Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Witaj Aguś :wit
Już brateczki sadzisz,jak pamiętam to zawsze pierwsze u Ciebie te kompozycje powstaje i piękne są :D
U mnie pogoda wreszcie się klaruje,słoneczko jest i chmurki też więc coraz taka przepychanka,ale coraz cieplej i to najważniejsze,że wiatru już tak silnego nie ma .
A weekendowo ma być jeszcze lepiej.można coś w ogrodzie podziałać będzie.
dobrego dzioneczka ;:3
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dorotko moje kompozycje jeszcze nie dokończone, ale jak tylko je zrobię to na pewno pokażę :D
Zaplanowałaś cudowne kolorki ;:167 Drobnych białych jeszcze nie widziałam ;:oj .... te drobne brateczki i ja lubię najbardziej....chciałam kupić tylko takie .... najbardziej zależało mi na żółtych, bo są przepiękne i wspaniale pachną.... nie spotkałam jeszcze bratków o tak wspaniałym, intensywnym zapachu jak one.... jednak z tych drobnych był beznadziejny wybór.... prawie wcale ich nie było, więc kupiłam niewiele.... pozostałe musiałam wziąć te o dużych kwiatach....
Ależ cudnie, ze u Ciebie już słoneczko.... mam nadzieję, ze jutro dotrze i do mnie.... na razie zimnica i okropne wietrzysko .....

Aniu miło mi bardzo, ze tak pozytywnie zapamiętałaś moje wiosenne bratkowe kompozycje :D
U mnie wietrzysko jest paskudne, na szczęście mimo, że zimno , to słoneczko od czasu do czasu pobłyskuje..... mam nadzieję, ze to zapowiedź nadchodzącej pięknej pogody ...
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

U mnie były małe bratki i to nawet spory wybór. Ja wzięłam tylko 6 jednakowych taki lila-róż.
Kompozycje rób i wianuszki, będę czekać na efekty ;) Miłego dnia !!!
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

W tym roku tez sobie nakupię braków, w ubiegłym sezonie kwitły do jesieni :)
Jak zobaczyłam te fotki ze śniegiem... to nie mogłam uwierzyć... całe szczęście, że od dzisiaj ma być przez kilka dni ciepło...
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

:wit podobno w sobotę ma być bardzo pięknie - nagotuj na cały dzień i jak zajmiesz się ogrodem znowu będą zakwasy i uczucie spełnienia...Aguś jak długo rośnie sadzonka liliowca żeby w końcu ukazać się jak twoje kępy-bogate i wypasione?
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Agniesiu- u nas też pogoda mizerna.. Nie pada, leciutko wieje, ale bez słońca- jest tak ponuro i nijak za oknem :? Może weekend nam to wynagrodzi..? Oby!
Wspominacie o drobnych bratkach- też uważam, że są urocze! W ogrodniczych natomiast zazwyczaj spotykam te o dużych kwiatach- może drobne kwiatki szybko się sprzedają i zanim ja się zmobilizuję na zakupy, to już asortyment przetrzebiony :wink:
Pozdrawiam i słoneczka życzę ;:196
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

:wit Tak, u mnie zdecydowanie lepiej. Jest koło 17 stopni i ;:3 . Od razu człowiek lepiej się czuje. Od razu poleciałam na zakupki. Dorwałam czereśnię, jabłoń, śliwkę i brzoskwinię.
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Aguniu, nie moge odszukac zdjęcia z zeszłego roku, ale pieknie sie prezentowały.
Przy okazji przeglądania fotek trafiłam na takie z 24 marca zeszłego roku. Śniegu było :shock: szok!
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

I ja należę do osób, które wolą małe bratki. Kupiłam 3 sadzonki niebiesko granatowych i posadziłam je razem z niebieskimi szafirkami.
Śnieg już chyba na dobre się roztopił i długo go nie zobaczymy, teraz czekamy na słonko ;:3
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko, świetnie, że był u Ciebie takie wybór brateczków.... ja bardzo żałuję, ze u mnie tak mizernie pod tym względem.... to znaczy .... był cały ogromny tunel bratków, ale przeważnie te duże..... drobnych niewiele.... no i nie było żółciutkich, pachnących, którymi jestem oczarowana....
Dekoracje jak tylko zrobię , to pokażę ;:167

