Mój ogród przy lesie cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród przy lesie cz.10

Post »

Rdest lekko różowy bardzo ładny ;:333
Czy on ma tendencje chwastowate,bo liście duże i jest taki chwast :?:
Pozdrawiam w mateczniku :wit
SŁA
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sławku witaj. :wit
Rdest, to nowy, tegoroczny nabytek, więc nie wiem, czy będzie ekspansywny, czy nie, ale i tak mi się podoba. Miejsca ma sporo, niech się rozrasta . :D Cieszę się, że Tobie także się podoba. :tan
Pozdrawiam serdecznie. :)
Awatar użytkownika
u Antosi
50p
50p
Od: 8 maja 2014, o 20:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Tereniu! Bardzo podobają mi się roślinki na zdjęciach nr 5 i 6. Co to takiego? Rdest to wysoka roślinka? Bardzo mi się podoba. Nawet w taki pochmurny dzień jak dzisiaj potrafisz ocieplić nastrój.Super!
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Tereniu,Twój ogród robi wrażenie dużego ,taki przestrzenny,a piszesz ,że nie duży,chodzi się jak po parku ,naprawdę można w nim odpocząć,tyle w nim kwitnień i zieleni ,pięknie,pozdrawiam :wit ;:196
Awatar użytkownika
Dana58
200p
200p
Od: 22 lip 2012, o 22:18

Post »

U nas, a pewnie i u Was podlane na maxa, teraz tylko słoneczka czekać, to i my poprosimy kępkę malutką tych różowych ;:180 :wit
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Witam Teresko ;:168
Po pierwsze to muszę powrócić do pierwszej strony wątku-bajecznie wygląda taki łan pierwiosnków ;:215 wiedziałaś co dać na przywitanie ;:215 Zawsze gdy jestem u Ciebie to podziwiam Twoje dorosłe drzewa ponieważ u mnie brakuje dużych drzew a zanim takie będą to cieszę się widokami Twoich rarytasów ;:108
Konwalie różowe-pierwszy raz widzę ;:224
Pozdrawiam cieplutko :wink:
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Tereniu, czosnki ozdobne już tak mają, że im zasychają końcówki liści. To ich wrodzona cecha, a nie choroba. NIc z tym nie zrobisz. Tzeba je wsadzać za innymi bylinami, ktore te liście zasłonią.

Zerknij na pw.
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Ja czosnki posadziłem wśród irysów.Teraz jedne i drugie mają podobne końcówki liści.A na pierwowzorze było ładnie.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Tereniu, zjawiskowy ten powojnik ;:oj . Oj kiedy doczekam się takich widoków u siebie? Bardzo podoba mi się z zdjęcie ze świerkami -gniazdkami. Posadziłam też u siebie, ale chorują bardzo- fakt kupiłam z umieralni w szkółce...
Współczuję wandali w ogrodzie. No jak tak można? U mnie jak szambiarka nie mogła wjechać, to pan grzecznie spytał, czy nie będzie przeszkadzało jak gałęzie akacji przytnie, a tu tulipanowca siekierą ;:185
Łany bylin świetne, w ogóle lubię patrzeć na Twój dojrzały i piękny ogród
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Tajeczko pokazuj te swoje nowe nabytki, ciekawa jestem tych dwóch odmian jagodowca. Napisz jeszcze proszę co to za roślinka na 5 zdjęciu, to chyba też jakaś nowość u Ciebie?
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Tejeczko podziwiam Twój ogród, iglaste takie ogromne z młodymi przyrostami wyglądają niesamowicie. Kolorowa łączka obłędnie piękna ;:138 a po środku różowe kwiatki jak się zwą?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40

Post »

Bardzo ładne zdjęcia roślinek, kalina widać jak bardzo piękna, pachnie pewnie tak samo.. Narcyziki takie śliczne. ;:138
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Tereniu wpadam do Ciebie do ogrodu i podziwiam , chociaż nie zawsze zostawiam ślad :D
jak pisałam wcześniej lubię tu zaglądać :D
u mnie chyba jednak dużo zimniej niż u ciebie , powojnik alpejski jeszcze nie kwitnie , u ciebie cały w rozkwicie , azalie masz piękne i, u mnie pomarzły i perukowce też, mam nadzieję, że odbiją
Ogólnie maj jest brzydki i zimny , będę u ciebie wszystko podziwiać :D
jutro mamy spotkanie u Igi oby tylko pogoda dopisała :D
pozdrawiam serdecznie ;:196
krzysztof01
1000p
1000p
Od: 17 mar 2010, o 12:18
Kontakt:

Post »

Oglądając zdjęcia z Twojego ogrodu dochodzę do wniosku że w klimacie wszystko się pokręciło. Dolny Śląsk uważany jest za jeden z cieplejszych regionów a wegetacja w mojej doniczce jest spóźniona w stosunku do twojego ogrodu o jakieś dwa tygodnie ;:24
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Witajcie Kochani po weekendzie. :wit

