Ibrakadabra, zielone pokoje i krukowate, cz.4.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ibrakadabra, zielone pokoje i krukowate, cz.4.

Post »

Jagi, Golden Celebration dla naszych Olimpijczyków! Strzał w dziesiątkę ;:215
Cięłaś już glicynię? Ja się przymierzam, moze uda mi się we wtorek. Już czas ;:108
Buziaki ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagi,
Wybiła właśnie Godzina Duchów, a Ciebie nie ma?
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziś, w Dniu Kota, wita Was Ibrakadabra, super - kot, czarująca heroina mojego forumowego serialu :wit

Obrazek

W tym dniu tak uroczystym, Ibrakadabra, Wicek i Szuwarek pozdrawiają wszystkie koty :!:

Jagódko Małopolska, moja kochana patriotko ;:196, polskie góry są niepowtarzalne, piękne, dla nas najdroższe, ale nie da się w nich trenować wyczynowych dyscyplin sportu. Może to i dobrze, że nie rozjeżdżą ich buldożery, nie wkroczą ekipy budowlane, realizujące rozpasane plany lokalnych i innych działaczy, nie zostaną zalane hektarami asfaltu pod parkingi... I tak Alp się z nich zrobić nie uda...
Przyznać jednak trzeba, że nasi sportowcy, choć trenują w warunkach chalupniczych wynikami dorównują profesjonalistom ;:oj.
A z liczbami my, humaniści i romantycy, zawsze mieliśmy kłopot. Łatwiej nam mówić o uczuciach, cytatach, wierszach, barwach i wrażeniach.

Obrazek

Lisico, ja Ci literatury japońskiej polecać nie będę, bo jest bardziej ponura, niż skandynawskie kryminały ;:219. Ja nie tęsknię do Japonii, jak dziadek Poszepszyński ;:306.

Obrazek

Constancjo ;:167, Japonia jest cała jednym wielkim dreszczowcem ;:oj.

Obrazek

Sweety, do obecnej sytuacji Golden Celebration najbardziej pasuje ;:333.
Bo i kolor, i nazwa.
Hedonizm, to jest to ;:215.

Obrazek

Wiesz co, Lisico? Naprawdę, nie każdy kraj musi mieć trasy alpejskie, żeby osiągać sukcesy w sportach zimowych. Od kiedy nie ma granic, można trenować, gdzie się chce, a raczej tam, gdzie jest śnieg. Ważniejsze jest, moim skromnym zdaniem, zachęcenie młodzieży do ruchu na świeżym powietrzu i stworzenie atmosfery do uprawiania sportu, wtedy i mistrzowie się pojawią...
I chyba lepiej, żeby nam Tatr nie przerabiali na bóg-wi-co ;:218.

Obrazek

Czy Ty wiesz, Keetee, że jeden z Holendrów, nie odniósłszy swego czasu sukcesu, popadł w taką depresję, że miał zapędy samobójcze? Trochę się martwię o tego blondyna, on taki delikatny ;:224. Taki słaby psychicznie... Nie to, co nasi twardziele ;:333.
Wbrew pozorom, Kasai ma wszelkie dane, żeby być dziadkiem ;:306.

Obrazek

Marysiu, też lubię literaturę japońską, a "Kobieta z Wydm", to kultowa książka. Ale tyle w tej literaturze skrajnej biedy, nieprawdopodobnego okrucieństwa i smutku ;:145.
Może poprzestańmy na kwitnących wiśniach, parzeniu herbaty i drzewkach bonsai...

Obrazek

Widzę, Januszu, że podobają nam się podobne postawy sportowe. No i, patriotycznie opijasz sukcesy Polaków polskim trunkiem ;:333.

Obrazek

Edulkotku, ja też bardzo lubię oglądać biegowe konkurencje męskie i też kibicowałam Szwedom i Rosjanom. A wcześniej moim faworytem był Szwajcar, Dario Cologna.
Wracając do róż, też kupując, kieruję się po trosze nazwami. I lubię wiedzieć skąd się wzięły.

Obrazek

To by było na tyle w części pierwszej.
Niech żyją i cieszą nas koty - Jagoda
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

Moje kocurry też dziś świętują, co oznacza, że są bardziej leniwe niż zazwyczaj :roll: . Oglądam piękne zdjęcia i zatrzymuję się przy każdej fotce z różą w roli głównej. Wczoraj zamówiłam 10 różnych różyczek, ale to nie koniec w tym sezonie.
TV nie posiadam z wyboru więc nic nie mąci mojego spokoju :-), ale cieszę się każdym sukcesem naszych sportowców.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Ciąg dalszy ...

Ambo ;:196 , miłego pobytu z dziewczynkami. A za rozwój spraw remontowych trzymaj kciuki.

Obrazek

To, to, Zuzanno, róże, koty i złote medale ;:215.
Miło mi, że przyjemnie Ci było tu posiedzieć. A w remontach musimy się nawzajem mentalnie wspierać i życzyć pomyślnego finału. Dobrze by było też, żeby fachowcy nie puścili nas w skarpetkach ;:209.

Obrazek

Oj, tak, Grażynko, Igrzyska fajne, ale wiosna w ogrodzie ( tylko ta prawdziwa!) jest po stokroć fajniejsza.

