Wiosenna odsłona leśnego rancza nad wodą.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosenna odsłona leśnego rancza nad wodą.

Post »

Madziu widząc jakie macie tempo, to na pewno dacie radę. I nie martw się,że część odłogiem będzie leżeć i tak zrobiliście i nadal robicie bardzo dużo!
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Aniu moje tempo zależy od pogody. Jak jest zimno to emowi się nie chce. I marudzi. A wszystkiego sama nie zrobię. Nie martwię się tym jednak za bardzo bo to co dla mnie było najważniejsze do zrobienia, już zostało zrobione. Czyli słupki na ogrodzenie.
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

przy tak dużej przestrzeni macie szanse na sadzenie takich drzew i gatunków iglastych na które w małych ogrodach i działkach nie ma mowy ;:108 pozazdrościć oby wam czasu i słona w weekent starczyło na wszystko co zaplanowaliście ;:173 ;:196
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Madziu - dziki.... my z dziecmi na spacerze po lesie w niedzielę przepłoszyliśmy stado. Zupełnie niechcący. Jakieś 200m od domu naszego. Ależ byłam przerażona - dobrze, że dziki bardziej ode mnie i to one uciekły. Ale powiem ci, że nie wiem, co bym zrobiła będąc z dwójką dzieciaków w lesie, gdyby poszły w naszą stronę....

Niezły plan pracy masz na ten rok / tę wiosnę - nie dziwię się, że nie planujesz ogarnąc wszystkiego. My też taką decyzję podjęliśmy - nie da rady ogarnąc całej działki w rok, czy dwa lata - zaczęliśmy dopiero rok temu i nadal nie planujemy brac się za górę - dla mnie jedyny problem z tym jest taki, że na górce ma byc sad/jagodnik i nie mogę sobie wsadzic większej liczby krzewów - i tak mam tam już 7 drzewek, trzy borówki, porzeczkę i trochę malin, ale mnie mało...
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Osiu tak to prawda, duża przestrzeń daje duże możliwości. Ale na to trzeba wiecznie kasy no i więcej pracy. A my chcemy w ten urlop trochę odpocząć. Dlatego cieszę się jak nie wiem że wiosna w tym roku zawitała tak szybko. Bo inaczej pewnie zaczynalibyśmy od majówki i trwało by to znowu do końca wakacji. A tak to jest szansa na chwilę wytchnienia.
Aguś oj no to dopiero miałaś stracha.. współczuję. Chyba by mi serce stanęło. Ja to dopiero jestem bojaźliwa. Mnie przyszło do głowy że wspinanie na drzewo chyba trzeba potrenować. Ja też bym chciała więcej. Miejsce jest. Ale tak sobie tłumaczę że więcej roślin, więcej roboty. To nie tylko sama przyjemność z jedzenia owoców ale o wszystko trzeba dbać. Pewnie dosadzę sporo więcej ale to w kolejnych latach. W tym roku planuję już powoli wyhamowywać z kupowaniem roślin. Mam jeszcze kilka rzeczy które chcę kupić ale już postaram się bardzo poza listę nie wychodzić. Staram się przetłumaczyć sama sobie że będą kolejne sezony kiedy można coś kupić czy zrobić. No ale ty masz już całkiem niezły sad. 7 drzewek to nie 1.
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Madziu, dzieje się u Ciebie dzieje ;:224 Gratuluję takich postępów w pracach ogródkowych, na prawdę kawał pracy zrobiliście na działce, przecież w tak bardzo krótkim czasie ! Pogoda dopisywała, to i chęci były :D
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Madziu-musiałam nadrobić 6 stron u Ciebie ;:oj a nie było mnie na FO raptem 4 dni :) U Ciebie jak zwykle -weekendowa fotorelacja-na to czekam cały tydzień :) Grill rewelacja-to chyba najlepsze jest w posiadaniu działeczki-możliwość odpoczynku czy poimprezowania na powietrzu przy grillu. Ja jednak zauważyłam, że im więcej robimy na działce, tym rzadziej odpalamy naszego grilla. Trzeba było nie robić ogrodu i rabatek to pewnie byśmy częściej na leżakach wypoczywali i kiełbaskę z grilla wcinali :lol: Mam nadzieję, że Tobie uda się spełnić plan-nie kupować roślinek i odpocząć latem. Co jednak czuję, że pasja ogrodnictwa nie da Ci tak łatwo o sobie zapomnieć :) Buziaki ;:196
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Też odnoszę wrażenie że tego grilla jest jakoś mniej... no ale wszystko zganiam na urlop. A gości już tyle się na tego grilla wprasza że chyba mi dni urlopu braknie :lol:
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

MID2006 pisze:Też odnoszę wrażenie że tego grilla jest jakoś mniej... no ale wszystko zganiam na urlop. A gości już tyle się na tego grilla wprasza że chyba mi dni urlopu braknie :lol:
;:306 Tak, w pewnym momencie jest to problem ... ;:306
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hehehe i cóż tu zrobić???
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Madziu :wit Widzę, że przygotowania do sezonu rozpoczęte :roll:
Wszystkie kubeczki, szklaneczki talerzyki wyszorowane na błysk :)
Różyczki posadzone, Piękny Grill, Garnki bardzo fajniutkie są :D
Lilie piękne nosy zaczęły wystawiać
Piękna rabata z krzewuszkami, Czereśnie śliczne listki puszczają
Ślicznie storczyki kwitną i grudnik ;:173
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Madziu storczyki są przepiękne te ich kwiaty - cudo! :tan
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Madziu ja uważam że nie od razu Kraków zbudowali , wy i tak gnacie jak wiatr. Kawał dobrej roboty już odwalony a z czasem wykonacie zakładany plan działań !!!
Mój eM też jest strasznym zmarzluchem , jak jest za zimno tez ciągnie do domu i wówczas najchętniej by nosa z domu nie wystawiał.
Słyszę że grill jakiś większy się szykuje , ale będzie się działo nie ma co :heja
Życzę miłego weekendu !!!
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Przytuptałam na fotki ;:65 a tu cisza. Madziu jak tam po weekendzie? Grill się udał?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Madziu co słychać po weekendzie? ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”