W sobotę przeplatanka pogodowa, słońce na przemian z deszczem. Trawy nie dało się wykosić.
Posadziłam nowe nabytki kwiatowe, resztę pomidorów i papryki. Na warzywniaku po porannej ulewie woda stoi. ;:oj

Kasiu- u Antosi Rośliny na 5. i 6. fotce, to jaskier ostry odm. Multiplex i zawilec wielkokwiatowy.
Rdest wężownik na razie nie jest wysoki, gdyż to nowa bylinka, ale myślę, że może ze 70 cm osiągnie.
Dzięki, że tak uważasz. :D

Martusiu- koziorożec ogród nie jest duży, Samego ozdobnego może z 10 ar, ale ma dużo wąziutkich trawiastych alejek, po których przeciśnie się tylko kosiarka, ma dużo tajemniczych zaułków. Całości wzrokiem nie można ogarnąć .
Serdecznie pozdrawiam. ;:196

Danusiu- Dana 58. u nas także nawet na trawie woda się wyciska, pomimo piaszczystej ziemi, a po porannym sobotnim deszczu na warzywniak nie dało się wejść .Może na tym już będzie koniec z opadami, bo ogród zarasta błyskawicznie.
O różowych będę pamiętała. ;:108

Kasiu- nirali Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa i za to, że zadałaś sobie trud obejrzenia wątku od pierwszej strony.
Drzew i krzewów, a także płożących jałowców za dużo nasadziłam, w ogrodzie robi się ciasno i brak miejsca na nowe byliny, ale niektóre jałowce i krzewy zaczęły chorować i się je pozbywamy. W sobotę M wykopał wiciokrzew, którego zamęczył mączniak.
Pozdrawiam serdecznie . ;:196

Wandziu- wanda7 To zasychanie liści na czosnkach ozdobnych jest irytujące, trochę im poobcinałam zaschnięte końcówki. Kwitnące na biało kupione w B. mają szerokie nie zasychające liście, ale dopiero zakwitają. :)

Janku- magry to znaczy, że Irysy u Ciebie mają także zasychające końcówki na liściach?
To tak jak u mnie, jeśli czosnki nie z powodu choroby, tylko takie fizjologiczne zjawisko, to moje irysy niestety chorują. Spróbowałam posadzić kilka odmian tych niskich pumilo, może lepiej będą rosły u mnie. :)

Marzenko- Sosenki4 powojniki botaniczne są łatwe w uprawie, tolerują większe przesuszenie podłoża, nie dostają uwiądu.
Może Twoje świerki nie są chore, tylko przędziorek je męczy. Podatne są na niego właśnie te odmiany karłowe i Conica.
Dziękuję bardzo za współczucie i miłe słowa . ;:196

Iwonko jagodowce i Disporum otrzymałam już przekwitnięte, a brunery także już kończą kwitnienie, w dodatku trochę umęczone przechowywaniem w kartonie, także robienie zdjęć nie było sensu. Jagodowiec jedna odmiana to zwykły wielkokwiatowy, a drugi Palida. Minimalnie różnią się pokrojem liści. Ten kwiatek na 5. fotce to jaskier ostry Multiplex.
To nowy nabytek, gdyż poprzednio kupiony myślę, że zginął od suszy letniej, tak jak storczyk plamisty. :)

Aniu-anym dziękuję Ci bardzo za odwiedziny i miłe słowa. ;:196 Pierwiosnkowa łączka już zaczyna powoli przekwitać, ale mam zamiar na niej poustawiać fruwające motylki, tylko muszę wcześniej oplewić.
Nie wiem kochana, o jakie kwiatki pytasz. :oops:

Robercie- Shiz3R witaj. :wit
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Kalina przepięknie pachnie, tylko deszcz bardzo przyspieszył przekwitanie, podobnie, jak i innych kwiatów. Narcyzy poeticusy są także pachnące.

Bożenko dziękuję Ci bardzo, że mnie odwiedzasz, tylko powiedz dlaczego nie otwierasz wątku?
Ja ciągle zaglądam, a tam kłódka.
Moje powojniki botaniczne już przekwitły, zaczyna kwitnąc jedna odmiana wielkokwiatowego .
Szkoda wielka pomarzniętych Twoich azali, u nas nie było w maju przymrozków . Perukowiec w ubiegłym roku zaczął chorować i został przycięty, ale widzę, że odbija, więc może i Twój będzie do odratowania.
Myślę, że miałyście wspaniałe spotkanie u Igi.
Pozdrawiam serdecznie. ;:196

Krzysiu jak miło, że mnie odwiedziłeś, cieszę się bardzo. Tak mało Cię na forum ostatnio, myślę, że to już przeszłość.
W moim ogrodzie jest zupełnie bezwietrzna pogoda, gdyż wokół lasy, więc może niektóre kwiaty wcześniej zakwitają.

Kilka nie udanych fotek z ogrodu, gdyż źle światło padało, a i fotograf nie najlepszy.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”