Ewuniu ja też bardzo cenię brateczki za to, że tak długo kwitną..... gdy chcę wymienić kompozycje w donicach , z wiosennych na letnie, to bratki przenoszę do ogrodu, gdzie zdobią aż do mrozów :D
Bardzo liczę na tę zapowiadaną poprawę pogody.... u mnie wciąż zimno ;:145

Agusiu starsze odmiany liliowców rozrastają się naprawdę szybko..... na 3 rok już jest dorodna kępa i jest co podziwiać.... te nowsze przyrastają znacznie wolniej, ale też z roku na rok kępka jest dorodniejsza i pełna kwiatów :D

Monisiu bardzo liczę na tę poprawę pogody..... może już jutro będzie cieplej i pokaże się słoneczko....
U mnie też był mały wybór tych drobnokwiatowych brateczków.... większość było dużych.... zależało mi na szybkim posadzeniu ich i kupiłam takie jakie były.... nie czekałam..... ale jeśli na targu trafię te żółciutkie, silnie pachnące, to na pewno dokupię.... uwielbiam je ;:167
Buziaki ;:196

Madziu ale fajnie, że kupiłaś drzewka owocowe.... uwielbiam mieć je w ogródku i mimo, że mój jest niewielki drzewek jest sporo.... bardzo je cenię i za ogromne walory dekoracyjne i za pyszne. zdrowe owocki :D
Cudownie, ze tak u Ciebie cieplutko.... mam nadzieję, ze już jutro będzie lepiej i u mnie....

Dorotko szkoda, ze nie możesz znaleźć fotki.... ale to nie problem....jeszcze troszkę i będziemy podziwiać tegoroczne :D
W zeszłym roku faktycznie o tej porze były ogromne zaspy śniegu.... :? Na szczęście aura wynagradza nam to tegoroczną wczesną wiosną.... wprawdzie jest chłodno, ale już dawno pojawiły się piękne kwiatuszki :D

Madziu wyobrażam sobie jak pięknie wygląda ta kompozycja..... pokażesz fotki.... a może już są??? Biegnę zobaczyć :D
Mam nadzieję, że śnieg, który spadł przed kilku dniami, to były ostatnie podryg zimy, aż do grudnie .... a teraz tylko słoneczko i ciepełko 8-)
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aguś ,wszyscy pędzimy razem z wiosną ,ja zasadziłam przed domem w koszach stokrotki ,a Ty mówisz ,że bratki,każdy ma inną wizję swoich ozdób ,ważne ,żeby było wiosennie i kolorowo,tak wszyscy tęsknimy za zielonym,u mnie dzisiaj bardzo ciepło ,tylko wieje,pozdrawiam i dużo słoneczka życzę :wit ;:3 ;:168
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martusiu stokroteczki są śliczne.... chciałam posadzić je razem z bratkami, bo tak robię co roku, ale niestety u ogrodnika u którego robiłam zakupy nie było ich.... jeszcze się zastanowię, gdy wykończę kompozycje.... jeśli będzie mi ich brakowało, to jeszcze dokupię, zobaczymy :D Wyobrażam sobie jak u Ciebie ślicznie wyglądają.... pokażesz??? zaglądałam, ale jeszcze nie było fotek :D

Kilka dzisiejszych fotek..... moje kwiatuszki przystopowały przez zimnicę jaka panuje..... niewiele roślin kwitnie, niewiele można pokazać.... Mam nadzieję, że naprawdę przyjdzie już ocieplenie i kwiatuszki ruszą ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agniesiu pomimo zimna, wiosna już zagościła w Twoim ogrodzie. ;:138
Śliczne bratki, wesolutkie, ja je uwielbiam, nawet kiedyś wysiałam z nasion, ale po dwóch latach zdziczały, a tarasu nie mam, więc nie kupuję.
Cieszynianka Ci kwitnie,? moja już zaczyna. Pozdrawiam serdecznie. ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Agusia, witam popołudniowo!

Wspaniałe wiosenne kwiecie u Ciebie, a braciszki najpiękniejsze! :) I ja dziś posadziłam... zrobiło się tak ładnie, słonecznie, więc nie mogłam czekać!

Pozdrawiam wiosennie :)
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Brateczki super ;:138 I ja nie wyobrażam sobie wiosny bez tych kolorowych, delikatnych kwiatów.
A te ciemierniki ;:173
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”