Mój ogród - początki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród - początki

Post »

Mariolciu Dziękuję. Ozdoby bardzo lubię. Na zdjęciach ukazałem kaczuszkę, regalik na kwiaty doniczkowe, czy też ludka z drewna, który jest zabawny :wink:
Liliowce, które puszczają pąki to miniaturowe żółte, te na ostatnim zdjęciu oraz ten wyżej od Emila ,który mnie zaskoczył, bo był najmniejszy z tej kupki. Dostają żółte plamki, ale te listki opadają i rodzą się nowe, nic się nie dzieje. Dziś zauważyłem, iż pomarańczowe, te niby rdzawe też już wychodzą. Nadchodzi czas liliowcy, bardzo się z tego powodu cieszę, gdyż tyle w tym roku dostałem od Emila sieweczek rocznych, że kwiatów się nie mogę doczekać... ;:224

smolko Cześć. :wit
Ojjej, dziękuję. Ten skalniaczek rzeczywiście nawet mi się podoba, gdyż jest taki, jaki miał być, udał się. ;:333
Kaczuszkę na rynku kupiłem, brakowało mi jakiejś figureczki, przechodze obok zajęcy i mówię mam już, podchodzę dalej a tu kaczuszka taka dumna, musiałem wziąć. Ładna jest. ;:108 W tym samym dniu ślimaka kupiłem, lecz zbielał i trochę poszkodowany został, stoi sobie na tyłach ogrodu. :wink:
Pozdrawiam, Robert.
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24

Post »

To wystaw go na słoneczko może nabierze kolorów ;:306
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Robercie Canna naprawdę rośnie w oczach
Irysek powolutku otwiera swe kwiatuszki.
Faja figurka kaczuszki. :wink:
OO Iryski pięknie zakwitły :tan . Fajny drewniany ludzik.
Piękny i ciekawy skalniak. ;:215 Przepięknie się prezentuje. Piękna tawułka. Liliowcowi coraz bardziej pączki grubieją.
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Robercie,bardzo ładny wyszedł Ci skalniak i różanecznika też masz pięknego,Twój ogród pięknie dojrzewa ,widać w nim Twoją pracę i włożone w ten ogród Twoje serduszko,miłego dnia życzę ;:3 :wit
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

smolka ;:112
Pomaluję go farbami, przecież i tak jest do niczego, dziurkę ma prawie niewidoczną, może z rok wytrzyma jeszcze. ;:108

Paulii Cześć. :wit
No dziękuje bardzo po raz kolejny, Twoje posty są bardzo przyjemne i miłe. ;:113
Liliowcom, które pączki grubieją to żółte miniaturki, znowu dzisiaj chyba wyszły łodyżki z pąkmi i 8 liliowcy, w tym 5 od Emila. Ciesze się ogromnie. ;:1
Irysom już nie duzo zostało, niedługo wszystkie pozakwitają. ;:108

koziorozec Dziękuje bardzo. ;:198
Codziennie staram się wspomagać ten ogród, na tyle ile mnie stać. Różanecznik chyba przekwita szybciej przez te upały, ajj szkoda. ;:185

Dziś zakwitł irysek Flavascens, jutro pewnie ujrzę pierwsze iryski beżowo fioletowe, niestety doputy nie zakwitną nie podam nazwy, gdyż mam dwa podobne do siebie w pąkach i barwach irysy. Pogoda upalna, nie za dobra na kwitnienia irysów, wręcz proszę o skromny deszczyk i zmianę temperatury na troszkę mniejszą, o wiele lepiej było by roślinkom.
Idę do ogrodu, a tymczasem życzę miłęgo i słonecznego dnia. ;:3
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Robert Twoja kanna duża a moje dopiero wychodzą z ziemi.
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

Geniu Canna u mnie od początku wiosny jest w pomieszczeniu w doniczce, dopiero niedawno ją wystawiłem, gdy miała po jednym listku na dwór. Niedługo albo ją wkopię do gruntu, albo w donicy postawię do ogrodu. Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę miłego dnia. ;:3
Pozdrawiam, Robert.
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Witaj Robercie ;:oj ale mnie zaskoczyłeś ;:138 piękny skalniak a ozdoby rewelacja ;:138
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

Cześć Jadziu :wit
Mówisz zaskoczyłem, to fajnie.. ;:224
Bardzo dziękuje i się cieszę, że wszystko się podoba. Ze skalniakiem na szczęście jak z ogrodem nie mam problemu, bo nie rośnie tam trawa - uff, ulga ;:306 - a roślinki tam są tak mało wymagające, że nawet dla mnie lepiej. Pielić oczywiście trzeba. ;:108

Pozdrawiam. :wit
Pozdrawiam, Robert.
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Robercie to pielenie najgorsze ,sama zarastam ,bo nie ma czasu ,ani zdrowie ;:145

Ty młody jesteś ,więc jeszcze popracujesz sobie :D Pięknie projektujesz aż miło poogladać :wit
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

Tak popracuję, ale niechętnie, gdyż leniwy jestem... nie wiem czy ktoś też tak ma. :D
Czy ja tak ładnie projektuje, bez przesady. To normalny ogródek, nic szczególnego. ;:224
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

Przeglądałem sobie zdjęcia, nie wiem czy któreś z nich wstawiałem. Roślinki te miałem rok temu, a w tym roku już niestety ich nie posiadam, więc są to wspomnienia zeszłego roku w ogrodzie. ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam. :wit
Pozdrawiam, Robert.
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Te z pierwszego zdjęcia mam i ładnie się zapowiadają .Robercie śliczne masz kwiaty,pokazuj śmiało i więcej :wit
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

To Gailardie. Niestety ich już nie mam. Skoro tak Ci się podobają zdjęcia, to wrzucę jeszcze 3 z zeszłego roku, resztę jak przeglądałem, to wstawiałem do wątku. ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Robert.
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40

Post »

Co jest na ostatnim zdjęciu?????