Alternatywa dla agrowłókniny?

Ogólne tematy działkowe, nowości w ogrodnictwie
ODPOWIEDZ
dendrofil
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 29 sie 2013, o 03:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Alternatywa dla agrowłókniny?

Post »

Witam. Chciałbym dożywotnio zdjąć ze swoich barków konieczność pielenia chwastów na nieużytkach. Mam na myśli obszary między krzakami i inne niezagospodarowane powierzchnie. Aktualnie planuję wyłożyć te miejsca agro włókniną czarną, którą mam już kupioną. Nie wiem jeszcze czy wysypię na agro później jakieś kamienie, żwir czy korę. Zastanawiam się po jakim czasie tak rozłożona na powierzchni agro włóknina się rozkłada. Nie chciałbym powtarzać za parę lat pracy. Jest jakaś alternatywa dla agro? Folia raczej odpada, bo nie przepuszcza wody która by stała w miejscu po deszczu.
:?:
Macie jakieś pomysły?
Awatar użytkownika
PiotrekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2011, o 08:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Alternatywa dla agrowłókniny?

Post »

dendrofil pisze:Zastanawiam się po jakim czasie tak rozłożona na powierzchni agro włóknina się rozkłada.

Po 10 latach nie widzę oznak rozkładu agro. Zdajesz sobie sprawę że w żwirku i korze też rosną chwasty mimo agro?
dendrofil
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 29 sie 2013, o 03:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Alternatywa dla agrowłókniny?

Post »

PiotrekP pisze:
dendrofil pisze:Zastanawiam się po jakim czasie tak rozłożona na powierzchni agro włóknina się rozkłada.

Po 10 latach nie widzę oznak rozkładu agro. Zdajesz sobie sprawę że w żwirku i korze też rosną chwasty mimo agro?
10 lat hmm to mnie cieszy. Tak zdaję sobie sprawę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe tematy działkowe i ogrodowe - Dyskusje OGÓLNE, NOWOŚCI”