Moje pierwsze kroki w ogrodzie :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Biedroneczka29
50p
50p
Od: 21 mar 2014, o 15:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje pierwsze kroki w ogrodzie :)

Post »

Działka , którą Wam prezentuję znajduje się w Norwegii , w PL mamy także 1200m , ale stoi i czeka na Nas ;) Wiesz Norwegowie długo żyją :oops: hihihi Mam nadzieję , że jakoś uda się dogadac.
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20

Post »

Jak oglądałam zdjęcia twojej działki to od razu sobie pomyślałam, że mi to jakoś nie Polsko wygląda i stawiałam na Anglię :D Jak ci się mieszka w Norwegii ja tam nigdy nie byłam, ale jakoś nie ciągnie mnie tam. Koleżanka mnie zapraszała bo mieszka w Norwegii może kiedyś ją odwiedzę i się na własne oczy przekonam jak tam jest.
x-m-h
---
Od: 3 gru 2013, o 11:31

Post »

Muszę stanąć w obronie starszych ludzi (chyba się starzeję :? ). To są już raczej uogólnienia. Upierdliwi bywają w każdym wieku. ;:173 Nie ma reguły, że tylko starsi, ja mam większe doświadczenia z młodszymi pod tym względem. W mojej wsi jest więcej starszych ludzi niż młodych. Moim sąsiadem jest 88 już chyba letni sąsiad i ja go bardzo lubię. Nikt we wsi nie jest upierdliwy czy uciążliwy. Wszyscy to są starsi, sympatyczni ludzie. Trochę ciekawscy, jak to we wsi, ale mili i sympatyczni. Pamiętajmy, że my też będziemy kiedyś starzy.
Takiego sąsiada serdecznie Ci współczuję, wiem jak to jest. W poprzednim miejscu zamieszkania też miałam przeboje z sąsiadami. Teraz swoich bardzo lubię.
Biedroneczka29
50p
50p

Post »

Nie miałyśmy nic złego na myśli , to były żarty :wink: Tak samo młodzi jak i starsi mają swoje za uszkami :) Nie napiszę nic nowego... pada ;:222 idzie się załamac , chyba dopada mnie stan depresyjny. W ogrodzie nie bardzo jak teraz robic , pogoda wszystko krzyżuje :( Mój szanowny M ma w przyszły poniedziałek urodziny , czeka mnie pieczenie tortu ;:333 , muszę wymyślic coś fajnego.
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 11:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja też staję w obronie starszych ludzi. Jestem zdania że każdy będzie miał swoje fanaberie na starość. A często jest tak że osoby te po prostu nie zdają sobie sprawy z tego co mówią i co czynią. Wiem to najlepiej bo na co dzień opiekuję się starszą mamą. Zycie mnie po prostu nauczyło, chociaż na początku tez tak mówiłam że co ona robi, i co mówi. Teraz wiem ze nie jest w pełni świadoma i po prostu pomagam jak mogę ale jednocześnie robię swoje.
Biedroneczka29
50p
50p

Post »

Przepraszam , ale nie będę już komentowała kolejny raz tego samego , raz się już wypowiedziałam.
piortkowice jesteś z Konina , mam tam rodzinę :D
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20

Post »

Tylko najdziwniejsze jest to, że ci upierdliwi to zazwyczaj ci starsi. Przynajmniej ja mam nie miłe doświadczenia ze starszymi ludźmi jak mieszkaliśmy w bloku to mieliśmy z sąsiedniego bloku takich upierdliwych starszych ludzi którym przeszkadzało dosłownie wszystko. Prawda, że wszystko zależy od charakteru, ale te złe cechy i upierdliwość z wiekiem się nasilają tak sądzę.
Uważam, że każdy powinien interesować się sobą i swoim podwórkiem póki nikt mi nie szkodzi to to co robi u siebie mnie zupełnie nie interesuje. Teraz gdzie mieszkamy nasza najbliższa sąsiadka to starsza kobieta i ona akurat jest spoko ;:333
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Biedroneczka29 pisze:czeka mnie pieczenie tortu , muszę wymyślic coś fajnego.
.... Rozumiem, że wymyśliłaś, że dla nas też torcik będzie.....
Bardzo chętnie przyjedziemy, przynajmniej ja ;:oj
Tamte strony wciągają mnie od kilkunastu już lat!
Pogadamy z sałatą, zeby się ruszyła do wzrostu, itp, itd....
x-m-h
---

Post »

