Ogród w słońcu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w słońcu

Post »

Zaglądam, zaglądam, tylko mam lenia do pisania :oops:
Widzę , że zakupki z znajomego mi źródła :tan , a cyni zazdroszczę bo moje zastrajkowały i nie wzeszły ;:223
Zdrowiej szybciutko, bo nie wiem czy M wsadzi Twoje nabytki ;:224
Moje zakupki już 2 tygodnie czekają, nie ma nikt czasu mi rabatki spulchnić a na mnie nałożono ograniczenia motyczkowe.
A jak tak nie znosze być w ogrodzie od kogoś zależna :evil:
Małgoś
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

kochana, to nie cynie..to słonecznik.. :lol: moje cynie zostały zeżarte bezczelnie przez ziemiórki..zaraz po pikowaniu ;:145 Zakupy ze znajomego źródła będę chyba częściej uskuteczniała. Bardzo jestem zadowolona i z obsługi i sadzonek ;:108 W sobotę sadzenie, choćby nie wiem co :twisted:
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22

Post »

Widzę, że szybciej wsadzisz niż ja, a z cyniami znajome też w tym roku mają problem. Wysiałam teraz do gruntu może wzejdą .
Powodzenia w sobotnich planach ;:196
Małgoś
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

W tym roku niestety odpuszczamy wakacje ale kto wie, może za rok ;:224
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Widzę, że w gratisie od BR dostałaś to samo, co ja. Jestem zachwycona sposobem ich pakowania. Toż to mistrzostwo ;:215 A i sadzonki pięknie. Nic tylko... kupować ;:306
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Sabinko no niezłe zakupy,oj jak ja lubię takie paczuszki dostawać:) Podoba mi się również,że roślinki są porządnie oznakowane i nawet etykiety z fotką są :uszy
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Sabina piękne zakupy! I ja jestem bardzo zadowolona z ich jakości usług i roślin.
Na pewno zrobię jeszcze zakupy u nich.
Kuruj się pod kocykiem z miodkiem i cytrynką, bo już jutro sobota. Czas sadzenia. ;:183
Śliczne masz narcyzy a i irysek mnie urzekł. Na szczęście mam też u siebie.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgoś, widzisz, myślimy podobnie..też wysiałam porcyjkę do gruntu..nawet kilka jużwzeszło. Zawsze zostaje mi też moja kochana mama która zawsze sieje wszelkiej biedy w zapasie ;:224
Agnieszko, wiesz jak jest. Jesteście pięknie i młodzi, zdążycie jeszcze nie jedno miejsce zwiedzić i zobaczyć ;:108
Aniu/sweety, już w kilku ogrodach wypatrzyłam tą skalnicę i tak zastanawiałam się nad zakupem..a tu patrz, gratisik. Co do pakowania, to również jestem zachwycona. Wszystko tak poutykane i otaśmowane, że nie miało szans wypaść i jeszcze paczka obklejona, że towar wrażliwy..no świetna sprawa. Póki co jedna z najlepszych szkółek ;:108
Aniu/annes77, fajne jest to, że nie muszę się domyślać gdzie co jest i zerkać do zeszytu jaki co ma kolor. Będzie duże ułatwienie w sadzeniu.
Aniu/aneczka1979, oj, pewnościowo u nich jeszcze będę zamawiała..może nawet uda mi się wybrać osobiście, bo wybieram się na wakacjach do rodziny pod Częstochową.. Tak na marginesie, wiesz jak ciężko siedzieć pod zamknięciem, kiedy za oknem słońce świeci, bez jednej chmurki a na termometrze już 18 stopni :roll:
Uwielbiam tego emotka..ooo tego tu ;:183 te oczka, ten uśmiech..
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10

Post »

