Tajka, Tereniu, my też mamy taką weterankę, ma 15 lat a wczoraj próbowała wdrapać się na drzewo. Cieszę się, że nie wyrzuciłam tego tulipanka, zatroszczę się o niego w tym sezonie.
Te Westerlandy to u mnie nowe pokolenie, stare, 10-letnie wymarzły 3 lata temu. Przy mojej, wtedy, małej wiedzy o pielęgnacji tych kwiatów, uważam je za super terminatorki.
Wytrzymały tak wiele błędów w hodowli. Jeżeli te będą się tak trzymać to mam nadzieję na długie ich towarzystwo.
Maska, Marysiu obok tulipana jest suchodrzew "Arnold Red", gdzieś czytałam, że jest protoplastą wiciokrzewów.
Sylwia85, owszem kotka ma kocięta,
aż 5

wszystkie w łatki biało-bure a jedno wygląda jakby było w kropki.
A roślinka to j.w.
hala67, Halinko witaj, dzięki za dobre słowo, Twoja wiedza dotycząca roślin wzbudza mój podziw dla Ciebie.
Dziękuję za informację.
Staram się co sezon coś dosadzić w ogrodzie, dzisiaj kupiłam żylistek karłowy (dorasta 1 m) kwitnący na biało oraz żarnowiec kwitnący na ciemny róż raczej bordo do mojego lasku, gdzie już kwitnie żółty.
W lasku (zdj.1) rośnie kilka gatunków drzew, dęby, klony, graby, brzozy, świerki (nawet ich dużo) 2 maleńkie buki posadzone z zeszłym roku, krzewy, trawy.
Zdj. 2, linia nasadzeń ostania przed laskiem, który jest od niej na lewo.
Między laskiem a tą linią aleja spacerowa