Cóż to za okazja z tym tortem? Urodzinki może? To wszystkiego najlepszego dla tejże osoby. Jeszcze nie upiekłaś a mnie już ślinka leci. :?
Zastanawiają mnie jeszcze przepisy tam u Was, odnoście stawiania tego tarasu. Czy ma jakieś podstawy prawne, żeby się dąsać na tę budowę? Bo jak nie, to się nie przejmuj. Niech marudzi...
Wiem, że nie miałaś nic złego na myśli... :wink: Twoje początki z sąsiadem zapowiadają jednak przyszłe problemy. To może być zwyczajnie taki typ człowieka. Upierdliwość ma się w genach, bez względu na wiek. Moimi sąsiadami w bloku była pewna liczna rodzinka i tak po kolei, upierdliwi byli wszyscy; od najmłodszego, po najstarszego. 9 lat z nimi wytrzymałam i chyba o 9 za dużo. Ale miałam swoje skuteczne sposoby, by się bronić przed nimi. Ty też znajdziesz :wink:
Biedroneczka29
50p
50p

Post »

Witajcie :)

W poniedziałek są urodziny mojego M (M-mąż Mariusz) ;:306 Już taki rytuał , że muszę upiec ciacho do pracy , Norwegowie i reszta ludziów czeka :wink: Norweżki do pieczenia nie bardzo , jak już to czekoladowe z torebki , a inni Polacy co są bez żon i pracują z nim to nie pieką więc dla nich to przyjemnośc. Jak upiekłam pierwszy raz tort , to Norwegowie pytali czy mogą po kawałku do domu zabrac :;230 Dla mnie to przyjemnośc , a jak jeszcze smakuje to jeszcze większa. U mnie w pracy tak szczerze to też rytuał , 2 razy w roku muszę im upiec , wtedy mlaskają jakby mogli to na rękach by nosili :;230

A tak wracając na ziemię tzn. do ogrodu , to niby jest zasada 4 metry od granicy , a my chcemy zrobic taras od granicy do końca budynku. Problem tu taki , że dom stoi ok 1.5m od granicy sąsiada , jeśli postawimy taras po długości domu to będzie 1,5 m przerwy i ni w oko. My nie chcemy wysokiego tarasu , po prostu drewniany podest na ziemi i 1 lub dwa schodki z domu na taras. Prosty nie zabudowany , najzwyklejszy , już powiedziałam do M , jak będzie bardzo dąsał to wyłożymy kostkę brukową , podniesiemy ogrodzenie z jego strony i tyle , będzie a,la taras :wink:

Beaby zapraszam w te strony , przyda się pomocnik do ogrodu ;:215
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

E tam - od razu do ogródka, do roboty ;:145
Ja chciałam tylko zjeść torta, pogadać z Twoją sałatą, poszukać chrobotka i pojawić się na North Cape.
A dopiero potem podziałam w ogrodeczku jeśli mi pozwolisz :D
Tylko się cieszyć, że Twoje wypieki aż tak bardzo smakują!
Jak tam rododendrony?
Biedroneczka29
50p
50p

Post »

Witajcie ;:196

U mnie ;:3 , będzie można wypocząc troszkę w ogródku. Wczoraj wpadli do mojego M znajomi , naszykowałam się , dziś odpoczywam :wink: Wrzucę pózniej parę zdjęc , piwonię już ładne duże , lilie też , powoli kwitną rodośki , jak na razie same różowe (jasne). Będziemy latem przywozili z Pl troszkę materiałów budowlanych , muszę się dowiedziec , czy nie ma zakazu na przewożenie roślin , mam zamiar troszkę przemycic :;230
Beaby w takim razie zapraszam na leżaczek i kawkę , wypad na rybki i inne przyjemności ;:215
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-m-h
---

Post »

Ale Ci dobrze.... U mnie ładnie było do 12.00 chyba. Potem przyszła burza i na zmianę padało albo lało. :? Chwilowo jest przerwa w opadach, tylko do kiedy ciekawe.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przybyłam zobaczyć te Twoje "liliputki" :D a tu dla nas tort i kawka czeka ;:303 A w dodatku "leżaczek, rybki" .... no no - chyba jednak podziałam coś w tym Twoim ogrodzie, żebym sobie na to wszystko zasłużyła.
A może ten Twój sąsiad lubi takie desery - no wiesz.... - może łatwiej się dogadacie jak coś specjalnie dla niego przygotujesz...
Biedroneczka29
50p
50p

Post »

Jestem załamana , normalnie ;:145 ;:145 ;:145 mi się chce. Nasze plany szlag trafił , uprzejmy sąsiad uparł się na 4m od granicy , zapowiedział że będzie protestował i zamknął nam drzwi przed nosem ;:202 Z tarasu nici Tyle pieniędzy daliśmy i jeszcze tyle problemów :( Brak słów
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”