Obrazek

Robaczku, z Ciebie to prawdziwy stachanowiec ;:oj. Tyle prac ogrodowych już wykonałaś. Ja się jeszcze za nic nie zabrałam ;:218 i jeśli uda się dogadać w sprawie remontu, to wiosnę w ogrodzie czarno widzę, a terminy gonią. Tylko że u nas jeszcze zimno i nieprzyjemnie...

Obrazek

Lisico, od czasu do czasu w godzinie duchów gawędzę z duchami ;:118, bo przecież forum woli "ludzkie" godziny. Ty chyba też... ;:218.

Obrazek

Kocico, Ciebie też róże wciągnęły :shock:, na jakie się skusiłaś?
Generalnie brak telewizora to nie grzech, ale te olimpijskie emocje w tym roku są wspaniałe. Nie żal Ci tego trochę?

Obrazek

Dzięki, że wpadliście ;:180.
Życzę satysfakcji z każdego wykonywanego zajęcia - Jagoda
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

Oj tak, tej zimy oczarowały mnie róże, a że mam trochę miejsca to zobaczymy czy poradzę sobie z tymi pięknymi kwiatami. Wczoraj impulsywnie kupiłam kilka na chybił trafił: Chopin, Westerland, Casanowa, Rumba, Elmshorn zwykły krzew i szczepiona na wysokiej łodydze, New Dawn, Queen Elizabeth, Ingrit Bergman i jakąś białą pnącą na próbę. Oczywiście są to nieplanowane róże, planowane i wyszukane w ogrodach na forum mam w sklepowym schowku :-).
A co do TV, to nie żałuję, nie mam z wyboru od wielu lat i dzięki temu mam idealną ciszę w domu, czas na czytanie i normalne zajęcia. Bardzo często rozwożę bezdomne psiaki do domów stałych i zaobserwowałam, że ekran telewizora musi być przytłaczająco wielki, koniecznie nie pasujący do zbyt małego wnętrza no i musi to pudło być non stop włączone. Dla mnie to horror, a ja jak chciałam obejrzeć jak skacze pan Kamil to sobie zerknęłam w internecie i wystarczy :-).
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Wpadłam z życzeniami dla Wicka, Ibrakadabry i Szuwarka wszystkiego najlepszego,żadnych chorób i samych pociech.Przy okazji również dla Uroczej właścicielki :wit
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Międzynarodowy Dzień KOTA- to naszej drużynie musi się powieść wszak mają i... KOTA ;:215 . Też trzymam kciuki.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Kota nie mam, tzn. mam jednego ;:224 , ale to inny gatunek. Ale lubię :D A Ibra wygląda jakby leżała w pościeli oczekując ukochanego ;:224
Widoki z ogrodu kojące w sam raz dla skołatanych matczynych nerwów ;:224
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jagodo Maciek i Monia machają łapkami do Twojej trójeczki i pozostałych kotów na FO, a papuga wrzeszczy kiedy jest dzień papugi!
Patyczki ;:180 ;:180 schowane w lodówce czekają na kwiecień!
A Japonia .... do dzisiaj jest tak samo to jest taki lud :oops: i chociaż jest mi bliski (rozumiem go) to wcale mnie nie ciągnie do tego kraju ;:131 Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

W Dniu Kota życzenia dla Ibrakadabry, Szuwarka i Wicka od Edula, Lucky'ego i Szarak ;:167 samych leniwych dni w Zielonych Pokojach ;:167

Co do pochodzenia imion róż to kiedyś wymyślałyśmy historię róży Souvenir de William Wood, bo o jej powstaniu nie ma żadnych wieści. Poczytaj jak daleko może pofrunąć fantazja jak dziewczyny się nudzą jesienią ;:306 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... d#p3399375
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

Kuźwa od drugiego, dobrego skoku Piotra Żyły zostałem przyłapany 4 razy ... na gryzieniu paznokci.
Uffffff ... nie jestem zachłanny ale szkoda :(
Medale zdobyły bardziej wyrównane zespoły, to jest sport!
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Jagódko droga, ja ta z innej beczki :oops: Jak się mają Twoje agapanty?
Moje mają nowe listki, ładne i zielone, ale pąkow kwiatowych ni hu hu nie widać ;:185
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Witaj Jagi :wit

Dzisiaj wpadam na krótko, z życzeniami KOCIEJ RADOŚCI ŻYCIA dla Ciebie, kotów i Twoich Gości!
Aaaa, i przyznaję Ci rację: niech nam żadnych Olimpiad nie robią.

Słówko do Keetee: Tak, Kasai to już dziadek, ale Ty, z Twoją naturą, nawet otoczona wnukami - będziesz młoda.

Słówko do Marysi: Dziękuję za literaturę. Jak słusznie się domyślasz, nie lubię jej, podobnie jak japońskiej mentalności, obyczajów i ogrodów. Z japońszczyzny lubię tylko Ciebie i Noriaki Kasai.
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Jagódko - w imieniu moich kotów dziękuję za życzenia, a Mikolina, Belzebub i Fidel w rewanżu życzą wszystkiego najlepszego Ibrzekadabrze, Wicusiowi i Szuwarkowi, a ja pozdrawiam Dekielka :wit Kciuki trzymam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”