Witajcie.
Uciekłam ze wsi, bo od wczoraj leje nie miłosiernie. Zapas deszczówki zrobiony.
Woda z oczka się przelewa, ale na moje piaski to deszczu nigdy za wiele.
Dobrze, że fotki zdążyłam zrobić wczoraj.
Robercie różaneczniki faktycznie bardzo krótko kwitły w tym roku. Obsypane kwiaty leżą na trawie, chociaż taki widok ma także swój urok, dopóki nie zwiędną. Próżni jednak nie ma, gdyż inne kwiaty w kolejce do kwitnienia. Liliowce mają pąki i kilka róż zakwitło, a tydzień temu dopiero pąki się zaczęły pokazywać.
Misiu ten żółty liliowiec co roku wcześnie zakwita, w maju, ale ze zdziwieniem stwierdziłam, że niektóre liliowce, zakwitające w lipcu już mają pąki, a Stella d, Oro już zakwitł.
Tadziu witaj po przerwie.
Ostatnio kilka dni plewiłam w ogrodzie, bo chwasty pomimo wyściółkowania rabat korą, szaleją. W same weekendy bym się nie wyrobiła, ale przeważnie pozostają tylko soboty do pracy.
Gratuluję kolekcji posłonków.

Muszę się pochwalić, że w tym roku także zakupiłam trzy odmiany pełnych, ale dopiero żółty kwitnie.
Przemku witaj.
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa .
Cieszę się, że podobają Ci się moje pierwiosnki. Niestety już przekwitły, tylko japoński, czy to kandelabrowy tworzy trzecie piętro kwiatów.
Jadziu witaj .
Jolu mamy podobną leśną ziemię na działkach i różaneczniki chcą u nas rosnąć, szkoda tylko, że tak krótko kwitną, moje wykończyły upały i niestety już się obsypują, ale o dziwo, zakwitają róże, a jeszcze niedawno pisałam u Ciebie, że pąków nie mają. Lilie już mają pąki ale kwitną tylko bulwkowe.
One rosną u mnie już ze 20 lat bez przesadzania, gdyż sadziła je jeszcze moja Mama i nie wiem, jakim cudem nornice nie zjadły, może jakieś trujące są, gdyż pozostałe lilie prawie co roku są wyżerane i wiosną muszę dosadzać.
Wandziu to tak, jak ja. Ze zdziwieniem stwierdziłam, że niektóre liliowce mają już pąki, a Stella d, Oro zakwitł.
Białe czosnki pięknie kwitną i co ciekawe, nie usychają im liście, w przeciwieństwie do różowych, które jeszcze dobrze nie zakwitły, a już liście trzeba było obcinać.
Wczorajsze fotki z ogrodu.

złocienie

lilie bulwkowe

irysy, chociaż mnie nie lubią i chorują, ale coś tam kwitnie

wiciokrzew Harlekin

krzewuszka Nana Variegata

krzewuszka Bristol Ruby

kuklik

przetacznik