Dzika skarpa i nie tylko...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Dzika skarpa i nie tylko...

Post »

;:3
Misiu, czy ja dobrze zrozumiałam, te piękne bratki są z nasion wysianych jesienią? Cudo!
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Też sama wysiewam bratki bo lubię aby na wiosnę pięknie kwitły , zdarzają się piękne kolory ale z samosiejek jak pszczoły je zapylą dlatego teraz pilnie ich poszukuję aby ich nie zniszczyć przy pieleniu .. Mój oman jeszcze nawet nie ma pąków .. Bodziszek ma ładne liście , tez w tamtym oku go dostałam i jestem ciekawa jak zakwitnie .. ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Na pierwszym zdjęciu to bodziszek żałobny? Jaki duży. ;:oj Omieg ślicznie kwitnie. ;:3 Mnie hiacynty też zawiodły w tym roku, mam tylko jednego ładnego.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Witam nie zaglądałam do swojego wątku mimo że buszowałam po innych...
jestem tak zakręcona że nie wyrabiam na zakrętach...postanowiłam ujarzmić jedną część mojego ogródka...trzeba było usunąć wszystkie chwasty włącznie z pokrzywami niby jeszcze nie było ciepło a one już powyłaziły z kryjówek... a teraz usiłuję dać tej część jakiś wygląd he , he gdyby tu przyszła zamówiona firma to od razu miała by plan ...ale jaka frajda jest jak się samemu usiłuje coś stworzyć... :)
Kriss tak to bodziszek żałobny...a omieg dziś przy chmurnym niebie cudnie wygląda daje dużo radości...miałam mu zrobić zdjęcie ale tak głupio ciągle go wstawiać ...a hiacynty moje obraziły się i w ogóle ich nie mam tylko taki jeden rachityczny został...czekam na tulipanki a one tylko pokazały jak na razie listki... ;:131
Janinko z bratkami to była próba udała się jestem bardzo dumna z niej...no powiedz czy człowiek jest normalny cieszy się jak małe dziecko że mu bratek urósł...he, he...
Heleno miło mi że mnie pochwaliłaś...he, he pracuję nad reszta zobaczymy co będzie... :)
Dzidziu oj to moja duma jak już pisałam...lubię jak bodziszek kwitnie tak na fioletowo... :)
Paula ;:196 przyszły już posadzone...a i poziomki też... śliczne listki mają...
a clemkowi wreszcie znalazłam zaciszne miejsce oczywiście pod oknem...tylko muszę mu zrobić podporę żeby mógł się wspinać... :)
Aguś omieg to masz rację słonko w pochmurne dni... ;:196
Iwonko u Ciebie to dopiero wiosna prawdziwa u nas to namiastka jej jest...a dziś miało padać i nic ...parę kropli ... chyba będę musiała podlać kwiatki... :)
Pati cieszę się myślałam że wszystko zmarniało a było tyle zachodu he, he ale przynajmniej poznałam Twojego eM... :)
..a oto moje nowe wyzwanie piękne to one nie jest ale będzie , będzie ...jeszcze muszę pomyśleć nad zabezpieczeniem dołu skarpy teraz to prowizorka he he w ramach moich możliwości oj przydało by się wygrać w Totka ...ale trzeba grać a ja co gadam i nic ;:306 ;:306 ;:306
Obrazek
..miodunki trzymają się dobrze ...a reszta zobaczymy...
Obrazek
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Misiu, jak Ci ta skarpa zarośnie to dopiero będzie niesamowity widok :).
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Misiu i Tyś to sama przeryła , zabezpieczyła i zasadziła ;:oj następnym razem z paskiem na d..e przyjadę ;:108 ale muszę powiedzieć - dobra robota :D ;:196
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Misiu, jesteś wielka ;:180 Wykonałaś niesamowitą pracę. Dziewczyny mają rację. Jak to wszystko się rozrośnie. Zakwitnie. Będzie cudnie :heja
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

..he, he jakbyście widziały jak na czworakach chodziłam...już prawie kończyłam to wtedy przyszła pomoc sąsiadki oj jeszcze dużo muszę popracować przy niej...ale mam plan ... oby udał się ...zaparłam się...a dziś to bratki przesadzałam...kącik nowy robię...no zakręcona jestem tak że wieczorem padam...he, he
Iwonka to po tej płaskiej stronie jest... tam gdzie był hamak... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Jestem pod wrażeniem, a ja tu wczoraj kawałeczek truskawek ogracowałam i się chwalę, a tu jest kawalisko do zrobienia.
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Misiu widok skarpy imponujący ,jak Ty ją obsadzisz to dopiero będzie efekt,już tam widzę jakieś trzmieliny runianki,jakieś kępy bylin zadarniających,żeby zielsko stłamsiły ,oj będzie widok jak to wszystko ogarniesz :wit
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Misiu jestem pełna podziwu dla Twojej ciężkiej pracy ;:63 ;:63 Ależ z Ciebie harpagon ;:138 Brateczki cudne z własnej hodowli ;:63 ;:63 Będzie cudna Twoja skarpa ;:138
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Masz ładną skarpę do zagospodarowania Misiu. Mnóstwo na niej roboty,
ale jaka radość będzie, jak ładnie zarośnie :)
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Romciu ta jest mała skarpa na dużej mało jestem bo już tam nie daje rady choć ona sobie idzie swoim rytmem...a ta zawsze zaniedbana bo miała być dobudowa do domu...a że dom jest w rejestrze zabytków to o wszystko trzeba prosić konserwatora i daliśmy spokój...muszę jeszcze dużo pracy w nią włożyć...
Marzenko teraz tam są miodunki, iglaki płożące ale kiedy to urośnie... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Misiaczku ;:180 Kobieto aleś górę roboty przerobiła, no ja bym chciała zobaczyć jak wisiałaś na tej ścianie ziemi, szkoda że ktoś nie pstryknął zdjęcia :D
A tak poważnie to zasłużyłaś na tę wygraną w totka ;:108 by Ci starczyło kasy na obsadzenie skarp.
Wielkie ;:63
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu-ra ;:196 przyznam się teraz troszkę zwolniłam bo moja noga mi dała popalić...a i jeszcze była domowa praca jak zwykle... :)
Basiu he, he Ty to mówisz a jak Ty szalejesz to już nic nie powiem ...ale masz już ładnie... :)
Ewo przydały by mi się Twoje kamienie i pomysły... ;:306
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”