Sabino, piszesz, że orlik Ci marnieje od pólnocnej strony... ale one przeciez bardzo lubią cień? A ile go juz masz? bo to nie jest długowieczna bylina... Za to wysiewa sie namiętnie :wink:
Bea
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bea, orlik siedzi w tym miejscu jakiś 3 rok..to chyba nie jest zbyt długo..Boję się raczej, że ma za mało słońca i ciężko mu rywalizować z liliowcami i irysami ;:224 Zakwitnie, a potem zaczyna żółknąć i więdnąć. Dla prównania okazy posadzone od południa rosną cudnie a i krzaczki wyglądają na bardziej okazałe.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Sabinko i ja skłaniałabym się do starzenia się orlika. One ponoć max 4 lata a potem kaput! Podziel go po przekwitnięciu i posadź w półcień. Jeśli mogę coś zasugerować...
Ja tez najbardziej właśnie lubię tego awatarka. Mam słabość do szelmowskich uśmieszków... ;:131
Awatar użytkownika
Ruda_Zaba
1000p
1000p
Od: 28 cze 2012, o 19:29

Post »

Hm, coś jest z tym orlikiem i liliowcem - u mnie dwa rosnące najbliżej liliowca też marniutkie że hej.
Chusteczka na R.O.D <-- wątek ogólny
róże na chusteczce <-- wątek różany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O korony mocno się nie martw. Jeśli u mnie już pożółkły, to u Ciebie pewnie też :D
Sama też się leczę, majówka mi się odzywa :evil: Było tak zimno, że się pochorowałam. Mnie jednak wolno wychodzić z domu, bo to nie aż tak poważne 8-) Największy problem to fakt, że ciągle pada i nie bardzo mam jak zająć się ogrodem ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny, jak minął wam weekend? Pogoda dopisała? U nas na podkarpaciu sobota upłynęła pod znakiem słonecznego niebieskiego nieba, a niedziela przywitała nas deszczem i przejmującym chłodem. Dzisiaj nadal pada ;:222 Całe szczęście zdążyłam wsadzić wszelkie rośliny pałętające się w doniczkach i wkurzające eMa przy koszeniu :lol: Zamówiłam tez swoje pierwsze hortensje: Hortensja drzewiasta 'Annabelle' oraz upragniona Hortensja bukietowa 'Vanille Fraise' :heja tak jak mówiłam, zakupy internetowe mają to do siebie, że nie opłaca się zamawiać dwóch trzech rzeczy..tak więc dorzuciłam do koszyka dzwonek drobny, dzwonek dalmatyński, szałwię omszoną 'Merleau Blue' i na koniec krzaczek żylistka 'Strawberry Fields' w promocyjnej cenie 3 zeta. Nic tak nie poprawia kobiecie humoru jak możliwość wydania pewnej sumki ;:306
Aneczko, może faktycznie warto by go podzielić..jedno jest dziwne. Wszędzie czytam, że orliki się świetnie rozsiewają a moje nic. Jak już zbiorę nasiona, zasieję do czarnej ziemi, do osobnego kubeczka to szlachta łaskawie wykiełkuje, ale żeby same sobie radziły ;:185
Witaj Ruda Żabo :wit już w kilku wątkach się mijamy i nawet byłam na twojej chusteczce jako skrytoczytacz ;:131 miło mi, że się odezwałaś. Między liliowcami miałam dwa orliki..jeden skapitulował w tamtym roku, drugi mizernieje w oczach. W tym roku go zabiorę ;:108
Ewo, ta pogoda daje się wszystkim we znaki. Jeden dzień słońce i temperatury windują pod 20 stopni tylko po to żeby na następny dzień spaść do 10..

tak wyglądają przytwierdzone na sztywno kratki. Oby szybko zarosły..w tle sąsiedzkie pranie :roll:

Obrazek

w sobotę zrobiłam przegląd różyc..prawie wszystkie mają pączki. Te największe obfociłam
Casanowa

Obrazek

Cornelia, moja jedyna piżmówka

Obrazek

Mme Louise Leveque

Obrazek

Jeśli forumki się nie mylą - Monika

Obrazek

fioletowe margerytki

Obrazek

żurawka postanowiła przeżyć i zakwitnąć :lol:

Obrazek

moja piękność Vyvyen Pennell

Obrazek

serduszki nadal trzymają fason

Obrazek

rewia orlikowa

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ruda_Zaba
1000p
1000p
Od: 28 cze 2012, o 19:29

Post »

Widzę,że zakupy hortkowe masz takie same jak ja w tym roku :)
Mme Louise Leveque już masz w pąku :shock: moja ledwo co się obudziła :) Pąki mam tylko na Reine des Violettes :lol:
Chusteczka na R.O.D <-- wątek ogólny
róże na chusteczce <-- wątek różany
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”