Moje pierwsze kroki w ogrodzie :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje pierwsze kroki w ogrodzie :)

Post »

No tak, dobry sprzęt w ogródku to podstawa, przynajmniej u mnie. A może też się i u Ciebie znajdą lub znalazły jakieś starsze przydatne narzędzia. Np ja mam zdobyczną, od poprzednich gospodarzy, starą wielką motykę, ależ jestem z niej zadowolona!
Biedroneczka29
50p
50p
Od: 21 mar 2014, o 15:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tak , troszkę sprzętu zostało np. przydatna taczka , grabki czy siekiera ;) Pierwsze koszenie trawy już za nami , cały dzień pracy ;:219 Zejdzie nam troszkę z doprowadzeniem jej do zamierzonego efektu , jest w strasznym stanie , mam nadzieję że nie skończy się na przekopaniu i ponownym sianiu. U mnie coraz bardziej kolorowo i przyjemnie , kwitną czerwone tulipany

Obrazek

żółte tulipany

Obrazek

lilie

Obrazek

piwonie - troszkę podrosły ;)

Obrazek

zakwitł pierwszy rododendron- różowiutki ;:138

Obrazek

zasiana sałata masłowa i lodowa oraz rzodkiewka , zadanie odrobione ;:224

Obrazek

a tu sama nie wiem co będzie , mam nadzieję , że nie chwasty ;:65

Obrazek

Piękna pogoda ostatnio u mnie , aż się chce robic w ogrodzie :heja Pozdrawiam
Biedroneczka29
50p
50p

Post »

A to mój ostatni zakup do domu :tan

Obrazek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

A tak właśnie myślałam, że troszkę niezbędnego sprzętu do ogrodu też Wam pozostawiono.
Sałata mi się zawsze udawała, więc może "odrobienie zadania" ;:172 też przyniesie Wam korzyści smakowe.
Co do pierwszego planu na ostatnim zdjęciu z ogrodu to chyba się jednak rozczarujesz, niestety....
Ale najważniejsze, że już u Ciebie coraz bardziej kolorowo. Tak trzymać ;:215
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20

Post »

To na ostatnim zdjęciu to chwaściory wyrwij czym prędzej. Nie jest tak źle na twojej działce tyle roślin w pakiecie, lilie też po starych właścicielach?
Awatar użytkownika
persymona
200p
200p
Od: 7 mar 2012, o 15:12

Post »

Witaj :wit jestem pod wrażeniem Twoich Rododendronów piękne...teraz nadszedł dla nich najpiękniejszy czas ;:167
lato,lato,lato... echże ty :*
Mój mały raj- ogród Magdy
Awatar użytkownika
kasia126126
1000p
1000p
Od: 8 cze 2010, o 18:21

Post »

Biedroneczko- rzeczywiście z tego co widzę, to pracy masz mnóstwo. Jakieś murki z kamienia? Można fajnie je zagospodarować.Dobrze, że troszkę roślin pozostało po poprzednich właścicielach- już coś masz na dobry ;:138 acz pracowity początek ;:108. Cierpliwie poczekaj, co ogród pokaże w sezonie i będziesz dokładnie wiedzieć co masz i co ci się podoba a czego nie potrzebujesz. Życzę wytrwałości ;:215 . Będę podglądać dalsze twoje poczynania.
Pozdrawiam.
Kasia
Mój mały zielony świat
Biedroneczka29
50p
50p

Post »

Oj jak miło , że tyle Was zajrzało ;:196
Wszystkie rośliny to spadek po poprzednich właścicielach , mieszkało starsze małżeństwo. Ostatnio poznany sąsiad mówił , że w ogrodzie było zawsze mnóstwo kwiatów. Postanowiłam nigdzie nie kopac , nic nie przesadzac i czekac cierpliwie ;:65 Trawnik skoszony wygląda o niebo lepiej , przesadziłam tylko piwonie z miejsca zakamieniałego do ziemi , mam nadzieję , że w przyszłym roku wyjdą wzmocnione bo teraz szkapinki z nich. Z tego co się orientuję to będą z 2 gatunki lilii , wychodzi kolejny kwiatek , ale jeszcze za wcześnie aby rozpoznac , jak tylko podrośnie będzie foteczka :wink: Dziękuję bardzo za miłe słowa i wszystkie porady oraz proszę w więcej ;:180

Miłego i słonecznego wtorku :wit
Biedroneczka29
50p
50p

Post »

Dziś dostrzegłam w ogrodzie chyba z 5 drzewek bzu , 2 krzaki porzeczki i agrest. Mamy inne drzewka także ,ale na dzień dzisiejszy nie potrafię określic co to będzie ;:185 Zapomniałam wcześniej wspomniec , że w spadku także odziedziczyliśmy górę przerobionego kompostu :tan

Obrazek

Znalazłam przy plewieniu kolejną roślinkę , ale nie znam jej :wink:

Obrazek

Skoszony siano - mech :wink: , mam nadzieję że nabierze kolorku :D

Przed

Obrazek

Po

Obrazek
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Ta roślinka to pewnie jakiś kuklik... może ogrodowy - będzie kwitł na pomarańczowo ?
x-m-h
---
Od: 3 gru 2013, o 11:31

Post »

Biedroneczko witaj :wit Widzę, że trafiłam na wyspę skarbów ;:173 Jestem mocno ciekawa co jeszcze znajdziesz w swoim ogrodzie... Na pewno zajrzę. Przed i po - rewelacja.
Biedroneczka29
50p
50p

Post »

Witam :wit

myudah ;:196

Znalazłam , ale chyba sąsiada upiora , zaczyna dąsac nosem na naszą budowę tarasu ;:14 Będzie jeszcze tak , że nasze plany diabli wezmą ;:222 , a wydawał się taki miły. Nie rozumiem , co kieruje takimi ludzmi ;:185
x-sz-i
---

Post »

Współczuje się ja swoich niesympatycznych sąsiadów mam z dala od siebie :heja bezpośrednio sąsiaduje z łąkami. Jest obok mnie budowany dom ale już tyle lat go budują że mam nadzieje iż szybko nie skończą.
a co twojemu sąsiadowi twój taras przeszkadza.
Biedroneczka29
50p
50p

Post »

Witajcie ;:196

Sama się zastanawiam dlaczego tak mu to przeszkadza , ale myślę że to taki Typ człowieka. Zobaczymy , czas pokaże jak to się skończy , jedno wiem 80-letni sąsiad to nie łatwy sąsiad :wink: . Dziś zauważyłam , że mój kolejny rodoś zaczyna kwitnąc , także będzie różowy :heja Wydaje mi się , że kwitnie jabłonka ;:218 Zasadzona rzodkiewka coraz większa , sałata rośnie słabiej , już nie mogę się doczekac mniam mniam ;:65 Wróciła Bergeńska pogoda , trzeba przeprosic parasol ;:222 Wakacie zbliżają się małymi kroczkami , czekam na nie jak małe dziecko na gwiazdkę ;:172 , jesteśmy w PL raz w roku i tęsknota się włącza ;:145
x-sz-i
---

Post »

Napisze tak trochę brutalnie, jak ma 80 lat to długo nie na sąsiaduje z wami. Nie wiem dlaczego starsi ludzie są tacy nieznośni i upierdliwi. Czyli to co nam teraz pokazujesz twoja działeczka nie jest w Polsce?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”