Martuniu dziękuję .Tobie też przesyłam

i dużo
Małgosiu trój listy są piękne, tylko wolno rosną i kapryśne. Nie lubią przesadzania. Zobaczę czy w tym roku pokażą swoje piękno. Jeszcze nie wyszły wszystkie. Skoro nie znasz tych kwiatów to namawiam na ich posadzenie.
A pikowanie pomidorów do skrzynek też nie jest złe. Spróbuj. Tobie też przesyłam dużo

. Dziś u mnie go nie było.
marpa witam Cię w moich skromnych progach. Obiecuję rewizytę, ale w tej chwili mam tak dużo pracy w ogrodzie,że nie da się tego opisać.Pomidorki. paprykę i inne wysiewy należą do mnie. Już powoli je wynoszę na pole, by się hartowały.
Małgosiu czego nie znasz? Zawitaj do mnie kiedy będą w rozkwicie to na pewno będziesz je chciała mieć w ogrodzie.
Dziś pomimo,że było zimno, brak słoneczka ciężko pracowałam z mężem i podrobiłam dużo pracy w ogrodzie. Oczywiście wykorzystałam wolną sobotę męża. bo sama nie zrobiłam bym tego co zrobiliśmy w dwoje.
Otóż wysiałam dziś warzywa- marchewkę, buraczki, pietruszkę, szparagówkę, koper, rzodkiewkę,sałatę. Posadziłam czosnek wiosenny i cebulę. Wysiałam cynię w różnych odmianach, astry, maciejkę i troszkę wysadziłam cebulowych do gruntu.
Rozsypałam też troszkę nawozu pod kwiaty liczą,że spadnie zapowiadany deszcz. , który nie dotarł do mnie.
Do doniczek posadziłam cukinie.
Zerwałam dużo żonkili i zawiozłam na cmentarze.
Do jutro do wieczora. Miłego weekendu.