Moje pierwsze kroki w ogrodzie :)
- Beaby
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje pierwsze kroki w ogrodzie :)
No tak, dobry sprzęt w ogródku to podstawa, przynajmniej u mnie. A może też się i u Ciebie znajdą lub znalazły jakieś starsze przydatne narzędzia. Np ja mam zdobyczną, od poprzednich gospodarzy, starą wielką motykę, ależ jestem z niej zadowolona!
-
- 50p
- Od: 21 mar 2014, o 15:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tak , troszkę sprzętu zostało np. przydatna taczka , grabki czy siekiera ;) Pierwsze koszenie trawy już za nami , cały dzień pracy
Zejdzie nam troszkę z doprowadzeniem jej do zamierzonego efektu , jest w strasznym stanie , mam nadzieję że nie skończy się na przekopaniu i ponownym sianiu. U mnie coraz bardziej kolorowo i przyjemnie , kwitną czerwone tulipany

żółte tulipany

lilie

piwonie - troszkę podrosły ;)

zakwitł pierwszy rododendron- różowiutki

zasiana sałata masłowa i lodowa oraz rzodkiewka , zadanie odrobione

a tu sama nie wiem co będzie , mam nadzieję , że nie chwasty

Piękna pogoda ostatnio u mnie , aż się chce robic w ogrodzie
Pozdrawiam

żółte tulipany

lilie

piwonie - troszkę podrosły ;)

zakwitł pierwszy rododendron- różowiutki

zasiana sałata masłowa i lodowa oraz rzodkiewka , zadanie odrobione

a tu sama nie wiem co będzie , mam nadzieję , że nie chwasty

Piękna pogoda ostatnio u mnie , aż się chce robic w ogrodzie

-
- 50p
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
A tak właśnie myślałam, że troszkę niezbędnego sprzętu do ogrodu też Wam pozostawiono.
Sałata mi się zawsze udawała, więc może "odrobienie zadania"
też przyniesie Wam korzyści smakowe.
Co do pierwszego planu na ostatnim zdjęciu z ogrodu to chyba się jednak rozczarujesz, niestety....
Ale najważniejsze, że już u Ciebie coraz bardziej kolorowo. Tak trzymać
Sałata mi się zawsze udawała, więc może "odrobienie zadania"

Co do pierwszego planu na ostatnim zdjęciu z ogrodu to chyba się jednak rozczarujesz, niestety....
Ale najważniejsze, że już u Ciebie coraz bardziej kolorowo. Tak trzymać

To na ostatnim zdjęciu to chwaściory wyrwij czym prędzej. Nie jest tak źle na twojej działce tyle roślin w pakiecie, lilie też po starych właścicielach?
- persymona
- 200p
- Od: 7 mar 2012, o 15:12
Witaj
jestem pod wrażeniem Twoich Rododendronów piękne...teraz nadszedł dla nich najpiękniejszy czas 

lato,lato,lato... echże ty :*
Mój mały raj- ogród Magdy
Mój mały raj- ogród Magdy
- kasia126126
- 1000p
- Od: 8 cze 2010, o 18:21
Biedroneczko- rzeczywiście z tego co widzę, to pracy masz mnóstwo. Jakieś murki z kamienia? Można fajnie je zagospodarować.Dobrze, że troszkę roślin pozostało po poprzednich właścicielach- już coś masz na dobry
acz pracowity początek
. Cierpliwie poczekaj, co ogród pokaże w sezonie i będziesz dokładnie wiedzieć co masz i co ci się podoba a czego nie potrzebujesz. Życzę wytrwałości
. Będę podglądać dalsze twoje poczynania.

