejaniu tych zdjęć i tak w ogóle ten wątek...po co on komu ;:7 Za każdym razem myślę sobie już tyle..nie będę więcej ;:131 ... ale póki co rankiem siadam przed kompem i zaglądam...ale jakoś coraz bardziej nużące i coraz mniej ciekawe to zajęcie dla mnie ;:131 ..Podobieństwa...prawie wszędzie to samo .. i pokazane tak samo :roll: ... nuda i mizeria ...wszak to sezon ogórkowy właśnie ! :)

Gości powitać wypada , podziękować za wizytę ;:180 i odpowiedzieć uprzejmie :) często obie strony oczekują rewizyty długo...taki forumowy savoir vivre ;:173

Pulpa222 Aniu nie ma co się zastanawiać, szkoda czasu ;:173 hako kupuj i sadź bo warto a że rośnie powoli a Tobie gdzie się śpieszy ? 2-3 lata i będzie olbrzymka ! :) Pierwsza wizyta i takie miłe słowa od Ciebie , cieszy jak się komuś spodoba ! :tan Zamiłowania ogrodowe mamy podobne więc nam się u nas podoba , prawda ??? Wszak gusta są różne względem ogrodów i jedni lubią tak inni siak i to jest prawidłowe bo jak jednakowo byłoby wszędzie to życie byłoby nudne!
Pytasz o miejsce na zielsko... latem rzeczywiście go jakby mniej ale roboty nie brak bo wycinania sporo przekwitłych bylin i róż.

Margaret2014 - dasz radę wcześniej ...mnie zeszło tylko 30...! :D

anym bardzo dziękuje Aniu za miłą wizytę ;:180 mam nadzieję,że deszczyk już i u Ciebie się pojawił !

Ave ;:180 ;:196 A ta roślinka to tojeść orszelinowa popularne " kacze dzioby"

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42

Post »

Kochana masz tyle tego wszystkiego, że ja nie wiem jak to mieścisz, uwielbiam do Ciebie zaglądac, bo wiem ,że zobaczę u Ciebie cały ogrom piękności ;:215
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Maryniu cóż to za pesymistyczny wstęp ;:202 ???
Piszesz że wszędzie tak samo......ja się z tym nie do końca zgodzę.... fakt, że w wielu ogródkach pojawiają sie takie same roślinki, ale wszędzie są zestawione w zupełnie innych kompozycjach i dzięki temu wszędzie jest zupełnie inaczej. Zdjęcia również są całkowicie różne, każdy ma inne spojrzenie na świat. Więc kochanie moje przepędź pesymistyczne nastroje i pokazuj swoje bajeczne obrazy ;:196 Uwielbiam oglądać Twój bogaty we wszelkie grupy roślin ogród, masz ich tak dużo i wszystkie piękne ;:167
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGNESS pisze: każdy ma inne spojrzenie ....
i tutaj się z Tobą zgadzam Agnieszko ;:108 - ja jednak zostanę przy swoim ;:oj .. chyba nie do końca zrozumiałaś moją wypowiedź ;:173 ale rozwijać tematu już nie zamierzam i pesymistycznych myśli też nie mam ;:185 ...to tylko spostrzeżenia moje i osobiste...a Ty przedstawiłaś swoje ...obie / obydwie? :) / mamy do tego prawo!
pozdrawiam i miło mi ,że się odezwałaś ! ;:196

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”