Maryniu jakże bym miałam o Tobie zapomnieć??? nie żartuj kochana, bardzo lubię do Ciebie zaglądać i robię to każdego dnia Ostatnio nie było mnie trochę na forum... musiałam się zresetować teraz powolutku nadrabiam zaległości
Prześliczne masz pierwiosnki omszone.... uwielbiam te kwiatuszki.... tak samo i niskie iryski
Marysiu, czym Ty karmisz swoje kwiaty i drzewka, że są tak piękne i zdrowe? Jestem niepewna, czy na 12 zdjęciu jest hortensja, czy kalina?- a bardzo mi się podoba
Witaj Maryniu,maj jest piękny w ogrodzie i te bzy ,moje rozkoszne marzenie ,można tak stać koło nich i wąchać ,wąchać ,wąchać ,piękny masz ten ogród,taki mój
Kolejny fajny majowy dzień na łonie natury za nami...Do południa trochę chłodnawo ale później słonecznie i ciepło .
Annes77 tak, to Ice Cream , sprawdziłam bo kupowałam takowe Najpóźniej kwitną ze wszystkich moich odmian .
pierwiosnki kwitną nadal
Agnieszko dzięki za miłe słowa ! pierwiosnki to i moje ulubione rośliny choć niewiele jest takich , których nie lubię...
Martuś w naszych ogrodach teraz sielsko... zapach bzów i azalii oszałamiający!
wnet jaśminy,piwonie i inne ...wszak mamy maj !
Iwonko racja , tego miesiąca nie można nie lubić! Chyba wszyscy go uwielbiamy bo wszystko się budzi w naszych ogrodach po zimie i rozkwita a także pachnie ....
Moniczko goździczki są nn bo z B. Kupiłam je niedawno już na wiosnę . Mam nadzieję,że będą zimowały bo już inną odmianę z B. tego producenta mam drugi sezon. Kupiłam w ciemno !
jedne z ostatnich tulipanów
Wolusiu to kwiaty kaliny! Miło mi,że Ci się podobają moje zwyczaje , pospolite rośliny !
A czym je karmię ...jak wszyscy,troszkę nawozów sypnę na wiosnę później gnojówki z pokrzyw bądź jakiegoś ptasiego granulatu zrobię... no i podlewam !
rutewka orlikolistna tuż , tuż
Marysiu, jakoś nigdy nie chciałam mieć wielosiłu, ale jak patrzę na zdjęcie Twojego białego to myślę, że się na niego skuszę .
Piękne zdjęcia, pięknych kwiatów
Naprawdę u Ciebie wszystko szybciej kwitnie. Azalie, kamasje. Nawet masz już jarzmiankę
U mnie ledwo z ziemi wylazły
Uwielbiam ten Twój ogród.
Gęsty, z masa różnorodnych roślin
Prognozy się sprawdziły! Znacznie chłodniej ..temperatura jeszcze spada i zaczyna padać deszcz!
Siedzenie w domu się zapowiada !
Dorciu nawet w raju bywa mokro i zimno ! Roślinom dobrze robi i przechłodzenie i deszczyk ... A nam by się chciało tylko ciepełka Takie słowa właścicielki równie sielskiego ogrodu to dla mnie radość prawdziwa!
Wczoraj i trawka doczekała się koszenia i ogólnie nie jest źle ! Po weekendzie była przydeptana nieco co widać na fotce ale się odniedała po nocy ...U mnie trawnik spełnia rolę bardziej użytkową niż ozdobną . Priorytet mają za to rabaty kwiatowe ...W moim ogródku ma być kwiatowo ale i trawki trochę też koniecznie ...
anym wielosił zaczął kwitnienie ponad tydzień temu !
2 w 1 ...naparstnica wbiła się w hostę nie wiem jak mi się uda rozdzielenie ich ale priorytet będzie miała hosta bo to ostatni hościany mój nabytek . Więcej już nie kupuję...mam ich wystarczająco dużo i teraz kłopot z miejscem a nawet podzielić to niektóre olbrzymki sprawiają mi kłopot! Chyba wykopię całość i dopiero rozdzielę ta hosta jest jeszcze młoda .Nie powinno być problemu a jeszcze niedawno rydel w ogrodzie był najlepszym moim przyjacielem..nie rozstawaliśmy się ! A teraz jego miejsce zajął aparat fotograficzny!
najwcześniej zakwitł ...pierwszy odchodzi ...lubię fotografować przekwitające kwiaty i zadumać się chwilę...
Iwonko jesteś bardzo miła dla mnie ! Moje fotki giną w tłumie forumowych pstrykaczy...
Wielosił taki sobie , wdzięczny, posadzony i rośnie bezproblemowo miałam wcześniej niebieskiego ale gdzieś wybył...
Gosiu mówisz,że szybciej u mnie wszystko ?? Bo ja u siebie chucham i dmucham i własnym oddechem je grzeję ! Całe dnie przebywam na działce bom czasowa bardziej !!!
Jarzmianka moja w glebie posadzona latem jeszcze ani myśli kwitnąć ! Ta jest zadołowana w doniczce od jesieni jak ją kupiłam. Pewno jeszcze "dopalacze" działają!
Niebywałą przyjemność mi sprawiasz swoimi słowami !
hosty coraz większe
są i takie, które już o kwitnieniu myślą!
moja goryczka biało-niebieska
czosneczek główkowaty się nazywa ?
ubiorek
Mario, jak nocka u Ciebie? Był mrozik? U mnie nie. Pięknie kwitnie u Ciebie ubiorek i rośnie goryczka. Grzejesz swoje roslinki chyba oddanym gorącym serduszkiem
Zimno jak nie powiem co Cały długi weekend zmarnowany, bo się nie dało wyjść do ogrodu, w dodatku znów bolą mnie kolana, więc w ogóle chęć do wszystkiego mi odeszła Nawet zdjęć ostatnio nie robiłam.