-
- 50p
Oj jak miło , że tyle Was zajrzało
Wszystkie rośliny to spadek po poprzednich właścicielach , mieszkało starsze małżeństwo. Ostatnio poznany sąsiad mówił , że w ogrodzie było zawsze mnóstwo kwiatów. Postanowiłam nigdzie nie kopac , nic nie przesadzac i czekac cierpliwie
Trawnik skoszony wygląda o niebo lepiej , przesadziłam tylko piwonie z miejsca zakamieniałego do ziemi , mam nadzieję , że w przyszłym roku wyjdą wzmocnione bo teraz szkapinki z nich. Z tego co się orientuję to będą z 2 gatunki lilii , wychodzi kolejny kwiatek , ale jeszcze za wcześnie aby rozpoznac , jak tylko podrośnie będzie foteczka
Dziękuję bardzo za miłe słowa i wszystkie porady oraz proszę w więcej
Miłego i słonecznego wtorku

Wszystkie rośliny to spadek po poprzednich właścicielach , mieszkało starsze małżeństwo. Ostatnio poznany sąsiad mówił , że w ogrodzie było zawsze mnóstwo kwiatów. Postanowiłam nigdzie nie kopac , nic nie przesadzac i czekac cierpliwie

Miłego i słonecznego wtorku

-
- 50p
Dziś dostrzegłam w ogrodzie chyba z 5 drzewek bzu , 2 krzaki porzeczki i agrest. Mamy inne drzewka także ,ale na dzień dzisiejszy nie potrafię określic co to będzie
Zapomniałam wcześniej wspomniec , że w spadku także odziedziczyliśmy górę przerobionego kompostu

Znalazłam przy plewieniu kolejną roślinkę , ale nie znam jej
Skoszony siano - mech
, mam nadzieję że nabierze kolorku
Przed

Po

Znalazłam przy plewieniu kolejną roślinkę , ale nie znam jej

Skoszony siano - mech

Przed

Po

- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Ta roślinka to pewnie jakiś kuklik... może ogrodowy - będzie kwitł na pomarańczowo ?
Biedroneczko witaj
Widzę, że trafiłam na wyspę skarbów
Jestem mocno ciekawa co jeszcze znajdziesz w swoim ogrodzie... Na pewno zajrzę. Przed i po - rewelacja.

-
- 50p
Witam
myudah
Znalazłam , ale chyba sąsiada upiora , zaczyna dąsac nosem na naszą budowę tarasu
Będzie jeszcze tak , że nasze plany diabli wezmą
, a wydawał się taki miły. Nie rozumiem , co kieruje takimi ludzmi 

myudah

Znalazłam , ale chyba sąsiada upiora , zaczyna dąsac nosem na naszą budowę tarasu

Współczuje się ja swoich niesympatycznych sąsiadów mam z dala od siebie
bezpośrednio sąsiaduje z łąkami. Jest obok mnie budowany dom ale już tyle lat go budują że mam nadzieje iż szybko nie skończą.
a co twojemu sąsiadowi twój taras przeszkadza.

a co twojemu sąsiadowi twój taras przeszkadza.
-
- 50p
Witajcie
Sama się zastanawiam dlaczego tak mu to przeszkadza , ale myślę że to taki Typ człowieka. Zobaczymy , czas pokaże jak to się skończy , jedno wiem 80-letni sąsiad to nie łatwy sąsiad
. Dziś zauważyłam , że mój kolejny rodoś zaczyna kwitnąc , także będzie różowy
Wydaje mi się , że kwitnie jabłonka
Zasadzona rzodkiewka coraz większa , sałata rośnie słabiej , już nie mogę się doczekac mniam mniam
Wróciła Bergeńska pogoda , trzeba przeprosic parasol
Wakacie zbliżają się małymi kroczkami , czekam na nie jak małe dziecko na gwiazdkę
, jesteśmy w PL raz w roku i tęsknota się włącza 

Sama się zastanawiam dlaczego tak mu to przeszkadza , ale myślę że to taki Typ człowieka. Zobaczymy , czas pokaże jak to się skończy , jedno wiem 80-letni sąsiad to nie łatwy sąsiad

Napisze tak trochę brutalnie, jak ma 80 lat to długo nie na sąsiaduje z wami. Nie wiem dlaczego starsi ludzie są tacy nieznośni i upierdliwi. Czyli to co nam teraz pokazujesz twoja działeczka nie jest w Polsce?